Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO][AKCJA] *The Players Strikes Back*

seba445pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ENG

The Plan

On 4th and 5th February 2012, we the players can prove our strength.

We are all familiar with KBot and that it has a FREE 24 hours demo.

Everyone should create 5-10 new accounts on one choosen server (set to be decided later, with an update to this thread), only MMO Company (this is important, we have to be on same map, 1-1, and same server).

It will take you about 15 minutes to pass the tutorial map for all accounts.

First on Saturday at 06:00 PM (darkorbit server time) we will start using kBot with all those 5-10 accounts.

If all goes as planed, on Sunday we should repeat the action on the same server if it gets back or maybe a different one (also set to be decided later, with an update to this thread).

The Result

Depending on how many of us will be participating, i believe we are at least 1000 players who suffered from BP bans and punishments, the outcome should be 10.000 ships collecting bonus boxes. This should bring BP server down in minutes.

PL

Plan

Z 4/5 lutego 2012, my gracze możemy udowodnić naszą siłę. My wszyscy poznaliśmy się z Kbotem i jego 24 godzinną wersją demo za darmo. Wszyscy stworzą po 5-10 nowych kont na jednym wybranym serwerze, na firmie MMO (to jest bardzo ważne, musimy być na tej samej mapie, 1-1, na takim samym serwerze). Wszystko zajmie wam około 15minut aby przejść mapę tutorial na wszystkich waszych kontach. Pierwszy atak w sobotę o 18 (czas serwera) my wszyscy wystartujemy nasze kboty na wszystkich tych 5-10kontach . Jeśli wszystko pójdzie zgodznie z planem, w niedziele powtórzymy tą akcje na tym samym serwerze lub na innym ( Wszystko będę aktualizował w tych dniach ).

Rezultaty

W zależności ilu nas będzie uczestniczyć w tej akcji, uważam, że będzie nas co najmniej 1000 graczy, którzy cierpią przez bany i zakazy BP, wynik będzie taki że conajmniej 10.000 statków będzie zbierać skrzynki bonusowe. To oznacza że serwery BP padną w ciągu kilka minut.

Wszystko przetłumaczyłem sam

bez pomocy nikogo ani google

translate.

Pozdrawiam,

Seba445pl

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORA!!!

Proszę wciśnij LUBIE TO

<3 ;*

Już BP naprawia szkody. Atak udany. Dziękuję i dobranoc.

:)

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

• Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

10000 - graczy będzie zbierać boxy i to wysadzi serwer? <muhahaha>

Online: 42.866

I działa dobrze.

Nawet jak na piłkach było mnóstwo graczy nic się z serwerem nie działo...

Dobrze że napisałeś że Ty tylko tłumaczyłeś bo bym myślał że to Ty na to wpadłeś...

Opublikowano

@UP

No właśnie o to mi chodziło dokładnie. Jeżeli tylu graczy będzie na jednej mapie, na jednym serwerze to są jakieś szanse że serwer może paść..

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

Sekhmet 14 lat to mózg jeszcze off ;]

//Po pierwsze nie, po drugie pochwal się Twoim wiekiem...

S.

17 Lat Kozaku ;]

//A zachowujesz się gorzej niż nie jeden 12 latek.

Ktoś ogar=Ja ogar. Proste ;)

yolh.jpg
Opublikowano

Tak. Zorganizujcie 250 tyś osób żeby na każdym serwerze było te Wasze 10tyś.

Myślicie że to czy jesteście na jednej mapie to coś zmieni?

Airrivals - było nas 17tyś żeby spalić serwer - ale gra nie ma porównania z DO - zżera 1000% więcej serwera niż DO...

Serwer utrzymuje jeden serwer, to co to zmieni czy będziecie na 1-1 czy po 200 osób na innej mapie?

Różni się to tylko tym że zapytanie zamiast różnych map ma to samo... jedna kolumna! I to Wasz genialny sposób...

Opublikowano

@UP

Tu nie chodzi o wszystkie serwery. Tu chodzi o jeden konkretny...

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

Oj i ja wtrace swoje 5 gr.

Sekhmet za przeproszeniem ale pierdolisz farmazony. Widać nie grasz na paru serwerach skoro piszesz że 10 tysi kont na jednym serwie, w jednej chwili na kbocie na tej samej mapie i w danej firmy nie zamuli serwera. Czas teraźniejszy, Ostatnia piłka serwer PL2. Max 8 tysi a lagi że nic się nie dało wychaczyć na 4-4 A tu pomyśl że o wiele kont więcej, jedna mapa i do tego Kbot?! Serwer nie zrobi wielkie jeb jak Czarnobyl ale będa mieli programiści spory problem by bałagan uporządkować jaki powstanie po takiej akcji na serwerze, dodatkowo akcje można wspomóc grzebaniem w kodzie gry, ustawieniem 10 tysi kont w jednym miejscu i odpaleniu stabilek,atomów, fajerwerek czy chuj wie czego.

4112421483.png

Pomogłem? Daj "lubie to"

Powróciłem do życia po 6 Latach spędzonych w DarkOrbit!!!!

Olejcie tą grę!!!

Opublikowano

Ja wszystko zaktualizuje gdzie będzie atak i wgl :D

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

Znów coś dodadzą żeby utrudnić bocenie, kiedyś nawet ktoś zrobił program który robił konta i latał bodajże pchełkami po 1-1, pełno było tego na mapie ale lagów nie było :P

Opublikowano

Ale jak będzie tego ponad 10k :P ? To na pewno będą jakieś lagi a na pewno im debuger pójdzie :P

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

Jedyne co tym osiągnie pomysłodawca do ddos serwera licencji kbota. Wystarczy restart serwera DO i wyskakuje error na kbocie i ibocie, po tej akcji jedyne co nastąpi to kolejne bany. Całkiem możliwe, że jest to kolejny atak ddos (jeden już był na ibota) przeprowadzony przez nieświadomych użytkowników bota, a zapoczątkowany przez kogoś z BP.

@UP gdzie znalazłeś to info PM

Opublikowano

Hehe. To atak odbędzie się w innych dniach :P Z tym nie ma problemu. A jeżeli atak będzie przeprowadzany z dnia na dzień to codziennie będzie przerwa techniczna ? Nie wydaje mi się :P

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

ale napiszesz o tym tutaj ;p wiec bedzie tymczasowa blokada rejestracji albo limit osob na mapie

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Jak już się robi konta i przechodzi tutoriale. Właśnie o to w tym chodzi. I czekamy. Jak coś dam info gdzie lub coś.. :P

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

PL3 - wylot żałobny, wszyscy środek 1-1 / Serw jebł i sie nie szło ani ruszyć ani zalogować a było hmm... z 250-300 graczy widac to na filmiku kolegi:

(200graczy) i do tego z 50-100 na TSie VRU (osobny TS bo eicowski tez sie jebal co jakis czas rozlaczalo..
Opublikowano

PL3 - wylot żałobny, wszyscy środek 1-1 / Serw jebł i sie nie szło ani ruszyć ani zalogować a było hmm... z 250-300 graczy widac to na filmiku kolegi:

(200graczy) i do tego z 50-100 na TSie VRU (osobny TS bo eicowski tez sie jebal co jakis czas rozlaczalo..

Na PL2 go też żegnaliśmy środek mapy 4-4( nic nie dało się zrobić, kliknięcie na mape powodowało mega laga przy max 300 osobach i 3 kontach administratorskich).

Był nawet z nami w klanie na serwerze PL2

Więc jeśli stanie z 10 tysi kont?! Ale będze jazda dla programistów i ich biednych serwerach.

4112421483.png

Pomogłem? Daj "lubie to"

Powróciłem do życia po 6 Latach spędzonych w DarkOrbit!!!!

Olejcie tą grę!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...