Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak być dobrym zwiadowcą!

Lausion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZWIADOWCA

zwiadowcaa.png

Zwiadowca posługuje się Łukami/Procami itd. Czyli Typowy Łucznik.

Posiada dobry atak jak i sporo HP.

Staty na start :

Siła - +1

Zręczność - +7

Inteligencja - +1

Wytrzymałość - +4

Szczęście - +2

RASA

Wybierając rasę skupiamy się tylko na tych które dają nam przydatne na Zwiadowce statystyki, czyli :

Gnom / Goblin

gnomm.pnggoblinn.png

Siła : -2 / Siła : -2

Zręczność : +3 / Zręczność : +2

Inteligencja : -1 / Inteligencja : +0

Wytrzymałość : -1 / Wytrzymałość : -1

Szczęście : +1 / Szczęście : +1

STATYSTYKI

Podstawowe Statystyki na lvl:

50 / 100 / 150

Siła : 200 / Siła : 400 / Siła : 600

Zręczność : 400 / Zręczność : 800 / Zręczność : 1200

Inteligencja : 200 / Inteligencja : 400 / Inteligencja : 600

Wytrzymałość : 350 / Wytrzymałość : 700 / Wytrzymałość : 1050

Szczęście : 300 / Szczęście : 600 / Szczęście : 900

(Jeśli brakuje wam złota na takie statystyki -

polecam)

LOCHY

Rób wszystkie jeśli tylko dasz rade, jednak zatrzymaj się zawsze przy ostatnich (10) i poczekaj aż będziesz miał taki sam lvl jak potwor którego musisz pokonać ponieważ z tego lochu leci zawsze! artefakt na lvl niższy potwora lub twój. Więc robiąc tak lochy będziesz miał zawsze najlepsze artefakty na swój lvl. Resztę lochów wykonuj nie zważając na lvl ponieważ dają dużą ilość exp'a.

(W razie sprawdzenia dokładniejszych statystyk mobów z lochów -

polecam)

KARCZMA

Zadania w karczmie wybieraj "na exp" czyli te z największą ilością expa który otrzymamy za pomyślnie zakończone zadanie pozwoli nam to na szybkie lvlowanie co za tym idzie więcej złota z warty i lepsze itemy w Zbrojowni itd. Jeśli jednak komuś brakuje tego złota jest na to sposób opisany w poradniku który zamieściłem wyżej.

Jedyny wyjątek są Eventy "na golda", przeważnie są to weekendy w trakcie których za warte i zadania dostaniemy znaczne ilości dodatkowego złota. Wtedy zadania w karczmie wybieraj 'na gold' czyli te z największą ilością złota który otrzymamy za pomyślnie zakończone zadanie.

Za grzybki otrzymane z zadań kupujemy piwa !

WIERZCHOWIEC

Zawsze! Gryfosmok/Smokogryf, niestety bycie PRO czasami kosztuje więc nie zastanawiaj się i wydaj 25 grzybków na tego oto najlepszego wierzchowca.

ARENA

Atakuj wszystko i wszystkich, pozwoli to na utrzymanie odpowiedniego % klasera, większej ilości czci oraz dodatkowego golda. Stosując porady opisane wyżej jestesmy na drodze bycia PRO wiec nie boimy sie nikogo !

:)

To by było na tyle.Pozdrawiam.

Ryba666 - s8.

Opublikowano

Hm.. Chyba będę pierwszy, więc skomentuję - Brawo ;)

Miło, że ktoś opisał grę klasą, którą zaczynam bocić.

Jeśli korzystałeś z jakiegokolwiek bota, to zrobiłbyś short dopiskę co zaznaczać na botku :D?

Fajnie byłoby gdyby ktoś podpiął, plus.

Opublikowano

@Kamil Son

Jak robiles sama warte przez miesiac czasu, zadania na golda, pozatym pewnie liczysz ogolne staty a nie podstawowe no to nie ma co sie dziwic. Moge ci powiedziec ze takie statystyki nie jest latwo osiagnac ale jest to wykonalne wiec takim tekstem ze miales 'lepsiejsze' nikomu nie imponujesz. Twoj post jest 'do dupy'.

@Okrzem

Nie gralem nigdy na bocie, jedynie kiedys sciaglem zeby byc na bierzaco, postaram sie go ogarnac z pomoca doswiadczonych 'botowcow' i zobacze co da sie zrobic :)

@Topic

Bede staral sie aktualizowac ten poradnik.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pierdziele, ile grałeś w tą grę? 2 dni? To co tu napisałeś to totalne bzdury. To tak jak ja bym napisał jak grać magiem. Mag jest silny dlatego trzeba wkładać w inteligencje. Szczescie tez potrzebne, ale siła nie. Człowieku ogarnij sie z takimi bzdurami.

09071535498836998897.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo mi się podobają twoje poradniki, jeżeli możesz zrób poradnik dla maga (najlepiej na podstawie tego).

Opublikowano

fajny poradnik, lecz jedyne czego nie kumam to tego rozkładania skilli. Rozumiem, że mam pakować we wszystko tak? (głownie zręczność wytrzymałość i szczęście?)

@edit a sorki już ogarnąłem po prostu podałeś ile punktów na jaki lvl (50/100/150)

Opublikowano

No świetna robota poradnik bardzo przejżysty poprostu świetny lecz jest jedno ale bardzo małe statystyki dałeś do rozwijania bo ja na 67lvl'u miałem juz 1895 Zręczności ;p Bardzo bym prosił o poradnik Maga i Wojownika bardzo by mi się przydał bo chyba znów zacznę po przerwie grać

Jeżeli masz pytanie to pisz. Jeżeli pomogłem daj "Lubię To"

Polecam:

http://www.mpcforum.pl/topic/591640-tut-pro-mag/

http://www.mpcforum.pl/topic/541853-tut-pro-zwiadowca/

Opublikowano

właśnie zdążyłem się o tym przekonać bo ludzie mnie pokonują bo kupują sobie eliksirki ;/ a ja leciałem cały czas bez :P

Opublikowano

A czy opłaca się wbijać punkty na int i sile, wiem, że daje na m to resisty, ale czy nie jest to trochę strata kasy? Zamiast tego by się pakowało w Zręczność, Wytrzymałość i Szczęście

Opublikowano

Wszystko się zgadza tylko nie jestem pewien co do tych statystyk ;D na 63lvl'u mam takie co ty na 100 nawet wyższe.

Ale nie będę już krytykował dobra robota ;)

logo1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...