Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o antywirus . Polecicie jakis ?

SpecTPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .

Szukam dobre antywirusa . Mozecie polecic mi takiego ktory :

- nie bedzie mocno obciazal komputera

- wylapie mi wszystkie wirusy z plikow ktore bede pobieral na kompa .

- darmowy ?

Moj komputer w skrocie :

3 gb ram

karta 1 gb

procek 2.0

Na komputerze jest nowy dysk tak wiec nie ma na nim zadnych robakow. Chce tylko zapewnic mu odpowiednia ochorone . Tym bardziej ze bart sciaga bardzo duzo plikow .

Dla angazujacych sie w rozmowe dam LUBIE TO .

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć dobrego antywirusa i takie który wyłapie większość wirusów, keyloggerów etc. to nie licz na darmówki. Miałem kiedyś darmowe antywirusy i zawsze pozostawały jakieś "resztki" wirusów, dlatego też wyłożyłem te 100zł na Kasperskiego i do tej pory używam(od 5lat, co roku płace 80zł).

Nie obciąża on PC, można zapisać sobie kopie zapasowe itd.

Opublikowano

Wlasnie zastanawialem sie na Eset- em

Jednak licze na inne propozycje .

Dla panow wyzej Lubie to w ramach wdziecznosci

Opublikowano

Tez polecam avast, ładnie chodzi, wszystkie virusy wyłapuje, a nie laguje kompa

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Avast wcale nie jest taki zły, nie muli kompa, wirów też trochę wyłapie, ale jak chcesz coś lepszego to kup NOD32.

Opublikowano

Avasty, heeee .... Nod32, używam ponad 5 lat i wyłapuje wszystkie najmniejsze virusy, nigdy nie zamienie go na innego.

11hbhnt.png

Opublikowano

Te wszystkie antywirusy znajdziesz u mnie w norce, link na dole.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Avast - gówno

Kaperski - strasznie zamula kompa a nie mam wcale słabego

Nod - bardzo dobry ale płatny

Microsoft Security Essenstials - Darmowy dobry cały czas są aktualizacje... kompatibilny z Windowsem... najelpszy darmowy antyvirus w tej chwili

@down. Kiedyś też uważałem go za dobrego ale zaczął mnie denerowować bo wszędzie widział wirus i cały czas pełnow wykrywał tam gdzie ich nie było.... A tam gdzie były nie widział ich któregoś razy od instalowałem go i ściągnąłem triala kasperskiego od razu 10 virsuów a avast nic... A jak na razie z Essantialem nic mi na kompa nie weszło :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja polecam avasta, NIE INGERUJE W EXPLORER.EXE JAK INNE ANTYVIRUSY ( ta opcja jest dla mnie najważniejsza ).

No i ma sandboxa, nie ufaj ludziom, którzy piszą "avast to gowno omg LOL wtf".

Opublikowano

kaspersky bardzo dobry antywirus, ale jest za bardzo przeczulony. będziesz coś instalował, będzie 50 komunikatów wyskakiwać (zezwól, albo nie), podczas update programów tak samo. do tego jest strasznie zasobożerny, więc jak będziesz chciał pograć w jakąś nowszą grę, pewnie będziesz musiał go całkowicie wyłączać.

na twoim miejscu jak chcesz coś mało zasobożernego to bierz noda, do tego, że jest szybki, to w ogóle go nie poczujesz w systemie. w sam raz się na da + do tego program malwarebytes anti-malware i komp będzie czysty ;d (formata robiłem 2 lata temu, od tamtej pory mam noda i malwarebytes i komp czyściutki jak po formacie)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Ja ci polecę Kaspersky. Dlaczego dlatego ze nie wieże w to że zamula kompa i go obciąża może na starszych maszynach. Jeżeli masz Starszego kompa z płytach Eset. Kaspersky bzdura totalna ze jest przeczulony sam miałem ustawione go na wysokich i bzdura wysyła mało komunikatów a to zę się pyta czy zezwolić to bardzo dobrze bo jak coś instalujesz na własne życzenie a komunikatów jest mało.

Z darmowych z darmowych to ci polecę Avira po angielsku ale skaner skanujący jest na wysokim poziomie.

To jest kilka linków przejrzyj sobie testy obejrzyj filmiki i podejmij decyzje. Ja ci serdecznie polecam Kaspersky w pierwszym linku w testach sam zoabczysz jego wynik.

http://www.av-test.org/en/tests/test-reports/novdec-2011/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...