Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Nowe Avatary Klanowe

_Shadow_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym przedstawić tutorial odnośnie tworzenia nowych Awatarów klanowych.

Nowy Awatar powinien mieć wymiary 50x50 i musi mieć wagę nie większą niż 25KB. Istnieje możliwość wysyłania propozycji nowych znaczków klanowych, maksymalna ilość jaką możemy wysłać to 4 znaczki. W przyszłości ta opcja będzie płatna, i przed wysłaniem trzeba będzie płacić kredytami, pobierane będą dodatkowe opłaty jeżeli znaczek klanowy zostanie odrzucony przez administrację. Ma to zapobiec wysyłaniu sprośnych obrazków.

Tak więc wchodzimy na strone G1.

http://www.gamersfirst.com/warrock/

Logujemy się na konto gdzie będziemy chcieli stworzyć nowy awatar.

1329001737-U377559.png

Następnie wchodzimy w "Clans" po lewej stronie i wybieramy nasz klan. Pojawiły nam się tam 2 nowe opcje:

- Upload

- Manage

Wybieramy pierwsza opcję "Upload".

1329001801-U377559.png

Pojawia nam się okienko gdzie będziemy przesyłać nasz nowy awatar.

Przeglądamy nasz komputer i zaznaczamy nasz wymarzony awatar, następnie wciskamy "Upload Image".

1329001824-U377559.png

Teraz nasz obrazek został już przesłany do administracji. Zostaje nam czekać ponieważ administracja musi zatwierdzić owy awatar. Aby zobaczyć postęp, wchodzimy w 2 nową opcję która nam się pojawiła "Manage"

1329001844-U377559.png

W tym przypadku 2 nowe awatary nie zostały jeszcze zatwierdzone, pozostaje nam czekać. Jeśli nasze nowe znaczki klanowe zostaną zatwierdzone możemy je zmienić. Wystarczy zaznaczyć awatar jaki chcemy widzieć podczas gry i wcisnąć "Select Avatar". Nowy znaczek klanowy zostanie zmieniony w ciągu 15 min.

Zakaz kopiowania tutorialu na inne fora bez mojej zgody.

@down

Obrazki zostały poprawione.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

TuT przydatny, gdyz ta opcja jest nowa i na pewno 3/4 ludzi nie wie jak to sie robi. Poradnik ladnie i przejzyscie napisany. A gdy poprawisz screeny to bedzie jeszcze lepiej.

Jutro dam Like.

Pozdrawiam, Mathias.

Opublikowano

Wiesz ja mam problem sam wiedziałem jak dodać te obrazki ale kiedy wrzucam plik .JPG 50x50 Waga: 5kb to potem wybieram go i nagle nie widać znaczka ani w grze ani na stronce ... Na stronie jest tylko taki X

Znajdziecie mnie pod innym nickiem

o.O

Opublikowano

Ahm... Tylko ile można czekać..;<

Tego samego dnia, kiedy weszła ta opcja wysłałem im avatar, a nadal czekam na potwierdzenie...

Niektórzy już tego samego dnia latali z nowymi avatarami.

Opublikowano

@up

Jak także wysłałem im propozycje mojego avatara w ten sam dzień co pojawił się system avatarów klanowych. Na akceptacje czekałem 6 dni.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Przydatny tutek, wlasnie nie wiedzialem jak to robic.

Proponowalbym podpiac.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pomogłeś mi z tym przyciskiem "Manage" :D Dzięki i łapaj LIKE za ładny, przejrzysty TUT.

1346594784-U507582.png

By lux.

| Validating | Members | WarRock Helper | Coding Cheats | Pro User | PostMaker | MPC Champion | MPC Popular | Gold Member | Blue Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...