Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Naprawienie zacinania się karty dźwiękowej Realtek.

TheJacoobs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz problem z bf na karcie dzwiekowej realtek?

Teraz to już nie problem. Przedstawienie bledu na filmiku (nie mojego autorstwa)

Q: Jak sprawdzic czy blad lezy po stronie karty dzwiekowej?

A: Komputer>wlasciwosci>menedzer urzadzen> kontrolery dzwieku> i wylaczyc karte dziekowa. Jesli po 20 minutach nie bedzie sciny jest to jej wina.

Q: Czy tut dziala?

A: U wielu osob dziala i u mnie takze, dlatego wstawiam tut na mpc. :O

Naprawa

1 Przejdz do folderu C:\Users\uzytkownik\AppData\Local\PunkBuster\BF3\ i usun folder ,,pb``

2 Przejdz do C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3 i tam też usun folder ,,pb`` <jest to sciezka dla systemow 64 bit. Dla 32 C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\

3 Przejdz do C:\Windows\SysWOW64\ i znajdz plik PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe na kazdym kliknij prawym przyciskiem>wlasciwosci>zgodnosc>uruchom w trybie zgodnosci z windows xp SP3 i uruchom jako admin.

4 Przejdz do EvenBalance i sciagnij pbsetup.exe, badz pewien ze uruchamiasz go jako admin.

5 Wcisnij Add Game i wybierz z listy Battlefield 3. Potem Check For Updates, po zaladowaniu mozesz juz wylaczyc program.

6

a)

Uzywanie Powershell wpisz w wyszukiwarce menu start ,,powershell`` i uruchom program.

B)

Potem wpisz cd c:\windows\system32.

c)

Nastepnie wpisz sfc /scannow kiedy skanowanie sie zakonczy zresetuj komputer.

e) Gdy juz zresetowales powtorz kroki a i c, ale zamiast tekstu w punkcie B) wpisz C:\Windows\SysWOW64 i znow sfc /scannow. Kiedy skonczysz powtornie zresetuj system.

7 Security files PunkBustera.

a) Przejdz do EvenBalance, kliknij prawym przyciskiem na for players i zapisz w folderze C:/Program Files(x86)/Origin Games/Battlefield 3)/pb jesli zapiszesz w innym to po prostu przenies plik. (Badz pewien ze zapisujesz pbsec.htm!)

8 KONIEC teraz sprawdz czy wszystko dziala.

Uwaga.

Należy pamiętać, że jeśli zmienicie plików systemowych w motywach explorer / system plików, uruchamiania sfc / scannow powoduje przywrócenie plików systemowych takich jak explorer.exe z powrotem do jego stanu domyślnego. Dokonać odpowiednich kopii zapasowych plików systemowych, które zostały zmodyfikowane Motywy, jeśli chcesz zapisać je przed uruchomieniem sfc / scannow. (Tłumaczone przez google, wybaczcie)

Uwaga TUTORIAL nie jest zrobiony przeze mnie, ale tylko tlumaczony.

Oryginal: http://forums.electr...altek-bsod.html

@ Screeny dodam pozniej.

[link=
Opublikowano

OK rozumiem wszystko do pkt 6 potem lipa.

Uzywanie Powershell wpisz w wyszukiwarce menu start ,,powershell`` i uruchom program

WTF !? Jak mam rozumieć to zdanie ? Co to jest powershell ? Prosze o szybkie odp bo nie moge grac bez tej naprawy

EDIT Dobra uruchomiłem ten Powershell. I lipa. Gdy wpisuje pierwszą komende to wyskakuje mi Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie może uruchomic usługi naprawczej.

POMOCY ?!

Pomóż innym, nie bądź obojętny ! Jedno kliknięcie a tak wiele może.

1420669638.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Z tego angielskiego forum gdzie jest oryginalna instrukcja ktoś napisał

" However when you run powershell if you have a cracked copy of windows

IT WILL DELETE YOUR KEY AND REG INFO, so make sure the cracked copy you have isnt boot locked or you will be unable to reboot your computer to windows after completing the powershell scan.

But if you cracked copy of windows isnt boot locked, upon restarting it will say you have 8 days to activate windows. Just run your loader and crack it again and it will be fine "

Nie wiem czy dobrze rozumiem,jeśli mam piracką wersje windowsa to rozwali mi system czy o co chodzi ? Przepraszam za problem...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie wiem jak wy ale mi działa musicie coś źle robić a jeśli chodzi o Powershell musicie uruchomić jako administrator też się z tym męczyłem ale w końcu się udało thx gościu za poradnik :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie był problem z wydajnością. Wieszał mi się dopóki używałem 2 rdzeniowego Phenoma. Bo Punkbuster chciał mieć nieco mocy z procesora, a tej nie było bo gra zabierała. Teraz przy x4 jajkach nie zawiesił mi się ani razu, a karta dźwiękowa to VIA. Chociaż zdarzają się tzw. "puste dźwięki" czyli np. jadę sobie czołgiem, a czołga nie słychać.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 1 rok później...
Opublikowano

Może trochę odkop no ale to jedyny wpis z tym poradnikiem, pytanie dlaczego po tym wszystkim wyskoczyło mi, że mam windowsa piratke?

Jeśli masz pirata to jest to normalne a piratom nie pomagamy. Milian. 

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...