Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Exp grinder - wysokość

Cannon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie związane z budową exp grindera.

Na jakiej wysokości go umieścić, ( robię go w powietrzu ), żeby tylko na 'dobicie' zabijać moby?

Przykład : - idę sobie do mojego exp grindera, widzę, że jest sporo mobów i dobijam je tym co mam pod ręką np. 'DYRTEM'

Ktoś się zna / wie ?

Proszę o odpowiedzi.

Opublikowano

Przyłączam sie do pytania :

Własnie zrobiłem taki mob grinder z wodą aby moby spadały na dół , czekam z 15-20 min (w tym 3-4 noce) i czasami moze 1 mob spadnie i sie zabije ...

nie wiem czy to jest wina mojego mob grindera czy też samej budowli . Jest to pokoik 3 kratki w góre i 8x8 żeby tylko moby spadały.

Robie teraz bardzo duży mob grinder i nie wiem czy mi sie to uda . Wykopanie jego dało mi już całe 2 podwójne skrzynie .

mca.png
Opublikowano

Spróbuj wybudować tak, by spadając przeleciały 12/15/18 klocków w dół (gdzie myślę, że 15 będzie odpowiednią wysokością). Co do problemu z niespadającymi mobkami - rozlej wodę.

76561198008004488.png

Opublikowano

Próbowałem na 15 i nie wszystkie pająki padały.

Na 20 kratek było już wszystko okej

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Ale podobno nie mają od razu padać, tylko być na dobicie :)

Przykład : - idę sobie do mojego exp grindera, widzę, że jest sporo mobów i dobijam je tym co mam pod ręką np. 'DYRTEM'

76561198008004488.png

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...