Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wam też tak się zdaje?

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Daj przykład czegoś co Ci się może nie przydać w życiu.

Wszystko ma jakiś cel..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Wszystko ma jakiś cel..

Mnożenie i dzielenie wielomianów i wiele , wiele innych głupot -,-

394591421101183179764.jpeg
Weteran
Opublikowano

Mnożenie i dzielenie wielomianów i wiele , wiele innych głupot

Wyobraź sobie sytuację, że aby uratować się z tonącego statku musisz obliczyć kilka wielomianów,

żeby podać prawidłowe współrzędne dla ratowników..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Wiadomo że się nie przyda.

Na co komu jakieś całki, nauka jakiś tam głupich wierszy itp

Lepie niech nauczą dobrze liczyć i czytać bo niektórzy nawet tego nie potrafią :D

Weteran
Opublikowano

Właśnie czytanie wierszy, lektur ma poprawić umiejętność czytania jak i ortografię.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Jeej ludzie... a np. ktoś będzie chciał zostać geodetą to mu się to wszystko przyda. Wyliczyć działki i zrobić mapkę... Nie rozumiecie w ogóle tego.

Opublikowano

pod zawód to w technikum/na studiach powinni dopiero uczyć.

A wszystkim oczywiście przyda się:

Rozkład składniowy zdania,

tworzenie wykresu zdania współrzędnie złożonego i podrzędnie złożonego,

recytowanie wierszy,

dogłębna historia muzyki,

rozróżnianie jakichś przyimków, okoliczników, przydawek i innych tego typu rzeczy,

jakieś pieprzone upodobnienie wsteczne, postępowe, wewnątrzwyrazowe, międzywyrazowe, itp.,

plastyka (ogólnie cały ten przedmiot to powinno być jedynie koło zainteresowań),

i jakieś niedawno wprowadzone zajęcia artystyczne (u niektórych sztuka czy coś podobnego), gdzie uczymy się jakichś nieprzydatnych rzeczy. (Dla przykładu, moja klasa robi przedstawienia teatralne i zgłębia każdą najmniejszą rzecz znajdującą się w teatrze [bo trafiliśmy na nauczyciela, który kocha teatr], a inna ma taniec fitness [bo trafili na nauczyciela, który lubi fitness])

Właśnie czytanie wierszy, lektur ma poprawić umiejętność czytania jak i ortografię.

to niech dają coś normalnego, ciekawego, a nie byle co.

Opublikowano

Jeej ludzie... a np. ktoś będzie chciał zostać geodetą to mu się to wszystko przyda. Wyliczyć działki i zrobić mapkę... Nie rozumiecie w ogóle tego.

Ty te tego nie rozumiesz.

Kogoś marzeniem możne jest zostać sprzątaczką\cieciem i na chooj Mu to ?:D

Opublikowano

Jesteś gimbusem i nic nie wiesz o życiu ;)

W krzyżówkach cała ta wiedza się przydaje :) a do tego w wyższej szkole bo w życiu to 80 % tylko ;)

Opublikowano

@up

Jeżeli ktoś ma zamiar być sprzątaczką to musi umieć chociaż CV napisać aby nie było błędów - bo inaczej nie przyjmą ;) A co do ciecia - tacy nie chodzili do szkoły ^^

No to napisałem wyżej żeby chociaż tego dobrze nauczyli.

A w Polskiej szkole jest tak że nauczyciele potrafią dobrze uczyć ,ale po godzinach na korepetycjach -.-

Weteran
Opublikowano

A skąd wiecie co będziecie robić w przyszłości?

Możecie zdać studia i być bezrobotni, albo

zdać tylko budowlankę, porobić z 5 lat na budowie i zostać kierownikiem.

Życie lubi płatać różne figle, dlatego lepiej się zabezpieczyć ;)

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Powinno być tak że każdy wybiera przedmioty które przydadzą mu sie w życiu i w pracy jaką wybierze.

Po ciul mi jakieś spalania w chemii po co mi czytanie folwarku zwierzęcego no kurwa.

Rozumiem Historia to ciekawe / Matematyka i polski koneczność / Wos pozwala mi sie dowiedzieć więcej o polityce itp ale np po co mi fizyka jak nie zmierzam w tym kierunku? Będe turlał piłke i liczył jakieś gówna

Albo z czego sie tworzy mydło bez przesady

Do pana od krzyżówek no comment.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Weteran
Opublikowano

Powinno być tak że każdy wybiera przedmioty które przydadzą mu sie w życiu i w pracy jaką wybierze

Będziesz się uczył jako kucharz, a zamiast tego cegły codziennie będziesz nosił.

Więc wiesz, nauka musi być. Też nie chce się uczyć, wolałbym już iść do roboty

i normalnie wracać do domu, a nie się uczyć...

"Ucz się ucz nauka to potęgi klucz, a jak będziesz miał dużo kluczy to zostaniesz woźnym" - 100% się sprawdza ..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

W podstawówce miałem logo rysowanie tym chujowym żółwiem jak dotąd ani razu mi się to nie przydało

s2c77Oa.png

Opublikowano

Będziesz się uczył jako kucharz, a zamiast tego cegły codziennie będziesz nosił.

Więc wiesz, nauka musi być. Też nie chce się uczyć, wolałbym już iść do roboty

i normalnie wracać do domu, a nie się uczyć...

"Ucz się ucz nauka to potęgi klucz, a jak będziesz miał dużo kluczy to zostaniesz woźnym" - 100% się sprawdza ..

Człowieku ty mnie życia nie ucz

Wszystko ma jakiś cel..

No dobra kiedy będe musiał obliczyć objętość graniastosłupa prawidłowego czy po co mi czytanie folwarku zwierzęcego czy małego księcia. Po co mi nauka wiersza na pamięc ( nie pierdziel głupot że do ćwiczenia pamięci bo i tak po jakims czasie zapomne)

Nie zmienia to faktu że jeżeli chce nim być to nie musze sie uczyć na chemii z czego jest mydło kwasów karboksylowych itp itd

Jesteś gimbusem i nic nie wiesz o życiu ;)

W krzyżówkach cała ta wiedza się przydaje :) a do tego w wyższej szkole bo w życiu to 80 % tylko ;)

Będe całe życie w krzyżówki napierdzielał

W podstawówce miałem logo rysowanie tym chujowym żółwiem jak dotąd ani razu mi się to nie przydało

Ja jestem w 3 gimnazjum i sie tego ucze i po co mi to ?..

Propo tematu uważam że niektóre rzeczy totalnie nam sie nie przydadzą w życiu i nikt nie uświadomi mi że jest inaczej

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Na moje powinno być tak, że na początku gimnazjum masz do wyboru ileś tam przedmiotów, a szkoła kształci cie w tych kierunkach.

Życie stałoby się proste !

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...