Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Nowy polski serwer MapleStory v83

xteddie

Jaki rate powinien posiadać serwer?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oto wybór:

• Low rate
      5
    • Low rate z Rebirth System
      10
    • High rate z Rebirth System
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! W dniu dzisiejszym zapowiadam, że zaistnieje w internecie (może nie pierwszy) polski prywatny serwer MapleStory. Niestety, ten serwer będzie postawiony na Hamachi, ale nie martwcie się, jeżeli popularność wzrośnie, to nie widzę przeszkód dedykowanego serwera ;)

Na czas obecny, będziemy spodziewali się nie miłych rzeczy:

~Nie dedykowany serwer;

~Tworzenie postaci powinno odbywać się ręcznie (manualnie);

~Odnośnie powyższego punktu, wykonywać będziemy to za pomocą forum.

Postaram się w mojej mocy, aby tego nie było, ale to mało prawdopodobne.

Na temat ankiety. Mam wielki dylemat, jaki serwer powinien posiadać mnożony exp/drop/mesos. Mała prośba, jeśli zagłosujecie to prosiłbym jeszcze o komentarz na temat, dlaczego właśnie ta opcja.

Teraz danie główne, czyli informacje na temat serwera:

Nazwa serwera: PolishMS

Low/High rate (to już zależy od Waszych głosów)

All in One Shop

Codziennie eventy

Bez limitu Flash Jump

Serwer 24/7

Rare NX

Mounty

Oczywiście z czasem będzie ich o wiele więcej :)

Postęp tworzenia serwera: 50%

Dobrze kochani, to już wszystko. W tym temacie również będę powiadamiał Was o następujących nowościach.

Czekam niecierpliwie o Waszych opiniach.

Jeśli serwer będzie gotowy do sprawdzenia pod względem błędów, rekrutuje chętnych. Oczywiście, nagrody okażą się ogromne ;) Gwarantuje również GM'a!

EDIT #1 Jesteśmy na dobrej drodze, możliwość tworzenia kont na stronie WebSite (bez wykonywania manualnie)

EDIT #2 Naszły zmiany planów, otóż zmieniam Source z ZephonDev do MoopleDev (prawdopodobnie mniej bugów). Niestety trochę to zajmie, bo muszę się cofnąć aż do połowy mojej pracy. Zamierzam z białego rana odrobić straty.

Opublikowano

Exp na poziomie 30x starczy, z niecierpliwością czekam na dalsze info.

Bardzo dziękuję za skomentowanie i sądzę, że low rate z systemem Rebirth jest doskonałym pomysłem (pod względem dobrej zabawy). Więc też jestem za.

Jestem cały czas na bieżąco z informacjami, aby udoskonalić serwer. Wyłapuje tylko te najważniejsze. Bym zapomniał, odbędzie się również rekrutacja SGM, ale to już w późniejszym terminie, 4 SGM jak najbardziej mi wystarczy :) Jeszcze z orientuje się o dedykowanym serwerze, jakie ceny itp. Życzę miłej nocy.

~~UPTADE

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz testera to pisz, chętnie Ci pomoge w wyłapywaniu bugów i błędów :).

Szczerze mówiąc, jest tylko problem z Dev'em. Ogólnie, to nie które komendy działają. Najbardziej mnie martwi opcja "@job". Ale no cóż nie ma tak łatwo =] Serwer narazie odpalony na IP: 127.0.0.1, więc jeszcze nie zamierzam przerzucać na Hamachi. Zastanawiam się nad zmianą Dev'u.

Serwer powinien posiadać nie za duży i nie za mały exp tak w sam raz :)

Ja sugeruje rate 30x/5x/3x. Sądzę, żeby wstawić również Boss Spawner'a dla tych, co ciężko wbija się poziomy oraz Rb'sy.

Topic: Jestem w dobrej wierze, że wszystko pójdzie po mojej myśli =] Jeśli Wasi koledzy/koleżanki pogrywają w MapleStory, proszę, aby skomentowali ten temat, przy tym doda mi to otuchy. Z góry dziękuję =]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Fajnie by było jak po osiągnięciu danego lvl'a dostawało by sie jakąś nagrode np: po 100lvl'y , 150'lvlu , po rebirth'u

Mógł byś tez dodać troche itemów z nowszych wersji MS'a , questy mogły by być ,

I trzeba tego serwa zaraklamować jakos , bo tu to widze ze forum o Maple chyba wymarł nikt nic nie pisze i wgle więc trza jakis ludzi zalatwic zeby bylo z kim grać :P

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...