Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało FPS na nowym lapku.

Xerio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna mam nowego lapka o parametrach

AMD A6-3420m 1,5GHz Turbo 2,4 GHz (4 rdzenie)

Radeon HD 7670M + HD 6520G czyli DEDYK I NTEGRA

4GB 1333MHz RAM DDR3

Jest to model Asus K53TK czyli ulepszona wersja Asus K53TA

Wszystkie gry chodzą normalnie dla porównania,

GTA 4 Średnie detale ok 30FPS

Mafia II Max detale ok. 45FPS

A Minecraft oczywiście 20FPS...

W minecrafta chce grać na max ustawieniach ponieważ lapek spokojnie uciągnie, lecz problem w tym że coś nie za bardzo.

Próbowałem zmieniać za pomocą Sterownika AMD by minecraft uruchamiał się z dedykowaną kartą ale to nic nie dało, wydaje mi się że po prostu ten sterownik minecrafta olewa, co mam zrobić by pograć sobie komfortowo na FANCY I FAR ;) ???

P.S Windows 7 Home Premium 64BIT

mam nową jave

Nie nabijaj postów, mówiłem że mam JAVE i chce GRAĆ NA MAX...

sygnature.png

Opublikowano

Piszesz ze chcesz grać na maxymalnych ustawieniach, dla mnie to jest śmieszne, nie widze różnicy w grafice szybkiej a dokładnej (prócz drzew) i w ustawieniach renderowania.Jedyna różnica to mniej fps, ustaw wydajność na max fps, odległość renderowania na tiny i powinno chulać :)

Opublikowano

Piszesz ze chcesz grać na maxymalnych ustawieniach, dla mnie to jest śmieszne, nie widze różnicy w grafice szybkiej a dokładnej (prócz drzew) i w ustawieniach renderowania.Jedyna różnica to mniej fps, ustaw wydajność na max fps, odległość renderowania na tiny i powinno chulać :)

Ehh... Tiny? no litości... To na starym Athlon 2x 3.0GHz 2GB ram i 9500GT mam na fancy i FAR 60FPS

Chyba mi tu nie pomożecie;/ Problem nie tkwi w moim lapku lecz w oprogramowaniu...

sygnature.png

Opublikowano

Również mam laptopa, jest dobry i FPS'y czasem spadają do 20 i gram tak przez godzinę, później znów 70-80 na max ustawieniach. Na najmniejszych sięga do 160, laptop nie jest do gier...

Opublikowano

Minecraft odpala mi się na karcie zintegrowanej,a ja chce by byl na karcie dedykowanej, przestawiam ale gówno to daje bo karta nawet sie nie grzeje ...

sygnature.png

Opublikowano

Optifine może powiększy ci te FPS. Jak już go będziesz miał - wchodzisz w opcje - Detail i Trees ustawiasz na Fast. Wiem, że nie chcesz grać na słabych detalach, ale taki urok drzew. Na fancy zmniejszają FPS jak cholera. Na nowym kompie - BF3 na ultra ciśnie 40-60 FPS. Minecraft na Fancy - 20 FPS, Trees na Fast - 50-60 FPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...