Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PYTANIE Kim zagrać + kilka pytań

CrazyBoom

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kim gra? ?

• Body
      4
    • Mental
      1
    • Smok
      3
    • WP
      1
    • BM
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka dot. globala, PL'a

1. Kim zagrać ? - Jest to serwer 26, mam na początek 4-5kk.

Czego wymagam od postaci ?

* Jak z 1-2 z poniżej podanych nie będzie spełnione to nic się nie stanie ;)

- Przede wszystkim tanie KU, tania broń na 30 lvl ...

- Żebym nie bił tak słabo jak moja ninja - na 28 lvl z sztyletów na 25 +7 biłem po 50 w króla skorpiona ...

- Żeby wyexpić w miarę szybko do 3-Mki (~3tygodnie), a potem ta postać radziła sobie dobrze w PvP.

- Żeby ta postać była dobra na wojnach - wojny to jest coś co najbardziej mnie kręci w tej grze.

- Fajnie też by było jakby ta postać mogła sama na siebie zarobić.

- Świetnie by też było, żebym mógł czasem postawić tą postać na wait hacku na 30 minut i móc spokojnie grać w inną grę, ale żeby ta postać nie padła :)

Dodam, że posiadam takie postacie :

- mental 18 lvl (drop z podstawowym EQ)

- buffka 25 lvl

Prosiłbym o wypisanie buildów.

2. Czy w tej postaci warto rozwijać poli ?

3. Czy warto sprzedawać kamienie duchowe i białe perły, jak nie to ile poczekać zanim je sprzedać ?

~ posiadam 2 kamienie duchowe i 3 białe perły - nie wiem czy sprzedawać teraz, czy się wstrzymać.

4. Jak na s26 zarobić na porządna broń na 30 +9 śr ~25 ?

- nie chodzi mi tu np. o drop medali, które są warte tylko 80k, przy cenie takiej broni +/- 10-20kk

Za najlepsze odpowiedzi będą tzw. ''lajki''

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Hmm.

Bodym aura,wirek jako 1 polecam.

Jak chcesz pograc zemna gram w shinsoo tydzien mam bodego 41.

Mozna pograc ts3 mam itp.

Zawsze pomoge z eq :PP

Polecam bodym aura m wir m.

Zarobek?

Ja mam dropka w m3 i na dzien po 10kk+ spokojnie.

Nie sprzedawaj kamoli i bodzi.

B perly zostaw, zrobisz krwawy np na7 ;]

Zostaw bodzie na bronie 30 a kamyki na czarna godzine lub jak skill bedzie na g1.

Dodam ze ja mam dropka pseudo na innym ip gram, na wait hacku na m3 i swietny zarobek jest.

Moge ci pomoc w grze, wb ijemy 3 emki mam teraz ferie 10 w piatek sie zaczna w przyszly tyg ;d

Boja i jazda.

Zanim bedzie 10luty bd juz mial full co chce. nadropie w m3 , selne i jest kaska kupuje fms 9 i itemki tylko buty 1.5k hp brakuja i jazda.

Opublikowano

1. Jak dla mnie to wojownik body. Spełnia prawie wszystkie Twoje wymagania, ale nie jest zbyt tani w... Utrzymaniu? Ale myślę, że łatwo na wszystko zarobić, więc tym się nie martw.

Tu masz 2 biuld'y bodego.

'I build

Statystyki: 2:1 (siła:witalność) po wymaksowaniu siły ładuj w witalność a na końcu zręczność

Umiejetnosci: wszystkie skile po 1, maksujesz wpierw aurę a następnie berserk (możesz zrobić odwrotnie - zależnie od preferencji). Trzecim skilem jaki powinien zostać wymaksowany to wir miecza.

Opis: Dużo siły a mniej defa dzieki czemu jestes nastawiony bardzo ofensywnie, przeciwnicy otrzymują wysokie obrażenia.

II build

Statystyki: 1:1 (siła:witalność). Co 4 lvl dajesz dla odmiany 2:1 (siła witalność)

Umiejetnosci: wszystkie skile po 1, maksujesz wpierw aurę a następnie berserk (możesz zrobić odwrotnie - zależnie od preferencji). Trzecim skilem jaki powinien zostać wymaksowany to wir miecza.

Opis: Zarówno obrona jak i atak stoją na przyzwoitym poziomie, optymalne rozwiązanie.'

Żródło:

http://kairi69.blog.onet.pl/Metin-2-Schemat-rozwoju-wojown,2,ID396781589,DA2009-12-24,n

2. Poli możesz rozwijać jeśli chcesz np. robić 'wypady' na bossy.

3. Sądzę, że na początek Ci nie będzie potrzebne dużo kasy, więc mozesz się wstrzymać z tym kamieniami duchowymi i perłami, aż będziesz kupował eq na 30lv.

4. Tak jak powyżej, możesz to sprzedać.

Opublikowano

Polecam Wojownika Body , jest to postać bardzo dobra w expie , jak i pvp .

Szukasz postaci z tanimi ku i która szybko wbijesz 3 emki , szybko wbić 3 m możesz , lecz tutaj dochodzą drogie ku .

Chcesz miotać w pvp - sura wp odpada , chodz ma tanie ku .

Wojownikiem odrazu możesz zarabiać , co do kamieni bodzi i pereł to kamienie możesz sprzedać , dlugo minie zanim wbijesz G , perły na pewno się przydadzą jeśli będziesz ulepszał , jeśli wolisz gotowce to sprzedaj je i bedziesz miał na broń , to samo bodzie- zależy czy wolisz eq gotowe czy sam będziesz je robił , jak sam to zostaw jak gotowe to sprzedaj . Najlepiej pewnie dorobisz się na takiego fmsa w IMHA , lecz troche trzeba będzie tam posiedzieć . I nie polecam zostawiać jej na waithacku bo tylko złapiesz bana , lepiej już grać samemu i nic nie stracić :]

Z wyżej wymienionych wymagać i postaci tylko Wojownik Body jest dla Ciebie odpowiedni , jeśli chcesz postać do expa - sura wp , jeśli do twoich wymagań to body.

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Powiem tak, wojownik body też mi najbardziej leży, ale (tak musi być jakieś ale ...) nigdy nie miałem aury wyżej niż M4, bo zawsze mi było szkoda czytać KU, a na S26 to ku jest bardzo, ale to bardzo drogie ... aż 1,5kk. Czy nic się nie stanie jak nie będę czytał aury dopóki nie dorobię się lepszego EQ ?

P.S. GLOBUSxMETIN jak przeczytasz odp. na PW ;P

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Szukasz postaci na wojny i pvp? Sura BM! W expie sobie radzi (2 pierwsze skille to duszek i ogniste, oba świetne do expa), do pvp świetny, tanie ku. Zarobić nim też możesz, jak każdą postacią. Najlepiej dawaj 2 INT : 1 WIT - najlepszy build. Jako 3 skill - ochronka. Kamole i perły na razie zostawiaj, potem dużo więcej warte. U BM nie warto poli rozwijać, chociaż można. Sura z duchem ma x2 hity, tak jakby, a jak na poli wygaśnie duch to lipa :)

Opublikowano

Szukasz postaci na wojny i pvp? Sura BM! W expie sobie radzi (2 pierwsze skille to duszek i ogniste, oba świetne do expa), do pvp świetny, tanie ku. Zarobić nim też możesz, jak każdą postacią. Najlepiej dawaj 2 INT : 1 WIT - najlepszy build. Jako 3 skill - ochronka. Kamole i perły na razie zostawiaj, potem dużo więcej warte. U BM nie warto poli rozwijać, chociaż można. Sura z duchem ma x2 hity, tak jakby, a jak na poli wygaśnie duch to lipa :)

Ja tak samo ale ja ci polecam ogólnie sure ponieważ sura wp też dobrze radzi sobie w pvp
Opublikowano

Witam mam kilka dot. globala, PL'a

1. Kim zagrać ? - Jest to serwer 26, mam na początek 4-5kk.

Czego wymagam od postaci ?

* Jak z 1-2 z poniżej podanych nie będzie spełnione to nic się nie stanie ;)

- Przede wszystkim tanie KU, tania broń na 30 lvl ...

- Żebym nie bił tak słabo jak moja ninja - na 28 lvl z sztyletów na 25 +7 biłem po 50 w króla skorpiona ...

- Żeby wyexpić w miarę szybko do 3-Mki (~3tygodnie), a potem ta postać radziła sobie dobrze w PvP.

- Żeby ta postać była dobra na wojnach - wojny to jest coś co najbardziej mnie kręci w tej grze.

- Fajnie też by było jakby ta postać mogła sama na siebie zarobić.

- Świetnie by też było, żebym mógł czasem postawić tą postać na wait hacku na 30 minut i móc spokojnie grać w inną grę, ale żeby ta postać nie padła :)

Dodam, że posiadam takie postacie :

- mental 18 lvl (drop z podstawowym EQ)

- buffka 25 lvl

Prosiłbym o wypisanie buildów.

2. Czy w tej postaci warto rozwijać poli ?

3. Czy warto sprzedawać kamienie duchowe i białe perły, jak nie to ile poczekać zanim je sprzedać ?

~ posiadam 2 kamienie duchowe i 3 białe perły - nie wiem czy sprzedawać teraz, czy się wstrzymać.

4. Jak na s26 zarobić na porządna broń na 30 +9 śr ~25 ?

- nie chodzi mi tu np. o drop medali, które są warte tylko 80k, przy cenie takiej broni +/- 10-20kk

Za najlepsze odpowiedzi będą tzw. ''lajki''

1.Polecam Ci BMa z fmsa troche zadasz (o wiele wiecej niz ninja)

obrony tez bedziesz miec troszke wiecej niz inne postacie ze wzgledu na ochronke

na wojny to lepszy moze byc juz tylko szaman smok moim zdaniem

fms nie jest za tani ale warto :P

reszta jest juz o wiele tansza niz eq dla woja :)

ku sa prawie nic nie warte :D na solarze duszek kosztuje okolo 40k xD a aura z 1,4kk wiec jest to ogrooomna róznica :]

2.poli warto rozwijac :)

3.ja bym teraz sprzedal (sam gram na solarze szamanem i tez to odrazu sprzedaje)

4.zrob kilka postaci mentale 18 lvl i idz na dzikusy dropic marmurki itp

do 30 lvla (a na bocie leci to bardzoo szybko) bedziesz miec okolo 1,5kk za same marmurki ksiegi itp

a jak dropnie jakis bonus w przedmiocie to moze jeszcze wiecej

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Nie polecam BM.

Polecam wojownika mentala moim zdaniem jest to najlepsza postać na expa i pvp dlaczego? Otóż ma ogromnego defa exp leci super wiem bo sam tam gram mentalem u czerwonych ;] Choć nie radze robić do dropu mentala bo fakt może będzie długo trzymał nie padnie ale czas leci bardzo wolno... Więc najlepszym wyjściem jest zrobić jeszcze WP do dropa ;D Np riby od 1 tyg podrożały o 5-10kk w tamtym tygodniu riby 21% za 1,5kk nie schodziły a teraz już są za 5-6kk ;D (Wp leszy do dropa wbij 25 i na ezo).

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...