Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Spoutcraft][Klient non-premium]Instalator spoutcrafta dla graczy bez konta premium.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie w temacie związanym z klientem(instalatorem) Spoutcrafta non-premium!

Jako, że któryś z przewrażliwionych kidmodów zamknął poprzedni temat, otwieram nowy, w którym będę informował o nowych wersjach klienta dla graczy non-premium :)

Małe info dla graczy którzy pierwszy raz spotykają się z tym klientem:

Spoutcraft jest to klient minecrafta, który oprócz standardowych opcji klasycznej wersji ma w sobie sporo nowych funkcji mających umilić nam granie :)

Dzięki spoutcraftowi zyskujecie wiele rzeczy, np.:

- Usprawnienia wydajności działające podobnie do OptiFine(w najnowszej wersji 1108 faktycznie lepiej działa :) )

- Dodatkowe zaawansowane opcje wideo(wyłączanie chmur itd)

- Czcionki HD oraz wbudowane 'BetterGrass' (lepsza trawa? :D)

- Wsparcie dla tekstur HD, nie trzeba więcej używać mcpatchera!!!

- Zmiany wizualne - modyfikacja interfejsu użytkownika

Dodatkowo, na różnych serwerach można używać nowych itemów, bloków(!!), interfejsu do sklepów, interfejsu do LWC oraz wielu innych fajnych rzeczy.

Instrukcja instalacji klienta:

1. Przenieść(lub skasować) stary .minecraft z appdata gdziekolwiek indziej(taki backup na szybko), tak żeby w appdata nie było żadnych pozostałości po minecrafcie - może w przyszłości dorzucę autorski launcher dzięki któremu będzie można mieć minecrafta w folderze o nazwie własnego serwera.

2. Zainstalować klienta - wrzuci się on od razu do odpowiedniego folderu.

3. Odpalać przez plik ExtremecraftLauncher.jar

4. Grać :)

A teraz główna sprawa - klient

:)

Najnowsza wersja klienta to v1720dev, jak zwykle znajduje się u mnie w profilu. Niestety muszę przekazywać wam linki w ten a nie inny sposób, ponieważ poprzednim razem gdy dałem link w temacie, ktoś go usunął bez żadnej informacji(zakładam, że przez to, iż był tam crackowany launcher)...

Wszelkie pytania odnośnie instalatora wpisujcie w temacie, postaram się odpowiedzieć. Tutaj również będę informował o nowych wersjach klienta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaktualizowałem klienta do najnowszej dostępnej wersji, tak żeby działał z minecraftem 1.2.3 :) Link jak zwykle w profilu!

Ważne dla osób które poraz pierwszy mają do czynienia ze spoutcraftem - DOKŁADNIE CZYTAJCIE INSTRUKCJĘ!! :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie popieramy piractwa . Report . Poza tym tak wspaniala rzecz jak Spout mógł pozostać tajemnicą dla non-premium ale zawsze jakas ciota sie trafi.

sygna4.jpg
Opublikowano

Nie popieramy piractwa . Report . Poza tym tak wspaniala rzecz jak Spout mógł pozostać tajemnicą dla non-premium ale zawsze jakas ciota sie trafi.

Jako, że w jakimś stopniu jest to piractwo, linki są u mnie w profilu a nie tutaj, z resztą już gdzieś pisałem - usuwanie tego tematu byłoby przynajmniej dziwne ze względu na piracki launcher mpc którego linki podane są w temacie. Kolejna sprawa - przed kropką nie daje się spacji. A tak na koniec to zastanawiam się jak długo grałeś na piracie minecrafta, bo z grubsza mi tu hipokryzją zaleciało :)

PS. odchudzony do 12,7 mb klient v1302 pod mc1.2.4 już się uploaduje :) także za 10-15 minut linki powinny być dostępne w moim profilu.

Nowa paczka dodana! Pobierajcie i testujcie a w przypadku błędów piszcie tutaj w temacie :)

Opublikowano

Arti leci lajk . ;]

Taki mały off topic

Zrobiłbyś poradnik jak go zainstalować dla graczy / na serwery ?

Nimfek121

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolejna wersja spoutcrafta już gotowa - v1503rec dla minecrafta 1.2.5 - jak zwykle u mnie w profilu!

Wprowadzonych zostało kilka poprawek klienta, wydajności oraz łatek na bugi które miały poprzednie wersje :)

Profil został poprawiony, po raz kolejny było czyszczenie przez administrację :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Spoutcraft pod wersję 1.3 już prawie gotowy :) Status 'gotowości' spouta wskazuje 89% czyli prawdopodobnie w ciągu kolejnych dwóch dni pokaże się kolejna wersja!

//edit 10.08

Niestety wydanie spoutcrafta zostaje trochę odwleczone, jakieś problemy techniczne się pojawiły :P

//edit 16.08

W chwili obecnej ekipa od spouta stwierdza, że nie można wypuszczać plików oraz launchera w momencie kiedy są one tak dziurawe jak najnowszy bukkit w związku z czym dalej odwleka się wydanie kompletnych wersji(cholera! :P )

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nowa wersja spoutcrafta już gotowa! Jedyna rzecz która w tym momencie nie działa to tło w menu - nie pojawiają się spoutowe widoczki, jest tylko czarne tło :) Cała reszta działa bez najmniejszych problemów.

Zachęcam do pobierania :)

Opublikowano

Razem z kuzynem znaleźliśmy błąd. Nie widać w opcjach czy zmieniamy ust na fancy czy fast : D

Można jakoś zwiększyć FPS? Mam 8 gb ramu

Opublikowano

Dzięki spoutcraftowi zyskujecie wiele rzeczy, np.:

ja bym jeszcze dodał możliwość korzystanie z usprawnionego silnika craftbukkit

szkoda ze serwerów pod spout jest tak mało :/ osobiście pograłbym na jakimś gdybym jakiś znalazł np spout guns/battle

Opublikowano

Ogólnie - extremelauncher musi znajdować się w katalogu minecrafta, jeśli dobrze kojarzę, nie można go przenosić na pulpit itd(ale można zrobić skrót). Co do przydzielania ramu to sprawdzę to w najbliższym czasie bo rzeczywiście domyślny czasem przydaje się więcej pamięci

@MouZGaminG

Faktycznie, tu też jakiś problem jest, ogólnie grafik spoutowych coś nie łapie klient teraz :( coś musieli namieszać także może mi zająć więcej czasu rozgrzebanie i naprawienie tego błędu.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jako, że ostatnimi czasy kilka osób pytało o spoutcrafta pod mc 1.4.7, za kilka godzin(pewnie w okolicach 23-24, jak wrócę z pracy :P ) wrzucę działającą wersję na swój profil(jakby to było coś nowego :D ).

Podobnie jak w poprzedniej wersji niektóre ikonki w menu oraz widoczek pod przyciskami w głownym oknie są niewidoczne - ekipa spouta coś namotała w kodzie a niestety nie miałem czasu żeby to poprawić. Sama gra działa bez żadnych problemów więc mam nadzieję, że te 'drobiazgi' nie będą dla Was problemem :) Prawdopodobnie trzeba będzie też ręcznie ustawić ścieżkę do instalacji - przy tworzeniu instalatora ścieżka domyślna odmawiała współpracy :D Także jeśli miejsce instalacji nie wskazuje na:

C:\Users\twoja_nazwa_uzytkownika\AppData\Roaming

należy wskazać instalatorowi ww. lokalizację.

W razie pytań/problemów można pisać na gg, postaram się pomóc :)

[email protected]

Instalator wrzucony :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie, czy Spoutcraft jest kompatybilny z Forge, oraz czy da radę uruchomić Spoutcrafta poprzez konsole CMD z podawaniem tylko loginu?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...