Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] ... czyli Smsy do IS dla niepełnoletniego .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ,dzisiaj natknąłem się na pewną stronę :

http://profitsms.pl/

Strona ta jest podobna do dotpay z tym ,że jest lepsza ,choćby dlatego, że do wypłaty nie potrzeba dowodu osobistego, nipu i innych tego typu rzeczy. Nawet dwunastolatek może wypłacić pieniążki na konto swojej mamy. Nie wspominam o nieodprowadzaniu podatku przez w/w firmę, powinni to robić ich klienci, ale dzieciaków skarbówka gonić raczej nie będzie, także wszystko jest ok - więcej kasy dla was.

Tutaj poradniki jak zrobić IS :

http://www.mpcforum.pl/topic/481057-poradnikitemshop-za-pomoca-dotpay/
http://www.mpcforum.pl/topic/268015-dlitemshop-za-pomoca-sms-shop/
Opublikowano

To z tych smsów ile % jest nasze jeśli nie jest odprowadzony podatek?

Dolicz sobie 18 % skarbowego, i jeszcze jakiś tam .

Btw jest to mało legalne, gdyż podatek trzeba odprowadzic, a skarbówka przewiduje takie kary, że nie warto się tak bawić

Opublikowano

Dolicz sobie 18 % skarbowego, i jeszcze jakiś tam .

Btw jest to mało legalne, gdyż podatek trzeba odprowadzic, a skarbówka przewiduje takie kary, że nie warto się tak bawić

Prawda, dotpay zabiera jakies 60% ale jest bezpieczne.

Autor tematu wspomnial ze nawet dziecko moze wyplacac pieniazki na konto mamy i skarbowka sie do niego nie dobierze prawda jest taka ze dobierze sie do mamy ;)

Czasem pomysl zanim napiszesz temat.

szeptq.jpg

Aktualnie gram metin2.pl

Serwer: Syriusz

tak3l.jpg

Opublikowano

Prawda, dotpay zabiera jakies 60% ale jest bezpieczne.

Autor tematu wspomnial ze nawet dziecko moze wyplacac pieniazki na konto mamy i skarbowka sie do niego nie dobierze prawda jest taka ze dobierze sie do mamy ;)

Czasem pomysl zanim napiszesz temat.

Nie wymagaj od niego tak trudnej czynności jak "myślenie" :X .

Dotpay zabiera 48 % + odprowadza podatek, ja osobiście polecam serwis : platnosci-online.pl . Według mnie są najlepszym serwisem sms premium, jaki istnieje ; p

Opublikowano

Nie wymagaj od niego tak trudnej czynności jak "myślenie" :X .

Dotpay zabiera 48 % + odprowadza podatek, ja osobiście polecam serwis : platnosci-online.pl . Według mnie są najlepszym serwisem sms premium, jaki istnieje ; p

ten serwis co wspomniałeś jest też dla -18 lat ? Ponieważ w regulaminie jakiegoś punktu z wiekiem nie zauważyłem albo ominąłem.
Opublikowano

ten serwis co wspomniałeś jest też dla -18 lat ? Ponieważ w regulaminie jakiegoś punktu z wiekiem nie zauważyłem albo ominąłem.

Od lat 18'tu, wymagają : numeru dowodu, pesel'u, i czegoś tam jeszcze ; p

Opublikowano

nie wspominam o skrypcie aby z tego móc korzystać w metku, namęczyłem się nieźle bo mają tutaj ostro pomieszane, ale ogólnie serwis jest ok ;p

ESTAVIA.PL

Opublikowano

http://platnosci-online.pl/index.html

Zgoda rodziców (nic nie muszą podpisywać)

NIP tylko dla firm

48% SMS

97.5% Przelewy

47% Pay Per Call

@edit jeżeli jest konieczność to nawet osoby niepełnoletnie może skarbówka rozliczyć (specjalny pit)

24b5car.jpg

Opublikowano

jest legalnie bo nawet ze znajomą prawniczką rozmawiałem na ten temat i powiedziała że jeżeli dostawca sms wyraża takową zgodę na użytkowanie serwisu przez osoby niepełnoletnie to nie ma się co obawiać ;p ;p

24b5car.jpg

Opublikowano

Nie słuchajcie 'Haker'a' on nigdy nie miał swojego serwera , nawet na hamachi a co dopiero itemshop , napisał '' COŚ '' żeby nabić sobie post i nabił

Cwel =)

Opublikowano

Jak już mówimy o alternatywach np. Dotpay to osobiście mogę polecić Fortumo. Biorą tylko 42%, nic nie musisz już odprowadzać a kasę można wypłacać na PayPala lub konto bankowe - jak kto woli ^^

Opublikowano

Ja i tak zawsze będę polecał : platnosci-online.pl .

Długo z nimi "współpracuję" tj jestem ich klientem, i ani razu sie nie zawiodłem =) .

Opublikowano

Używając profit sms nie należy zapomnieć dopisać do pitów przychodów z tego ;) Jeżeli nie rozliczycie się z urzędem skarbowym to można mieć z tego konsekwencje.

Opublikowano

up a mogą osoby niepełnoletnie kożystać z tego

No mogą, cały podatek i wszystko już odprowadzają. Do tego plusem jest wypłata na PayPal jeśli nie jesteś pełnoletni, a nie na konto bankowe jak w większości. Oczywiście można też tam wypłacić normalnie na konto. Jak kto woli.

adrian w interesy Polsko Zagranicznę nie wierze

Nikt Ci nie każe w nic wierzyć, ale idąc Twoim tokiem myślenia to:

Wolisz cisnąć do sklepu dużo dalej położonego, a polskiego niż kupić w sklepach zagranicznych właścicieli (Lidl, Biedronka, Tesco ...) ale 100 metrów od domu? :>

Skoro Fortumo ma podpisane umowy w 61 krajach to chyba o czymś to świadczy, nieprawdaż? ^^ Jakby kantowali to już by ich nie było, takie rzeczy szybko wychodzą na jaw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...