Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dość dobry sprzęt i minecraft chodzi okropnie.

Nie Mów Do Mnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam. Od jakiegoś czasu mam problem z MC. Gram już nawet na oryginalnych teksturach, ale to nadal nic nie daje. Może zacznę od mojego sprzętu.

I5 2500k 3,3Ghz

Gtx 570 1,2GB OC

4Gb ram

Windows 7 Ultimate 32

Więc teraz co jest nie tak. Po kilku minutach grania gra zaczyna okropnie klatkować. Zauważyłem, że dzieje się to przeważnie gdy mam ustawioną odłegłość rysowania na "far". Ale normal mi nie odpowiada. Jak możecie wyżej zobaczyć mam Windowsa 32 bitowego, więc javę również. Nie będę specjalnie instalował 64 bitowego systemu dla jednej gry. Szczególnie, że na 64 bitach nie chcą mi działać starsze gry.

Próbowałem tych wszystkich ustawień z javą itd, ale nic to nie dało.

Mógłby ktoś mi napisać czy da się to jakoś naprawić? Strasznie mi na tym zależy, bo chciałbym sobie w końcu pograć. Jeśli ktoś wie jak to naprawić, to byłbym bardzo wdzięczny o wyjaśnienie jak to zrobić. Z góry dzięki.

Opublikowano

Może sterowniki do karty graficznej?

Mam słabszy komputer, również 32 bitowy windows i wszystko działa

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Może sterowniki do karty graficznej?

Mam słabszy komputer, również 32 bitowy windows i wszystko działa

Sterowniki najnowsze. Próbowałem dużo wersji. Raczej szukam jakiegoś bardziej skomplikowanego rozwiązania, bo te wszystkie proste już sprawdziłem.

Opublikowano

Witam... Widze karta po OC... Spróbuj zaistalować sterowniki karty te najbardziej optymalne co były ... podajrze z 2010/końcówka 2009.

A masz jave 7 ?? I net.framework ??

Java 7 może nie tak.... ale net.framework :)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Witam... Widze karta po OC... Spróbuj zaistalować sterowniki karty te najbardziej optymalne co były ... podajrze z 2010/końcówka 2009.

A masz jave 7 ?? I net.framework ??

Java 7 może nie tak.... ale net.framework :)

Karta po OC fabrycznie (gigabyte). Ja nic nie podkręcałem. Próbowałem starych sterowników, ale to nadal nic nie dawało. W dodatku na starszych sterownikach mam problemy z nowymi grami (skyrim, batman itd).

Z tego co widzę, to w folderze "java" (w program files) mam takie foldery:

- jdk1.7.0

- jdk1.7.0_02

- jre1.6.0_27

- jre1.7.0

- jre6

- jre7

Net.framework 4.

Opublikowano

U mnie jest podobny problem, ale nie dotyczy klatkowania (200+FPS na far i fancy) ale pamięci RAM. 2 minuty grania i blue screen 0x7f. Bylbym wdzieczny za pomoc.

banner_86.png

Komputer:

CPU: AMD AthlonX2 6000+ 3,00GhZ

GPU: NVIDIA GeForce GT9600 512MB

RAM: 2GB(2x1GB) Kingston DDR2 800MhZ

Dysk: 690GB

Win7 Ultimate 32bit

Opublikowano

Masz zaktualizowaną Jave i ściągnięte sterowniki do karty graficznej?

Bo jak nie to się nie dziwie.

Najnowsza java 6 i 7, sterowniki: bylo napisane "Sterowniki polecane dla tej karty graficznej."

banner_86.png

Komputer:

CPU: AMD AthlonX2 6000+ 3,00GhZ

GPU: NVIDIA GeForce GT9600 512MB

RAM: 2GB(2x1GB) Kingston DDR2 800MhZ

Dysk: 690GB

Win7 Ultimate 32bit

Opublikowano

Co do sterów polecam program SlimDrivers ;) Najlepiej zaktualizuje :D

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

kup premuim i klopot z glowy bo inaczej nic nieporadzisz

sterowniki zabardzo nic nie dadza

@wylacz zbedne program menedżerem zadań

Jak się nie znasz, to się nie udzielaj.

Mam premium.

Opublikowano

to zobacz ile masz miejsca na dysku dzie zapisuje sie save z minecrafta.

jak nie to zrub plik bat

Plik .bat nie pomaga. Mogę w nim ustawić tylko po 1000mb tutaj i w drugim polu, bo inaczej się nie uruchamia. A nawet jak tak ustawię, to i tak zaraz gra zaczyna przycinać.

Wolnego miejsca na dysku mam 50GB (na dysku C z MC).

Opublikowano

Programem CCleaner usuń wszystkie śmieci. Antywirusem przeskanuj całego kompa możliwe, że to wirusy są powodem. Sterowniki masz najnowsze. hmm. Pobierz Optifine i wyłącz wszystkie opcje, których nie żałujesz, nie miej ustawionego "Fancy" w MC. Jeśli to wszystko nie pomoże to będziesz musiał chodzić na Normal. Ja sam mam takiego grata, że nawet na short sobie nie pogram ;/ Daj + jak pomogłem.

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Programem CCleaner usuń wszystkie śmieci. Antywirusem przeskanuj całego kompa możliwe, że to wirusy są powodem. Sterowniki masz najnowsze. hmm. Pobierz Optifine i wyłącz wszystkie opcje, których nie żałujesz, nie miej ustawionego "Fancy" w MC. Jeśli to wszystko nie pomoże to będziesz musiał chodzić na Normal. Ja sam mam takiego grata, że nawet na short sobie nie pogram ;/ Daj + jak pomogłem.

Wszystko co napisałeś już robiłem.

Opublikowano

Miałem podobny problem, lecz w moim wypadku była to wina tego, że grałem na Far na 32 bitowym systemie. Zainstalowałem 64 bit i wszystko śmiga elegancko. Jeżeli masz 32 bit'ówkę to proponuję zrobić to co ja w innym wypadku nie wiem jak Ci pomóc, gdyż pierwszy raz się spotykam z takim problemem przy takim sprzęcie. Jest możliwe, że Twoja karta jest niedostosowana o MC. Sam mam GTX560 i w panelu sterowania NVidia--->zgodność z grami---> Minecraft pokazuje mi, że MC jest niezalecany. Jednak u mnie wszystko śmiga, w najlepszym momencie było 1500 FPS :D

nmfp.jpg

sygna by Qwazar41 ;)

Opublikowano

Miałem podobny problem, lecz w moim wypadku była to wina tego, że grałem na Far na 32 bitowym systemie. Zainstalowałem 64 bit i wszystko śmiga elegancko. Jeżeli masz 32 bit'ówkę to proponuję zrobić to co ja w innym wypadku nie wiem jak Ci pomóc, gdyż pierwszy raz się spotykam z takim problemem przy takim sprzęcie. Jest możliwe, że Twoja karta jest niedostosowana o MC. Sam mam GTX560 i w panelu sterowania NVidia--->zgodność z grami---> Minecraft pokazuje mi, że MC jest niezalecany. Jednak u mnie wszystko śmiga, w najlepszym momencie było 1500 FPS :D

Zgodność z grami, to funkcja, która pozwala sprawdzić czy dana gra obsługuje poprawnie efekt 3D. Nie czy dana gra będzie działać na Twojej karcie.

Opublikowano

Plik .bat nie pomaga. Mogę w nim ustawić tylko po 1000mb tutaj i w drugim polu, bo inaczej się nie uruchamia. A nawet jak tak ustawię, to i tak zaraz gra zaczyna przycinać.

Wolnego miejsca na dysku mam 50GB (na dysku C z MC).

zainstaluj jave jdk to wtedy bedziesz mugł zrobic plik bat a jak nie bedzie dzialac ucus wszystkie javy i dopiero wtedy zainstaluj jdk

Opublikowano

a może procek się grzeje? bo powżej iluś tam stopni tak się dzieję że prawie w ogóle traci moc,a jak wiadomo MC używa procesora.

No i ten ram,mój kolega też ma dobry pc a po jakimś czasie mu się klatkuję,ale to wina ramu była,mc zużywał powyżej 1000MB

jak zacznie klatkować to otwórz menadżer zadań i zobacz ile pobiera ramu proces javw.exe

ps: DOŚĆ dobry sprzęt? skromny jesteś :D

/link poza MPC

Opublikowano

a może procek się grzeje? bo powżej iluś tam stopni tak się dzieję że prawie w ogóle traci moc,a jak wiadomo MC używa procesora.

No i ten ram,mój kolega też ma dobry pc a po jakimś czasie mu się klatkuję,ale to wina ramu była,mc zużywał powyżej 1000MB

jak zacznie klatkować to otwórz menadżer zadań i zobacz ile pobiera ramu proces javw.exe

ps: DOŚĆ dobry sprzęt? skromny jesteś :D

Procek ma dodatkowe chłodzenie i temperatury nie przekraczają 30 stopni .

Postanowiłem, że zainstaluję x64. W końcu po to kupiłem system. Kupiłem też drugi komputer (e5200, 4850, 2gb) do starszych gier. Teraz tylko jeszcze muszę dokupić Windowsa XP i będzie wszystko pięknie działać.

Tematu proszę jeszcze nie zamykać, bo napiszę (edytuję) czy po zainstalowaniu 64 bitów są jakieś zmiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...