Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Java i serverem

prelicator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Od jakiegoś czasu graliśmy w mc na servie hamachi którego ja stawiałem. Pare dni temu oglądałem jakiś poradnik o programowanie w javie. Trzeba było ściągnąć jakieś pliki (jakieś jdc albo jakoś tak), potem zainstalować i tam coś zrobić żeby w cmd dalo się tam coś pisać...ale mniejsza z tym. Gdy potem wszedłem na minecrafta miałem jakiś błąd więc reinstalowałem jave i minecrafta. Dodam że wcześniej na tym serverze stawiałem przez 32bitowy system... teraz gdy chce go postawić nic się nie dzieje a w pliku żadne napisy się nie pojawiają... Da się przywrócić ten 32 bitowy system czy cos takiego?

ale się rozpisałem ;d

Opublikowano

Z tego co cie zrozumiałem to tego już nie przywrócisz .. To już jest inna technologia ;p

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Z tego co rozumiem, musiałeś ściągnąć tylko JDK javy co w żaden sposób nie powinno wpłynąć na odpalanie minecrafta :) Ogólnie, jeśli dalej chcesz się bawić w programowanie w javie spróbuj usunąć wszelkie rzeczy które instalowałeś i zainstalować:

Dla systemu 32bit:
http://www.java.com/pl/download/windows_xpi.jsp?locale=pl - JRE - Jest to środowisko uruchomieniowe javy, wymagane do odpalania minecrafta
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-6u30-download-1377139.html - JDK - środowisko programistyczne javy, wymagane jeśli chcesz pisać jakieś mody, plginy itd.(tutaj przedostatni link - windows x86)

Jako, że sam programuję w javie(tyle, że mam system 64 bity) mam u siebie zainstalowaną jave7 JRE i JDK i wszystko mi działa poprawnie - mogę stawiać serwery hamachi, COMODO(które polecam, działa lepiej niż hamachi i dodatkowo mniejszy lag na tym jest)

Na razie tyle, jeśli dalej będziesz miał problemy to pytaj :)

Opublikowano

eee wiesz bo mi chodzi że jak wcześniej odpalałem server bukkity to włączałem minecrfat_32bit a jak wcześniej odinstalowałem i zainstalowałem ponownie to jak to wlaczam to pisze mi

"nazwa java nie jest rozpoznawana przez bla bla aby kontynuować naciśnij klawisz "i jak nacisnę wyłączę

edit

chodzi żebym znowu miał 32 bitową jave

Opublikowano

Jeśli dobrze myślę, to prawdopodobnie masz zainstalowaną inną wersję javy niż to co masz używane w pliku startowym :) Edytuj sobie plik bat(ppm na ten plik i 'edycja') i tam sprawdź scieżkę dostępu do java.exe.

Żeby dobrze Ci interpretowało polecenie, sprawdź gdzie w program files masz zainstalowaną jave. Tam w folderze jre będzie katalog bin i w środku plik java.exe do którego się odnosisz w starterze serwera. Możesz tutaj po prostu skopiować ścieżkę dostępu do tego pliku i wkleić w bata :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...