Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry o przetrwaniu/survivalu

koller44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dead Island

Może klękać na kolana przed Left 4 Dead 1/2. Ale też można ją polecić ;P Poza tym W3, CoD: BO, CoD: MW3.

Opublikowano

Bear grylls The Video Game na prawdę jest taka chyba

Owszem jest taka, ale nazywa się Man vs Wild The Game

FIlm z gry poniżej:

sygnaturawn.png

Tworzę layouty na YouTube, ale tylko pod tematykę inną niż Minecraft. Ps. Tylko od 50 widzów.

• 1 rok później...
Opublikowano

j dwóch najmądrzejszych MrDeska i

biegus1224

A ja Ci polecam Don't Starve xD:D dla mnie najlepsza gra w której chodzi o przetrwanie i jeszcze Stranded 2 też super !

DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

MrDeska coś w inny deseń jak wcześniej wspominałem :Dale dzięki za pomoc

Ps.Fiat bravo dla MagcikWarrior.......

gdzie ty w call of duty MW 3 masz survival?? tylko nie zachowuj się jak dziecko i nie odpisuj mi że są jakieś zombie mody

w mw3 i tak nie ma zombie idioto tylko na co-op jest survival czyli przetrwanie jak nie wiesz co to znaczy.Razem z kolegą/osobą która ci wyszuka musisz przeżyć fale ataków.

Sam polecam ci mw3

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

@Highlander98

Dla autora tematu bardziej chodzi o sandboxy. W CoD'ie chodzi tylko o przeżycie kolejnej fali, a nie zbieranie itemów itp. by przeżyć.

Co do gier to:

-DayZ

-Project Zomboid

Obie gry z zombiakami, ale myślę że to głównie najlepiej pasuje do klimatu przetrwania.

Opublikowano

- Minecraft

- Terraria

- Don't Starve

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

-Wurm Online

-Planet Explorers

Chyba o to ci chodzi.

Niedługo powinno wyjść sporo survivalów, które teraz się tworzą.

Opublikowano

WarZ

DayZ (ew. poczekaj na standalone alphy, ale będzie odpiero w 2 kwartale tego roku, albo w ogóle nie będzie w tym roku)

Don't Starve

Minecraft

Dead Island

Terraria

Haven & Hearth

The walking dead

Amnesia: Mroczny Obłęd

Opublikowano

Na chuj odkopujecie temat sprzed 3 miesięcy?

Bo nie został zamknięty, a człowiek który go założył może nadal szuka tego typu gry? Co cie to obchodzi jakie tematy są prowadzone, a jakie odkopywane?

Opublikowano

Znam tylko dwa takie tytuły, jeśli nie chodzi o zombie. Mianowicie, jest to:

Don't Starve (budowa, przetrwanie, zbieranie, kopanie)

Spell Force (budowa, levelowanie, ekwipunek, klasy, zarządzanie swoją małą armią, odpieranie ataków)

Edit: Temat nieźle odkopany, dopiero UP mnie uświadomił :D

challenger.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Minecraft(chyba nie będę tego opisywał)

Terraria(survival w świecie 2d; buduj, eksploruj, zdobywaj)

Don't Stearve (gra przedstawiająca coś w rodzaju czekającego bohatera piekła; masz przetrwać czyli jeść, budować, zdobywać nowe zasoby i uczyć się je wykorzystywać)

Project zombid (świetny survival 2d w świecie zombie; duże obszary miast, lasów i wiosek; crafting; budowanie swojej bazy; dbanie o głód, zmęczenie, stan psychiczny i fizyczny, w chwili obecnej posiada tylko single player ale twórcy na stronie poinformowali że kiedyś zostanie dodany multiplayer)

Rust (zdobywanie broni, budulca oraz pożywienia; budowanie bazy i jej zabezpieczeń; miasta; promieniowanie; pancerze; a wszystko oparte o multiplayer)

Dayz mod (w chwili obecnej lepszy od standalone....znacznie lepszy; są tryby rozgrywki z budowaniem baz,miastami ocalałych itd)

WarZ (cóż można się tu spierać ponieważ WarZ z survival zmienił się w coś w tym stylu <zdobądź broń-idź do najbliższego miasta-zabij jakiegoś gracza lub sam zgiń-po czym zacznij od początku> Poza tym pozbawiony jest budowania nie licząc jakiś tam barykad ale to się raczej nie liczy)

Dayz standalone (osobiście jestem fanem dayz dlatego też byłem pierwszym z tych co go kupili kiedy stało się to możliwe niestety gra cały czas jest w fazie rozwoju i tak jak napisałem wyżej Dayz mod jest o niebo lepszy od standalone przynajmniej w obecnym momencie)

Seria S.T.A.L.K.E.R (tak wiem że to nie o takie survival chodziło twórcy tematu ale podam dla ciekawych którzy jeszcze nie grali w żadną z części tej świetnej gry; niesamowity klimat survival-horror, mutanty, wiele tajemnic, świetny (otwarty) teren w stylu komunistycznych miasteczek, wiele rodzajów broni oraz świetna kampania chociaż jak już ktoś wcześniej wspomniał pierwsza część "Cień Czarnobyla" bije na łopatki pozostałe)

Opublikowano

Call of Duty 5 World at War, ostatnio misję z zombie można coop robić, Dead Trigger na andka/fb

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm... Współczuję odpisywania na te bezsensowne komentarze... Wiem o co ci chodzi i sam takiej gry szukam niestety jest ich bardzo mało... Gry które mają dopiero wyjść lub są w fazie alpha a są survivalem to: The forest, Dead linger, 7 days to die, dayz standalone, craft the world... i kilka innych. aha Rust :D wiem że to stary temat ale postanowiłem odpowiedzieć jako jedyny rozumiejący cię ;) powpisuj w google hasła typu Survival games list to ci wyskoczy. Powodzenia :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miasmata (PC)

Pierwszoosobowa przygodówka, w której szukamy lekarstwa na tajemniczą zarazę. Rozgrywka toczy się na dużej otwartej wyspie, zamieszkałej przez groźne drapieżniki. Miasmata łączy więc eksplorację, walkę o przetrwanie i elementy logiczne. Na uwagę zasługuje grafika tytułu – skromne studio niezależne stworzyło autorski silnik.

Sprawdź czy przyjdzie Ci do gustu..sorry ale takiej jak Ty gry na PC nie ma..jak już chcesz to tylko to man vs wild

Ewentualnie jest jeszcze The Forest..jesteś rozbitkiem który próbuje przeżyć na wyspie..musisz zbudować sobie schron..ognisko...i chronić się przed mutantami

Myśle że pomogłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...