Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]''krecacy sie tłok''

Adixpb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę zrobić światełko z glowstone'a do latarnii morskiej aby się ''obracało''

Mam nadzieję ,że mnie rozumiecie.

post-335960-0-68203000-1327939138_thumb.png

Chcę aby pistony przesuwały glowstone żeby się obracał.Choćby światło w latarnii.Jak to zrobić?

Opublikowano

Mam się rozumieć że chcesz żeby pistony przesuwały ten piston? Nie zadałeś pytania -,-

Zrób takim sposobem że redstone będzie się przemiszczał ciągle tak aż nie rozwalisz chociaż jednego kawałka redstona

Zrób to tak:

1.Na każdym końcu postaw repeater (Czyt.ripiter)i ustaw kilkając na repeater PPM 2 razy.

2.Za tym repeater`em postaw redstone i zrób skręt w lewo i działa tak samo zrób tak jak w 1. Punkcie

3.Szybko postaw redstone świeczkę i rozwal i podłącz to do pistonów i będzię działać na zmiane.

76561198086159382.png

Opublikowano

Mam się rozumieć że chcesz żeby pistony przesuwały ten piston? Nie zadałeś pytania -,-

Chcę aby pistony przesuwały glowstone żeby się obracał.Choćby światło w latarnii.

Zrób takim sposobem że redstone będzie się przemiszczał ciągle tak aż nie rozwalisz chociaż jednego kawałka redstona

Zrób to tak:

1.Na każdym końcu postaw repeater (Czyt.ripiter)i ustaw kilkając na repeater PPM 2 razy.

2.Za tym repeater`em postaw redstone i zrób skręt w lewo i działa tak samo zrób tak jak w 1. Punkcie

3.Szybko postaw redstone świeczkę i rozwal i podłącz to do pistonów i będzię działać na zmiane.

Mógłbyś zamieścić zdjęcie krok po kroku?Proszę.
Opublikowano

jak coś to pochodnie czerwone są w dołku 2x2:

to texture pack "isabela" jak coś te czerwone kable to redstone

@edit jedno jest nieco inne ale tez działa możesz zrobić to na 2 sposoby

Dziękuję.O to mi chodzilo. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...