Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]FPS

Emafir?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam laptopa E-machines e725

3gb ram

karta graf. 256 intel r 4 series express chipset family

procek. Pentium? Dual-Core CPU t4200 @ 2.00GHz 2.00GHz

Windows xp sp3

grajac na tiny mam fps 18-15na w góre jeszcze gorzej (zmieniajac z fasta na fancy lub z fancy na fast to mie nie zmienie fps jast nadal taki sam )

bardzo mi zalezy zeby grac na normalu lub na tiny czy da sie cos zrobic

optifine nic nie daje ustawiam ja najnisze detale i fps taki sam

moze niech ktos napisze jak to ustawic oftifine zebym conajmniej mugł na short grac

da sie jakos zwiekszyc fps ??

sry za błedy

2isw7yf.png

Opublikowano

Jeśli masz nieoryginalnego Minecrafta, to spróbuj założyć serwer i na nim grać. Może wydawać się, że to pogorszy sytuacje, ale jest zupełnie inaczej. Kiedy grasz na serwerze i masz nieoryginalną wersję gry, Minecraft wykorzystuje więcej zasobów komputera, przez co gra działa lepiej.

Jeśli masz oryginalnego MineCrafat, to spróbuj przydzielić mu więcej RAM'u.

W OptiFine wyłącz wszystkie animacje, da Ci to kilka dodatkowych FPS'ów.

Dodatkowo dobrze by było odciążyć trochę komputer(format/ defragmentacja dysków).

Jeśli nie wiesz jak przydzielić więcej Ram'u, założyć serwer, albo zainstalować OptiFine, to zajrzyj do mojego Tutorial'a.

http://www.mpcforum.pl/topic/459585-tut-koniec-z-lagami-na-piracie-i-oryginale-dodatkowe-przyspieszenie-minecrafta/

1294477714-U1.png

Opublikowano

Jeśli masz nieoryginalnego Minecrafta, to spróbuj założyć serwer i na nim grać. Może wydawać się, że to pogorszy sytuacje, ale jest zupełnie inaczej. Kiedy grasz na serwerze i masz nieoryginalną wersję gry, Minecraft wykorzystuje więcej zasobów komputera, przez co gra działa lepiej.

Jeśli masz oryginalnego MineCrafat, to spróbuj przydzielić mu więcej RAM'u.

W OptiFine wyłącz wszystkie animacje, da Ci to kilka dodatkowych FPS'ów.

Dodatkowo dobrze by było odciążyć trochę komputer(format/ defragmentacja dysków).

Jeśli nie wiesz jak przydzielić więcej Ram'u, założyć serwer, albo zainstalować OptiFine, to zajrzyj do mojego Tutorial'a.

http://www.mpcforum.pl/topic/459585-tut-koniec-z-lagami-na-piracie-i-oryginale-dodatkowe-przyspieszenie-minecrafta/

grajac na serwie nam jeszcze mniej fps sprobuje poradnika z zwiekszaniem ramu a nie zwieksze mam pirata

2isw7yf.png

Opublikowano

karta graf. 256

Na tej karcie graficznej nie wyciągniesz więcej niż 10 fpsów

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...