Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q][Ankieta] Playstation 3 czy xBox ?

Konsole  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. PlayStation 3 czy xBox ?

• PlayStation 3
      25
    • xBox
      23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ktos z was mial tego xBoxa? Bo szczerze powiem ja widzialem go tylko w Media Markecie ,Ps3 mam obecnie od kumpla bo przyjechal z Polski do mnie a na chacie Tv nie ma ;p

61093c6efb.png

Opublikowano

Xbox bardziej rodzinny, że tak powiem. Pad jest milszy w eksploatacji, dobrze w dłoni leży. No i Xbox jest tańszy.

Prawda, Xbox jest bardziej rodzinny, w ostatnich latach stał się ogólnodostępną i wogóle ogólną "ozdobą" w zaciszu domowym. Dla samego pada ja nie decydowałbym się na kupno Xbox'a nawet jeżeli jest wiele tańszy, ponieważ jest problem z jego esploatacją i naprawą. Jeżeli kupisz nowego xbox'a i będziesz miał na niego np. 2 lata gwarancji to popsuje Ci się coś to oddajesz do serwisu Microsofta, a za tydzień lub dwa, przysyłają Ci naprawioną lub nową konsole. Problem powstaje jeżeli kupisz xbox'a np. na Allegro, używanego lub skończy Ci się okres gwarancyjny, ponieważ jest on tak sprytnie zbudowany, że zarabiają na nim tylko eksperci od docelowo tego typu urządzeń lub serwis, który dużo kosztuje, a jeżeli już zaniesiesz xbox'a do tzw. "Pana Henia" z Komputerowego pod blokiem to "Pan Henio" złapie się za łysinę i będzie się zastanawiał dlaczego To to nie jest przerobione. Inna sytuacja jest jednak przy PS3, jest droższa ale grając w ambitniejsze gry typu BF 3 wzbudza naprawde pozytywne emocje, Naprawa też jest łatwiejsza i wygodniejsza, sam miałem przypadek, że urwał mi się kabel od pada (miałem dokupionego z kablem) to na spokojnie Lutownica i jazda. Pare instrumencików domowych i konsolka naprawiona. Nawet jak laser mi się rypał to sam go oczyściłem specjalnym preparatem. To tyle co chciałem na ten temat powiedzieć.

Pozdrawiam

Opublikowano

nie wiem komu sie nie podoba pad od xboxa jest wygodniejszy i na pewno bardziej "nowoczesny" wzgledem tego od ps

Opublikowano

Było już takich 12345678765432 tematów. Ja wolę Ps3.

- tańsze gry

- darmowy internet

- ps3 posiada Mova, lecz wiadomo że cinect jest lepszy. Na mova ma podobno wychodzić coraz więcej gier. :) Virtua Tennis czy coś takiego ma niedługo być na rynku. :)

Ja bym wybrał ps3.

Opublikowano

Lol smieszne xbox ma więcej gier ? tak było ale 2 - 3 lata temu dlaczego PS3? :

-Pad bardzo wygodny chyba ze sie ma za duze lapy to moga byc problemy ale spokojnie wystarcza

-Oczywiście darmowy internet

-Ilość i jakość exklusywnych gier na tą konsole są o niebo lepsze niż na xboxa 360, xbox ma moze 3 dobre exy a ps3 całe mnóstwo,

-Kinect ? kinect lepszy do move haha niezly zart

Kinect ma czas reakcji ok. 1sec ty wykonasz ruch dopiero gdy go wykonasz to on go nasladuje, w ps move jest tak ze odczytuje ruch razem z tobą + w ps move masz FPSy : >, na kinect swiatlo bd przeszkadzało i trzeba miec duzo miejsca, a na ps move wystarczy maly kącik i swiatło nie zakłuca bo odczytuje tą pałeczke więc więcej gier na ps move, reakcja ps move nastepny punkt dla ps3 :)

- Grafika kiedyś xbox 360 teraz grafike mają taką samą w niektórych przypadkach na ps3 lepsza.

- Ps3 jest dużo cichszy, mniej awaryjny (co jest wielkim + ) i ma więcej GB na wyposazeniu XBOX max 250 a ps3 360 :>

-Cena? teraz ps3 160GB kupi się za 900 zł xboxa też więc cena prawie taka sama bo ps3 staniało

Ci którzy pisza że xbox lepszy to fanboje którzy nie mają ps3 i nigdy na nim nie grali albo nic o nim nie wiedzą

a jak już pisza o xboxie to niech podadzą dobre argumenty...

-

RMCF

Opublikowano

Ja za PS 3 ...Dla mnie o wiele lepsze. jak napisał kolega @Login12345

Xbox wady

-płatny XBL

-głośno chodzi gdy jest płytka w napędzie, chyba że zainstalujesz na dysku twardym to już nie

-Xbox 360 jest awaryjny i to jest jego największa wada może wystąpić RROD lu E74

i inne duperele

ale jest sporo dobrych gierek również na x-a

Gears of War 2

Halo 3, ODST, Reach

Forza 3

Fable 2 i 3

Ace Combat

Splinter Cell Conviction (także na PC)

Left 4 Dead 1 i 2 (także na PC)

Opublikowano

Ja raczej na xboxa, bo są tu ciekawe gry tj guitar hero

Na PS3 tez jest guitar hero -,-

@Dami90x

xbox wcale nie jest ladniejszy od ps3

gier nie jest więcej na xboxie tak bylo kiedys ale przez te 3 lata duzo sie zmienilo

Wygoda ? może ps3 jest nie wygodne ?...

@sorce i co z tego? na ps3 tyle samo wychodzi + dochodzą nowe exy -,-

Jeżeli macie cos glupiego napisac to lepiej nie piszcie bo wymyślacie rzeczy ściągnięte z kosmosu ...

RMCF

Opublikowano

a ktos z was mial tego xBoxa? Bo szczerze powiem ja widzialem go tylko w Media Markecie ,Ps3 mam obecnie od kumpla bo przyjechal z Polski do mnie a na chacie Tv nie ma ;p

Ja mam i nie narzekam , ładny wygląd , pad leży idealnie w ręce ... polecam.

songalivev2.png

Opublikowano

Moim zdaniem xbox360 jest lepszy i pociągnie dłużej.

Plusy: (moim zdaniem)

-Lepsze pady (Grałem na tym i na tym więc porównałem)

-Dużo fajnych gier wychodzi wyłączcie na x360 np. Gears of War.

-Nie przegrzewa się tak szybko

-Masz tam xbox live daje ci mega dużo frajdy

-Długo trzymają pady

-Lepiej gra się na kinect niż na move.

Minusy:

-Za granie na internecie trzeba płacić (x live)

-Moim zdaniem droższe gry na xboxa niż na ps czy pc.

To na tyle jak znajde coś to wpisze xD

Nie wiem jak tam koledze na górze ale mi xboxa leci cichutko :) No chyba że ma sie jakiegoś złoma ze sklepu "skup złomu" u Mojżesza ...

wuo1.jpg

Opublikowano

Yyyyy... nie rozumiem osób które odpowiadają a nawet nie posiadają tych konsol.

PlayStation 3 oczywiście dżojstik tak jak powinien być normalny a nie jakiś zmutowany jak w Xboxie.

Zapłacisz więcej za konsolę , a za to gry są tańsze w Xboxie tania konsola a drogie gry // konsole kupujesz jedną, gier więcej ;)

PS3 internet darmowy // Xbox płatny.

Różnią się też grafiką w PS3 jest bardziej dopracowana.

Gry powiem że troszkę chyba troszkę więcej jest na Xboxie.

Definitywnie PS3 :)

@UP niby dlaczego PS3 jest głośniejszy mi nic tam nie przeszkadza jak na nim gram (cichutki)

Opublikowano

Ba, jak dla mnie oczywiście ps3. Lepsza frajda i przyjemność z gry.

@były już takie tematy <3

; )

Opublikowano

Było już takich 12345678765432 tematów. Ja wolę Ps3.

- tańsze gry

- darmowy internet

- ps3 posiada Mova, lecz wiadomo że cinect jest lepszy. Na mova ma podobno wychodzić coraz więcej gier. :) Virtua Tennis czy coś takiego ma niedługo być na rynku. :)

Ja bym wybrał ps3.

Może i darmowy internet , ale na ps3 gówno tam jest

A na x'ie jest za co płacić ^^ Możliwości od cholery ;]

Wiem co mówię , bo mój kolega posiada ps3 a ja x'a ..Jest różnica !

x

Opublikowano

@up haha to podaj różnice ^.^ smieszny jesteś na PSN jest tyle samo opcji co w xbox live (+ na ps3 masz darmową grę społecznościową playstation home) PS3 niszczy xboxa pod każdym względem i wku*wiają mnie takie fanboje co maja tylko xboxa i go chwalą ... lepiej zamiencie go na PS3 to zobaczycie rożnice ...

RMCF

Opublikowano

nie ma co porównywać.Głosujecie na xboxa bo tańszy i z tym uboższy. Ps3 ma czytnik blu ray ,darmową usługę sieciową itp.synchronizacja z psp i vita,lepszy technicznie i co chwile coś nowego dolatuje. Nie ma nic do zarzucenia prócz małej ilości dem. Jeżeli myśleć przyszłościowo to konsola od sony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...