Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iBot - DC po chwili.

grznie993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu nie grałem i postanowiłem wrócić jednak sporo sie pozmieniało.

Zkonfigurowałem iBota tak jak jest to opisane w tutorialu "odpalanie ibota"

Specjalnie zainstalowalem od nowa silka, sciagnalem bota, media patchera i hsa.

Wszystko wrzucilem do folderu z gra.. zrobilem patchowanie, hs sie otwiera, w bocie pokazuje ze hs server sie zaladowal... wiec odpalam loadera.. i gdy odpalam edx z folderu z gra to wyskakuje blad.. nawet nic nie musze klikac i edx sie zamyka.. natomiast np z pulpitu udaje mi sie wlaczyc gre przez loadera.. ale ledwo ustawie bota i po czasami 2 minutach czasami 5 albo nawet 10 dostaje DC..

uzywam windows xp, edxloader mam ustawiony na pewno dobrze, port tez 16000 ( ustawienia sprawdzane milion razy ).

Nie wiem co jeszcze moglbym zmienic aby dzialalo.

Bardzo prosze o pomoc :) !

Opublikowano

Widze ze chyba nie udalo sie doczekac na odpowiedz. Jednak u mnie juz dziala.

Mam wrzucone wszystko jak w opisie do folderu z gra czyli u mnie D:/Silkroad .. zassalem bota, go tez tam wrzucilem. ( najlepiej sciagnij najnowsza wersje bota :) )

I jak bedziesz odpalal hs'a.. to w folderze razem do bota bylo dolaczone cos takiego:

iBot_Necessities -> iBot - Hackshield Server -> "Run SRO Hackshield" - odpal to.. wyskoczy Ci okno cmd.exe w ktorym bedzie odpalal sie hs server.

W oknie wyskoczy Ci ze w tym folderze nie znajduje sie launcher od silkroad'a ale to nic.. nie zamykaj okna, i po prostu sam odpal silka przez "Silkroad.exe" i hs server dalej sie zaladuje.. pozniej tam klikasz start odpala sie gra w ktorej nie mozesz sie zalogowac.

Jedynym minusem jest to ze ten hs serwer nie ma opcji schowania go .. ale wystarczy ze sciagniesz program Magic Boss Key ktory ukrywa programy, jest bardzo prostu w uzyciu :)

Odpalasz iBot'a.. jezeli w ibocie widnieje informacja ze hs sever sie zaladowal mozna odpalac edx.

edx rowniez masz w folderze ze sciagnietym botem czyli: iBot_Necessities -> edx33 -Silkroad Loader -> "edxSilkroadLoader5"

( Zaznaczone oczywiscie Multiclient, NOP HackShield, Patch Seed i Redirect Gateway Server ze zmienionym portem na 16000. )

Odpalasz 2 silka :) jednak w menadzerze zadan NIE zmieniaj priorytetu tego pierwszego 'pustego' clienta gry poniewaz on wgl nie spowalnia komputera .

U mnie takie dzialanie pomoglo, chociaz dalej nie jestem do konca pewnien przez co dostawalem DC nawet na dobrze skonfigurowanym HS'ie oraz edx'ie.

Jc pisz, postaram Ci sie jakos pomoc, na tyle ile bede dal rady. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...