Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z freezowaniem gry i Windowsa

Jacekxd12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :/

Po okołu 10 minutach gry na każdej mapie cały komputer mi sie crashuje - zawiesza się i pozostaje tylko go zresetować. W grze wygląda to tak że np. hasam sobie na Caspianie i nagle <jeb> słychać jakby "buczenie" z głośników i nie można włączyć meneżera zadań zeby cokolwiek zrobić. Myślę że nie może to być wina sprzętu - mam GTX 460 1gb, 4 GB RAM i Q8200 wkręconego do 2,7 Ghz, także gram na wysokich przy 40FPS. Cały piątkowy wieczór spędziłem na szukaniu źródła problemu i dowiedziałem się tyle, że prawdopodobnie jest to wina karty dźwiękowej. Niestety moja karta dźwiękowa to zintegrowane gówno od Realteka - sterowniki najnowsze. Model płytki głównej - g31m-2sl.

Panowie błagam Was o pomoc w tej sprawie. Dostaje już kur**** na te freezy :/. Co mogę sesnownego w tej sytuacji zrobić ?

Nie chce kupować nowej karty dźwiękowej ( w konieczności to zrobię ) więc proszę o jakieś rady, wskazówki, instrukcje.

A zapomniałem. Jest jedna mapa na której gra się nie freezuje - Operacja Metro. Przy dużym rozpiździaju nie słychać połowy dźwieków ale nie ma freezow.

OK CZEKAM NA POMOC

Pozdrawiam ;)

Pomóż innym, nie bądź obojętny ! Jedno kliknięcie a tak wiele może.

1420669638.png

Opublikowano

Jaj ma też zaintegrowaną czasem dzwięk się wyłączą..... I nie raz gra... takeże nie tylko ty tak masz a kompa mam trochę lepszego od twojego chodzi mi tu o procka bo grafa taka sama....

BF3 taki jaki jest teraz to powinna być wersja BETA a nie już gre wydają....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Gdyby to sie działo co 1h to jeszcze dałoby sie przebolec... ale co 5 minut to sie nie da grac .. :/

Jakies pomysły ?

Pomóż innym, nie bądź obojętny ! Jedno kliknięcie a tak wiele może.

1420669638.png

Opublikowano

Mam to samo gdy jest więcej dźwięków nie słychać kompletnie nic , i tak samo jak u poprzednikow pozostaje jedynie restart bo menedżer nie dziala (komputer kompletnie nie odpowiada ) i slychac wycie/buczenie .

Prubowałem tym sposobem -> http://www.mpcforum.pl/topic/540401-tut-naprawienie-zacinania-bf3-na-dzwiekowce-realtek/ , ale to nic nie dziala w moim przypadku .

Komputer spełnia wymagania...

Ludzie pomóżcie ...

Opublikowano

1) Kupno karty dźwiękowej.

2) Granie na serwerach bez punkbustera.

+ 0 freezów

- czity :/.

3) Możesz się pobawić msi aftertburnerem i zmniejszyć taktowanie karty ale wątpię czy to coś da ( u mnie nie widać efektów).

Dziękuję tyle w tym temacie, nie słuchaj debili którzy każą ci wpisywać śmieszne komendy w konsoli i zmieniać priorytety etc.

Niee_Zioom.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...