Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting?

matixxi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 40-sto slotowy serwer na ownserver.pl lecz myślę o zmianie hostingu. I oto moje pytanie: Jaki hosting polecacie?(tak ok. 40-50 slotów)

Zastanawiam się pomiędzy :

- www.sored.pl

- www.craftserve.pl

- albo pozostanie na ownserver(przeniesienie na lepszy pakiet)

Co polecacie? Chyba, że jakieś inne.

Czekam na opinie i dobre rady :D :D

Opublikowano

Witaj.

U mnie są najniższe ceny oraz najwyższa jakość, wielu użytkowników się o tym przekonało. Zapraszam na PW.

Opublikowano

a na tych 2 GB ile pociągnie slotów? :rolleyes:

30, u mnie w tej cenie dostaniesz ponad 50 slotów. :)

Zapomniałbym, gratis miejsce pod stronę oraz serwer TeamSpeak3 i praktycznie cały dzień support na GG.

Opublikowano

A więc, ja Ci teraz napiszę co o tym myślę :)

Pierwsze co to NIE POLECAM sored.pl, serwery są mało stabilne i lagują mimo gwarantowanych zasobów. Wiem bo sam się tam męczyłem przez blisko 3-4 miesiące!

CraftServe jest troszkę drogie, ale nie wypowiadam się albowiem nie miałem okazji testować tam serwera.

Od siebie polecam yCraft.pl, świetny hosting. Od 2 miesięcy posiadam tam serwer 60slotów. Mam 64mb RAM / slot, polski datacenter no czego więcej chcieć. Firma jest stosunkowo nowa, i wiele klientów nie mają. Można liczyć na pomoc (w przeciwieństwie do SoRED.pl gdzie powodem każdego problemu jest wdł. administratora - PLUGIN,PLUGIN,PLUGIN). Znajdziesz też tam autorski panel, pozwala awaryjnie wyłączyć serwer - więc z razie ciężkiego crasha jest do odzyskania. Mozna tez naprawic CHMOD'y przez panel jesli sa problemy z wgrana mapa, i tutaj nie polecam PlayHost.pl. Totalna porazka (jesli chodzi o minecraft'a). Admin robil mi backupa, przywrócił go i powiedział że nie działa - tak to jest z backupami ;> Dziwne bo na localu mi działało. Wina stała po stornie CHMOD'ów czego potem się dowiedziałem.

Reasumując, warto wybrać yCraft.pl, porządna firma a z adminami można utargować spore upusty i więcej pamięci ram. Teraz jeszcze jest promocja 2zł/slot więc też taniej wyjdzie ;> Ja osobiście przy 60 slotach i zniżkach i współpracy płacę zaledwie 1,75! Cena na prawde niska ;> Ale pomagając administracji wiele można zyskać.

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Co do kolegi @up Miałem malutki serwer (na robienie mapy) w ycraft.pl i wszystko się zgadza tj. cena jest ok, support jest ok, panel jest ok

Ale sored.pl też mogę polecić. Support na IRC, często ktoś siedzi i pomoże, serwery dobre (przynajmniej maszyna na,której ja byłem), cena Moim zdaniem bardzo dobra. W prawdzie panelu nie mają ale za to mają bardzo łatwe komendy w putty. Osobiście mogę polecić oba hostingi

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Co do kolegi @up Miałem malutki serwer (na robienie mapy) w ycraft.pl i wszystko się zgadza tj. cena jest ok, support jest ok, panel jest ok

Ale sored.pl też mogę polecić. Support na IRC, często ktoś siedzi i pomoże, serwery dobre (przynajmniej maszyna na,której ja byłem), cena Moim zdaniem bardzo dobra. W prawdzie panelu nie mają ale za to mają bardzo łatwe komendy w putty. Osobiście mogę polecić oba hostingi

SoRED złem nie jest. Ale niestety są problemy z stabilnością. Ale można spróbować, kiedy były ostre problemy administrator zaoferował mi rdzeń na wyłączność za dopłatą 20zł. Zawsze to jakiś ratunek. No nic ;> Autorze tematu relacjonuj jak tam ;>

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Ja na sored.pl nie miałem żadnych problemów ze stabilnością. Na irc ktoś cały czas był odpowiadał na moje pytania. I nawet jak oni coś z dziabali na początku że nie mogłem się zalogować na konto ftp to dali mi tyle dni gratis ile straciłem w moim przypadku były to 2 dni.

@Radam na 2 Gb pójdzie spokojnie 40 slotów + sloty dla vip i administracji. U mnie przy 45 osobach lagów nie było.

Opublikowano

Ja ci polecam craftserve sam mialem na nim serwer i 0 lagów a na dodatek łatwa obsługa

za duża sygna RMCF <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...