Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Serwer na plikach od JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Mam problem z połączeniem się na mój serwer na hamachi.

Powiem z góry:

Miałem już 2 serwery, z żadnym nie było tego typu problemu..

PortMap włączony, strona się wczytuje, na stronie Logowanie Online itd. Wszystko jest dobrze oprócz tego, że inna osoba nie może połączyć się, bo wyskakuje jej Błąd podczas łączenia się z serwerem. Używają tego samego klienta i launchera co ja (Nie, nie mają końcówki .100), wszystko skonfigurowane jest poprawnie. I z tąd pytanie:

-Miał ktoś coś podobnego u siebie?

-Ktoś ma pomysł jak to zrobić?

PS: Proszę nie pisać Zrestartuj serwer sprawdź Portmap, robiłem to setki razy i serio już mi się to znudziło.

Liczę na profesjonalną pomoc :) pozdrawiam.

@edit: Zapomniałem o tym, wgrałem na serwer ot coś takiego: http://www.mpcforum....51#entry3698551

@2xedit: Avast wyłączony, zapora też. przypominam że to się stało po wgraniu plików, do których link jest wyżej. Wcześniej można było się połączyć.

Łącze się również przez klienta, który jest tam podany. No i tyle, czekam na propozycje bo już nie ogarniam...

Opublikowano

1. nie wiem dałeś im z końcówką z hamachi a nie 100?

2. Wyłącz zaporę systemową, lub zabezpieczenia w antywirusie.

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Używają tego samego klienta i launchera co ja (Nie, nie mają końcówki .100), wszystko skonfigurowane jest poprawnie.

Chyba nic nie muszę dodawać :) Mają normalną końcówke choć próbowali na obu..

Pozdrawiam..

Aha, jeszcze dodam: Gdy pliki były czyste kumpel łączył się z serwerem przez metin2mod ML ten stary, po wgraniu tych plików które dałem wyżej w edit tylko ja mogę wejść.

Hmm? :)

Opublikowano

To może być coś z jakąś tabelką, ale jak ty tylko wbić możesz to dziwne. Mi tylko do głowy przychodzi zapora, a nie wyskakują ci jakieś błędy po wpisaniu cd && ./start?

di-HLXD.jpg

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że 0 błędów.. Jeśli chodzi o tą zaporę, wyłączyłem ją. Nie dość, że wyłączona to jeszcze dodałem wyjątki dla hamachi virtualbox i porobiłem wyjątki dla portów (nie wiem czy to coś da).. Serio, dziwny problem. Wcześniej było ok, a ludzie chyba nie mieli problemów z tymi plikami, a tu o...

Kurde, no czekam dalej..

@edit: Jeśli ktoś ogarnia temat, mogę udostępnić Teamviewera. jakby co PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...