Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PC za 1500zł

lolus(^mp3)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję tych co wyżej.

Do grania potrzebuję, ale nie wymagam grafy i rozdziałki ultra tylko aby było chociaż te rozsądne 30 fpsów w nowszych grach tj. Skyrim. A z tymi starszymi to myślę, że nie będzie problemu, np. TF2, L4D2, BF:H, MW2, GTA 4. Mam tylko 1500 zł, muszę już wymienić kompa bo ten stary dosłownie wykituje na dniach. Kiedyś zainwestuję w lepszy, ale za tę cenę takie minimum będzie.

Opublikowano

Siemka

Mam kompa za 1426 zł kupionego = składanego ( wydaje mi się że jest najlepszy jak za tą cene )

AMD Phenom 955 3,2 Ghz - Podkręcony do 3,8 - lekko podkręcisz do 4.2 ( potem lepsze chłodzenie bo do 4,2 temp 42-43 stopnie )

Grafa Ati Readon HD6670

Płyta ASRock - nie pamiętam jaka, wazne żeby obsługiwała procki AM3, miała 4 gniazda na ram i SATA2 x4 PS: USB3 chyba Ci nie potrzebne ; )

Ramy x2 po 2gb 1333 Mhz ( to już chyba jeden kit jakiej firmy )

sygnanu.jpg

Opublikowano

Mój sprzęt to

• Procesor: Intel® Core ™ i3 CPU 540 @ 3.07 GHz, 3066 MHz
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 430 1gb
  • System operacyjny: Windows 7 Home Premium 32-bitowy system operacyjny
  • Ilość ram: 4GB

Za wszystko dałem 1500zł (składak)

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Siemka

Mam kompa za 1426 zł kupionego = składanego ( wydaje mi się że jest najlepszy jak za tą cene )

AMD Phenom 955 3,2 Ghz - Podkręcony do 3,8 - lekko podkręcisz do 4.2 ( potem lepsze chłodzenie bo do 4,2 temp 42-43 stopnie )

Grafa Ati Readon HD6670

Płyta ASRock - nie pamiętam jaka, wazne żeby obsługiwała procki AM3, miała 4 gniazda na ram i SATA2 x4 PS: USB3 chyba Ci nie potrzebne ; )

Ramy x2 po 2gb 1333 Mhz ( to już chyba jeden kit jakiej firmy )

hd 6670 hah :D. + phenom = facepalm.

Mój sprzęt to

• Procesor: Intel® Core ™ i3 CPU 540 @ 3.07 GHz, 3066 MHz
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 430 1gb
  • System operacyjny: Windows 7 Home Premium 32-bitowy system operacyjny
  • Ilość ram: 4GB

Za wszystko dałem 1500zł (składak)

I co :D ? allegro się kłania. bo jeżeli to składałeś to jesteś prze zajebisty biorąc kartę graficzną nadającą się tylko do przeglądania inernetu.

Moja propozycja jest taka żebyś się nie zastanawiał więcej tylko brał to co podałeś w pierwszym poście. Procek i3 + hd 6790 + 4gb ramu starczy na bf3 w high/ultra. Tyle że: zasilacz weź z firmy XFX/OCZ/Chieftec (któryś z tych 500W) bo ten co podałeś spali ci kompa, + ramy wziąłbym od Kingstona lub OCZ.

+ już ew. jakbyś mógł nad ciągnać budżet to weź tego radeona: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/xfx-ati-radeon-hd6850-xxx-1gb-ddr5256bit-hdmidvidp-pci-express,18974.html

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano
bo ten co podałeś spali ci kompa
Łoś cię pokąsał?Dobry zasilacz ale może nie wytrzymać to fakt(za mało mocy)

Weź sobie xfx 550w i spokój

Opublikowano
co :D ? allegro się kłania. bo jeżeli to składałeś to jesteś prze zajebisty biorąc kartę graficzną nadającą się tylko do przeglądania inernetu.

<facepalm>

Jakoś nie z allegro. I wszystkie gry na full detalach idą a BF3 na high ^.^

1359062624-U334301.png

Opublikowano

@up: to gratulować Ci debilizmu w składaniu kompa, bo jeżeli wybrałeś tą kartę to pojęcie o kompach widać masz zerowe. A te High w bf3 to można ale na rozdziałce 640x800.

#edit: łap tu podobny shit: http://allegro.pl/komputer-intel-i3-550-2x3-2-8gb-1333-500gb-gt430-i2092113634.html (podane w celach informacyjnych, broń Boże nie kupować tego)

Opublikowano

On ma full detale na wyświetlaczu od telefonu.

@Top Poczekaj trochę sprzęt może stanieć, a ty sobie przyzbieraj i kup coś porządnego np za 2,5 tyś.(po co płacić dwa razy za to samo)

Opublikowano
On ma full detale na wyświetlaczu od telefonu.
Tego nie skomentuje bo nie chce warna dostać ... @sebek Po pierwsze nie ja składałem kompa po drugie na full rozdziałce :*

Topic@

Tak jak ktoś mówił poczekaj aż troche stanieje.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

@up: to jesteś bardzo śmieszny i zabawny(jeżeli tak cenisz swój złom to polecam zaglądnąć na forum gdzie się eksperci wypowiadają, ba nawet napisać że masz taki sprzęt i grasz na tej karcie na full rozdziałce to bana na start otrzymasz) i nie wypowiadam się więcej na twoje zdanie( sorry jeszcze jedno: nie udzielaj tu rad ok ?)

@2up: hd 6670 nie opłaca sie kupować tak samo jak Procków od AMD xD

Opublikowano

UP@

Jeżeli wg Ciebie ta karta to syf to rozumiem ale wtedy nie miałem więcej środków na koncie żeby zakupić coś lepszego. Zatem proponujesz mi zmienić kartę to powiedz mi na jaką. Sorki nie full rozdziałka tylko 1024x768 mój fail.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Spoko ja nic nie mówię że masz coś źle, chodziło mi bardziej o to że autorowi tematu za 1,5k zł nie warto składać kompa budżetowego. Do i3-540 można maksymalnie wsadzić HD 6850 lub GTX 560 (bez ti) do tego dochodzi kwestia zasilacza jaki masz (jakiej firmy i jaką ma moc). Oraz ile chcesz wydać.

Opublikowano

Wydać to gdzieś max 700zł. Chodzi mi tu głównie o Nvidie ale inne firmy również mile widziane. Zasilacz przypuszczam, że nie da sie sprawdzić programem tylko muszę obudowę rozbierać, tak?

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Sebek widzę, że jesteś fanbotem intela. Może i intel robi lepsze procki, ale AMD ma zbliżoną wydajność w niższej cenie. (np. 955BE 450 zł, i5 2500k już 900 zł). Ciesz się, że masz wgl wybór. Literówka była zamierzona.

Jak brać karty od AMD to tylko HD 69xx i HD79xx. Ten BF3 na high to chyba w 1280x720 :) Sebek ma segment wyższą kartę i spytaj się jak mu chodzi :)

Opublikowano

Człowieku pozbieraj przynajmniej 3000zł. Ja więcej na kartę graficzną wydałem niż ty na cały komputer zamierzasz...

@down

ok bo chciałem jeszcze napisać, że ostatnio koledze kupiłem komputer za 10 tysięcy (oczywiście jest moim kolegą tylko dlatego, że kupuję mu różna rzeczy)

Zachęcam Was do wpłacania dużych sum na mojego paypal`a.

Opublikowano

Po co ma zbierać jak może kupić niezły budżetowy sprzęt z możliwością rozbudowy jak już ,, dozbiera ,,.

np kupić procka G850 który jest niezły a w przyszłości zmienić na i5 :)

@up

i nie przechwalaj sie tu jaki jesteś bogacz i wg super

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...