Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Terraria/Błąd

ByAndrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mój błąd polega na tym że gdy wchodze na Terrarie biore Host & Play ponieważ mam serwer wybieram postać wywala mnie do pulpitu , może to byc cos z Frameworkiem lecz odinstalowywalem , zainstalowywalem , naprawialem 5 x razy to robiłem ;d . Proszę o najszybszą pomoc , przepraszam za tak duży obraz , Lamb Of GoD ! ; O . A Oto Błąd :

bandicam201202111334139.jpg

@EDIT NA SINGLU TO SAMO :O . PROSZĘ O POMOC !..

mca.png

DO SZKULKI GINBUSY, KONJEC LENJUCHOWANIA ZACZYNA SIĘ KOHANA SZKUŁKA !.

Opublikowano

1.1.1 . Wersja @Up własnie z tej stronki pobierałem i instalowalem , repairowałem czy tam co ;d . Nic nie pomogło Ciągle crash

mca.png

Opublikowano

Wrzuć to do folderu Terrarii :

https://rapidshare.com/files/3353732842/TerServer111.rar

Skan :

https://www.virustotal.com/file/7e183be4f8a5d7f5933e99960dc1095e631163f890ded104190d4a664710e23e/analysis/1328976892/

I jeśli chcesz hostować serwer to tylko tymi plikami. Przez Host&Play nie zrobisz. Serwer uruchamiasz przez Terraria-Server.exe.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

No tak , ale na singlu to samo jest . A teez sobie chce czasem pograc ..

mca.png

Opublikowano

Wychodzi na to, że to błąd XNA. Wcześniej Ci chodziło czy pierwszy raz ? I w którym momencie Ci wywala ?

Lub być może to być wina rozdzielczości, bo XNA nie obsługuje wysokich rodzielczości. Ustaw poniżej 1600 lub niżej. Ustaw stopień niżej niż masz teraz. I jeśli nie pomoże to ustawiaj coraz niżej i napisz efekty. Prawdopodobnie jest tak tylko przy wersji 1.1.

A i pamiętajcie o prefiksach do tematów. To ułatwia pracę i szukanie czegokolwiek.

@Edit

Znalazłem w archiwum podobny temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/381293-problem/

lecz pewnie nie uśmiecha się kasowanie postaci i świata i jeśli Ci na tym zależy (na postaci i świecie) to skopiuj gdzieś te pliki i tamte usuń, włącz grę i zrób nowe.

A tak to co innego chyba już nie wymyśle jak nie pomoże. :( Będziesz musiał spróbować z wersją 1.1.2 w razie 'w'. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

@up dziekuje za ten temat z archiwum pomogło mi to !. Lubie To ;] .

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...