Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko czy wiatraczek na radiatorze na procesorze ma powietrze wciagać czy wypychac na zewnątrz ??

i 2 pytanko mam jeszcze 1 wiatraczek i chcę go zamontowac mam 2 miejsca z tyły trochę nad kartą graficzną wtedy może trochę ja schłodzi i płytę albo z przodu pod dyskami co radzicie

jyh.jpg
Opublikowano
Skoro ma chłodzić procka, to raczej powinien wiać "do procka" a nie "od" :P

Tak ale jak przyłożysz rękę do wiatraczka to bedzie ci w nia wiał :P

Zamontuj na grafice. :)

Albo ściągnij program SpeedFan i sprawdź gdzie masz przekroczoną temp.

BBcode nie działa kokosz...

Opublikowano

jak już chcesz dawać wiatrak z tyłu to niech wyciąga.... Taka jest zasada, że się zabiera ciepłe powietrze na zewnątrz a nie wtłacza zimne. Chyba że byś miał z przodu jeden wiatrak co zasysa i drugi z tyłu co wyciąga. Jak dasz wiatrak z tyłu co wciąga to będzie brał ciepłe powietrze z zasilacza który jest piętro wyżej.... Jak masz miejsce na boku obudowy to tam daj, niech wieje na ten wiatrak od proca, albo tak jak mówię z tyłu i niech wyciąga.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

no tak quazu ale ten wiatraczek z tyłu jest bliko tego od procka więc zrobiłem tak witraczek od procka wyciąga ciepło z radiatora a ten z tyłu wtłacza chłodne

@edit a mam karte graf nvidia ge force 5500 ona ma radiator i wentylator ale mam 2 podobne wentylatory domontować je też ?

jyh.jpg
Opublikowano

No i jest okejka :D Co jeszcze chcesz zmieniać? Tunel w obudowie powinieneś mieć w tym układzie ale tak też da rade.

Edit:

Zasilanie od stacji ci dynda :P Przypnij sobie :P

Opublikowano

Zacznijmy od tego czy masz w boku obudowy miejsce na wiatrak. Bo tam się tunel przykręca. Nie wiem czy znajdziesz osobno :P Zaraz coś poszukam.

Opublikowano

Znalazłem lodówkę na USB a tunelu nie ma xD Mogę ci mój sprzedać xD Bo po tym jak kupiłem Freezone Karakorum już i tak obudowy nie założę.

Opublikowano

najpierw muszę zainwestować w ram potem się do ciebie odezwe z tym tunelem

byłem w sklepie komputerowym w mieście i koles mi dojeb&ał 85 zł za 256 mb/ SDRAM 145 za 512 -.-

myślałem że jbne kupie chyba na allegro

jyh.jpg