Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Usprawnienie] TAPATALK, czyli mobilność ponad wszystko...

SGT Otlet

TAPATALK  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pomys? zas?uguje na wsprowadzenie?

• Tak
      2
    • Nie
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym z początku przeprosić za brak ankiety, ale niestety nie mogę jej założyć.

My, użytkownicy mobilni, często wykorzystujemy telefon do przeglądania forum. Jest to nam utrudnione,z powodów wolnego internetu w komórkach bądź tabletach, małego ekranu i klawiatury często wirtualnej, chociaż coraz częściej fizycznej typu QWERTY.

Ja osobiście jestem posiadaczem telefonu HTC Desire, a więc telefonu z systemem android.

Jest to ciekawa platforma z możliwościami.

Jedna z tych możliwości jest aplikacja TAPATALK, przeznaczona dla tych użytkowników.

Aplikacja na telefon, moduł na forum IP.Board.

Użytkuje wiele for i jest to aplikacja dająca możliwości użytkowania forum jak programu. Wygodne i praktyczne, mało samych pobiera w porównaniu z przeglądarką w telefonie.

Liczę na pozytywną opinię.

Pozdrawiam.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Dużo roboty, mały popyt. Nie przejdzie...

Wszystko wymienione, nie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

beliaar12.

mylisz się, na wielu forach z IPB można już zobaczyć poty z dopiskiem że użytkownik użył aplikacji Taptalk (bądź podobnej)

jestem na Tak, dbajmy o wszystkich użytkowników.

@olek222

puknij się w czoło... jestem tylko szarym człowiekiem, który czasem napisze wystarczająco dużo.

Opublikowano

Jestem za.

Forum powinnno się rozwijać, a nie stać w miejscu. Może i na razie niewiele osób z tego korzysta, ale patrzmy w przyszłóść.

32354141673387527780.png

Opublikowano

Sam jestem posiadaczem tabletu, i takie przeglądanie jest dla mnie utrapieniem. ;<

Zdecydowane tak.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

beliaar12.

mylisz się, na wielu forach z IPB można już zobaczyć poty z dopiskiem że użytkownik użył aplikacji Taptalk (bądź podobnej)

jestem na Tak, dbajmy o wszystkich użytkowników.

Nic dodać nic ując, a zwłaszcza ostatnie zdanie najważniejsze.

Jeżeli nie przysporzy to żadnych trudności, to jak najbardziej na tak.

Gość Pexior05
Opublikowano

@up

Nie każdy musi być. Lenart podał argumenty, które są wystarczające żebym go poparł.

Also, i tak bym był na TAK, ponieważ sam wbijam na MPC przez kome.

Opublikowano

Na tak, przyda się. W dobie smartfonów i ogólnej mobilności taka aplikacja musi być dostępna.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Dziekuję za poparcie mimo początkowych NIE :D

Obecnie TAPATALK jest płatną aplikacją (nie wspominając o sklepie Torrent), i kosztuje (bynajmniej mnie) 15zł :D

Sądzę, że nie jest to wygórowana cena, a jest to aplikacja "NA ZAWSZE" nawet jak zmienisz telefon (ale musi byc ANDROID) oraz wiele for (niestety mało polskich jak na razie) wykorzystuje ;)

Opublikowano

Było, niestety się nie udało:

http://www.mpcforum....talk-forum-app/

... trudno się mówi. ;)

Bo wtedy kokosz miał urlop a reszta adminó rzadko ogarniała sugestie i projekt zniknął w spamie.

Co do tapatalka jestem na TAK, jeśli nie jest możliwy tapatalk prosiłbym o przywrócenie chociażby skina mobile. Sam używam androida i taki bajereq by się przydał.

Opublikowano

Jako, że jestem modem platform mobilnych wtrącę swoje zdanie, które może trochę przekona innych.

Zdecydowanie na TAK.

Używając Tapatalk'u o wiele mamy zmniejszoną ilość transferu potrzebnego do załadowania strony. Jako, że MPC powinno iść dalej, rozwijać się warto byłoby

zrobić coś takiego dla użytkowników. Swojego czasu także wbijałem na MPC z telefonu ale, że po kosztach jedzie to zaprzestałem.

Poza tym widok forum z Tapatalk jest dużo bardziej wygodny, niżeli przez przeglądarkę.

Sporo użytkowników ma telefon na tej platformie więc stałoby się to dla nich wygodą. Sam także korzystałbym.

Roboty praktycznie nie ma, a chyba te forum ma się rozwijać, a nie stać w miejscu.

Czekamy na wypowiedź GM'a bądź Administratora ;)

Liczę na to, że uda się to wprowadzić.

Piona.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

@UP3

Szukałem takiego tematu, ale nie znalazłem, więc założyłem ten, ale sądzę, że się uda :D

Ja teraz tylko czekam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...