Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki czołg V ?

1234adr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kw lepsze z tym działem za 12k expa czy jakoś tak :D

kw jak walnie z odleglosci z tego dziala To niezle ^^ .

ale taki szybki czolg kolo niego bedzie se jezdzil. to zanim jego dzialo do niego dotrze to Kw padnie ^^

Daj like

chyba ze się boisz dać like ;]

jak nie dasz like to daj minusa xD

Ale jak dasz minusa, to znak ze się boisz kliknąć like ;]

Opublikowano

A jak ma działo 152mm to wtedy jest moc!!! Takiego pz rozwalisz jednym strzałem, ja jednym strzałem rozwalam nawet T1 Heavy!

World of Tanks

NICK:Dikej007

CZOŁGI: IS3,T50,M4 Sherman,S-51

wotbigbar03.jpg

Opublikowano

A jak ma działo 152mm to wtedy jest moc!!! Takiego pz rozwalisz jednym strzałem, ja jednym strzałem rozwalam nawet T1 Heavy!

2 strzały na minute, co za moc

76561198001815076.png
Opublikowano

A ja jestem haterem radzieckich czołgów i polecam Ci pz IV. KW jest dobre (mocny pancerz) ale gdy zobaczysz przeciwnika, zatrzymasz się, celujesz pół minuty i tak nie trafiasz to mnie po prostu szlag trafia. A Pz z najlepszym działkiem też zamieszanie zrobi.

Opublikowano

Mysle ze KV, z PzIV mam male doswiadczenie

ale co do KV....zanim bedzie "wymiatal" to mozolnie sie gra

co do dwóch najlepszych dzialek 107mm i 152mm, niby 152mm ma kolosalne obrazenia ale...no wlasnie, slabe przebicie pancerza, szanse na penetracje to z boku lub w zadek. W większości to mnie z tym dzialkiem wywalalo na bitwy do t9 wiec cezko bylo zadac obrazenia, t4 i nizej to wchodzi bez problemu (o ile nie bedzie rykoszetu co sie zdarza i denerwuje ze wzgledu na czas przeladowania ~25sek.!!!) Raz udalo mi sie ubic Typa (koles grac nie umial) 2 strzaly w zad za ~650. No i cena pocisku 750(?) za jeden, a przypuscmy ze w walce uzyjesz 3-4 pociski i zadnym nie trafisz (slaba celnosc na dystans 350+, ja tak zaobserwowawłem) + przegrana daje za naprawa 2,5k, 3-4 pociski 2.2k-3k = 5-6k

a za walke otrzymasz ok 4-5k wiec w plecy. O ile dasz rade oddac tyle nie celnych strzalow. Z 152mm najlepiej walic w zad z bliska 100% pewnosc ze trafisz w czolg. A to sie wiaze z szybkim zniszczeniem twojego czolgu. Co do 107mm, czesto gram z max t6, na "slepo" idzie ubic czolgi bez problemu, penetracja, przeladowanie ~10sek. obrazenia o polowe mniejsze co u 152 ale lepsze tempo/penetracja, koszt pocisku 250 o wiele mniej niz przy 152. I imo nie ma szans abys mial na minus kase po walce.

To tyle ode mnie odnosnie KV (moze jakis watek, tutorial, porownanie armat z KV) oczywiscie mozna jeszcze duzo napisac o KV.

A wracajac do PzIV no niestety nie jestem za bardzo w stanie pomoc, ew. co do Pz III/IV, szybki, zwrotny, dobra penetracja, wiec jakby dopadl KV od tylka to ma duze szanse go ubic (1vs1)

IMO wszystko zalezy do ciebie, czy lubisz napierac (PzIV) czy czekac (KV) az przeciwnik wystawi nos.

Opublikowano

#

keno93

Mówisz o trollu? 107mm jest naprawdę celne.

#Etre

350m? Troll nawet na setkę ma problemy, jedynie do miasta się nadaje. Rykoszety? Ładuj he, uszczypniesz każdego z dowolnej strony. Tiery <5 przy dobrym strzale na raz.

KW ciężko wyjść na --- [mi udało się ok. raz-strzał arty w pierwszej min bitwy].

PZ3/4 i PZ4 to naprawdę fajne czołgi, 4ka jak na meda dla mnie trochę zbyt mułowata, za to lepiej opancerzona i uzbrojona od brata.

#autor

Mam w garażu pz3/4 i KW jeśli chcesz sobie do nich postrzelać/dostać od nich pisz pw.

Opublikowano

Pz IV:

Plusy: dobrze opancerzona wieża, celne działo, lepsze bitwy (walczy z niższymi poziomami), w miarę szybki, tańsze pociski i naprawa względem KW, mniejszy niż KW dzięki czemu trudniejszy do trafienia, duża szybkostrzelność

Minusy: mniej hp od KW, zdecydowanie słabszy dmg i penetracja od KW (ale penetracja wystarczająca jeżeli chodzi o bitwy do których Pz IV trafia), przedni pancerz kadłuba może i czasem coś odbije, ale tylni i boczny już nie, wieża wolno się obraca

KW:

Plusy: świetnie opancerzony, ogromny dmg i penetracja (działo 107 mm), przeogromny dmg i z pociskami HE zabierzesz dużo hp nawet czołgom o niebo lepszym od ciebie (działo 152 mm), więcej hp od Pz IV

Minusy: wolny, działo 107 mm niezbyt celne w porównaniu do Pz IV i słaba szybkostrzelność, a działo 152 mm w ogóle nie ma celności (trzeba czekać naprawdę długo na wycelowanie) i strzela raz na ruski rok, duża sylwetka przez co łatwy cel do trafienia (ale dobrze opancerzony), pociski drogie a szczególnie te od działa 152 mm z naprawą jako, że ma więcej hp od Pz IV podejrzewam, że jest podobnie, często trafia do bitwy z naprawdę wyższymi poziomami

Podsumowanie:

Pz IV - średni czołg, którym będziesz miał raczej dobre bitwy w których możesz się zabawić

KW - ciężki czołg, który ma raczej słabe bitwy, ale jak trafisz do takiej gdzie jesteś najlepszy to robi totalną rozwałkę!

Osobiście polecam Pz IV. ;)

Opublikowano

Pz IV:

Plusy: dobrze opancerzona wieża, celne działo, lepsze bitwy (walczy z niższymi poziomami), w miarę szybki, tańsze pociski i naprawa względem KW, mniejszy niż KW dzięki czemu trudniejszy do trafienia, duża szybkostrzelność

Minusy: mniej hp od KW, zdecydowanie słabszy dmg i penetracja od KW (ale penetracja wystarczająca jeżeli chodzi o bitwy do których Pz IV trafia), przedni pancerz kadłuba może i czasem coś odbije, ale tylni i boczny już nie, wieża wolno się obraca

KW:

Plusy: świetnie opancerzony, ogromny dmg i penetracja (działo 107 mm), przeogromny dmg i z pociskami HE zabierzesz dużo hp nawet czołgom o niebo lepszym od ciebie (działo 152 mm), więcej hp od Pz IV

Minusy: wolny, działo 107 mm niezbyt celne w porównaniu do Pz IV i słaba szybkostrzelność, a działo 152 mm w ogóle nie ma celności (trzeba czekać naprawdę długo na wycelowanie) i strzela raz na ruski rok, duża sylwetka przez co łatwy cel do trafienia (ale dobrze opancerzony), pociski drogie a szczególnie te od działa 152 mm z naprawą jako, że ma więcej hp od Pz IV podejrzewam, że jest podobnie, często trafia do bitwy z naprawdę wyższymi poziomami

Podsumowanie:

Pz IV - średni czołg, którym będziesz miał raczej dobre bitwy w których możesz się zabawić

KW - ciężki czołg, który ma raczej słabe bitwy, ale jak trafisz do takiej gdzie jesteś najlepszy to robi totalną rozwałkę!

Osobiście polecam Pz IV. ;)

Mówisz ze KV ma słabe bitwy ciekawe z jakiej strony gram nim dobrze się nim farmi golda taki Pz IV mi nie podskoczy ;]

P.S. Moje średnie zarobki KV wynoszą 20k na mecz ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...