Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps, dobry komputer...

Aemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam laptopa :

Dell inspiron 7110N q17r

intel i5 2410m 2,3ghz

500gb dysk (400gb wolne)

4gb ram

nvidia GT 525m 1GB oraz Zintegrowana karta graficzna intel hd graphics 3000 256mb (chyba).

Wczoraj był robiony format, ale sterowniki poinstalowałem.

I teraz tak, zmieniłem w panelu sterowania nVidii, żeby takie programy jak : minecraft,java,javaw,javaws odpalały się z nVidii ( na początku było ustawione, żeby odpalały się z zintegrowanej ). Jak wbije na kompa, który ma normalną temperaturę, to jest 180fps. Po około 7 minutach gry, czuję jak pod klawiszami typu : ~,tab,caps,q,w,a,s,1,2,3,f1,f2,f3 i klawiszu od włanczania laptopa sie coś zaczyna grzać ( w tym esc jest najbardziej ciepły ) i spada do 100 fps, ale spokojnie się da grać. po 5 wszystko się tak tnie, że musze minecrafta wyłączyć, bo mam chęć wyrzucić to gówno przez okno -.-. Jak wyłączam minecrafta to wszystko wraca do normy... Minecrafta mam premium. Wątpię, żeby to był problem z nVidią bo na innych grach chodzi normalnie... Laptop ma niecałe pół roku.

Temperatury ze speedfana :

GPU 90

HD0 51

Temp 1 85

Temp 2 85

Core 0 84

Core 1 86

Stary pc, 7 letni, niestety w tym cudzie techniki zepsuł się wiatrak od procesora i się przegrzewał, ale przed tym pamiętam, miałem też minecrafta, fpsy spokojnie po 60 nawet jak grałem cały dzień a parametry : intel pentium 4 3ghz karta graficzna nvidii 9600 512mb 1gb ram 100gb dysk. Więc coś jest nie tak, a na starym kompie temperatury to było nawet około 100 stopni już.

Teraz pytanie, co może byc nie tak ?

Opublikowano

Głupot mi nie wmawiaj, bo kumpel ma 3 letniego lapka i ma 150fps bez problemu.

Próbuję optifina. Btw. na crysisie 2 lub gta IV miałem jak największe detale się dało i chodziło normalnie, grać tez mogłem ile chciałem...

Opublikowano

Podkładke chłodzącą kup.

@O boże nie doczytałem. Chłodzenie komputera

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...