Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Wyłączanie się kompa

Kuzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewnie problem. Gdy włączę komputer, uruchomię metina, potem gdy wyłącze metka i włączam gg komputer mi się wyłącza. Na odwrót tak samo, wyłączę gg włączam metka i komp off. Wie ktoś o co chodzi ?

kuzyk2.png
Opublikowano

Tutaj jest prawdopodobieństwo do wirusa, albo zasilacz, miałam identycznie i u mnie akurat dwa przypadki wyszły wirus i zasilacz, proponuję zrobić format, ponieważ takiego typu wirusa nie wykryjesz programem, jednak jest jeszcze możliwość że BIOS uległ zmianom w ustawieniach i to wystarczyło, czyli uszkodził Ci się Windows wtedy komputer będzie się wyłączał.

Najbezpieczniej i najpewniej zrób format

Opublikowano

Może to też jest problem z dyskiem twardym? Jak masz jakiegoś kolege pożycz od niego dysk i sprawdź czy na jego dysku się wyłącza

PENTAKILL: Karthus x1 Nunu x1

LIKE NIE BOLI :P

Opublikowano

Dysk twardy nie robił by takich rzeczy, tutaj sprawa jest poważniejsza. Podejrzewam że będzie to wirus albo zasilacz, zalecam format a skoro nie pomoże to wszystko jasne i zasilacz pada ale bardziej też stawiam na Bios, miałam identycznie.

Opublikowano

Ja mam 15 lat :P

A co do tego ja wydałem na zasilacz 150 PLN i działał wspaniale ale wyłączał sie nadal :(

PENTAKILL: Karthus x1 Nunu x1

LIKE NIE BOLI :P

Opublikowano

Nie dmuchaj na zimne bo dokładnie jeszcze nie wiadomo co padło, powiedz mi czy masz odkrytą stację z jednej strony? skoro tak podejrzyj czy chodzi ci wiatraczek.

Gdy komputer Ci się zresetuje to włącza Ci się bios na starcie ?

Ceny zasilaczy są różne, około 150 zł i dodatkowo używany w komisie, jak rzeczywiście to wina zasilacza to popieram kupić nowy na dłużej Ci starczy.

Opublikowano

Xp, nie wiem czy mam odkrytą stację i nie wiem co to bios ;x Bios to te takie ustawienia systemu jak się włącza kompa i coś się klika i się pojawiają?

kuzyk2.png
Opublikowano

A ten wirus ma coś wspólnego z tym że raz wyłączył mi się metek i pojawiło się okno w którym pisało coś po angielsku i ''speed hack'' ? Za kążdą odp. leci like.

kuzyk2.png
Opublikowano

Wirus bądź zasilacz - on też może robić takie " kawały ". Może to byś również wina wiatraczka - brak chłodzenia, komputer się przegrzewa i automatycznie się resetuje.

...pisało coś po angielsku i ''speed hack'' ? ...

Jeżeli miałeś pobranego speed hack'a to tak, wirus mógł się w nim ukrywać i jeżeli to anty-wirus wyłączył grę to znaczy, że wirus jest w komputerze.

Pierwsze co zrób to przeskanuj komputer.

Zasilacz 400 v. to ok. 130 - 150 zł.

Opublikowano

hehe znawcy ,

po 1. opisz konfigurację Pc,

po 2 zainstaluj SP3 (Service Pack 3) jesli masz XP i zobaczysz wtedy poprawę

Pomogłem Daj plusika :)

Nick w Metinie zawsze " Omachi "

Opublikowano

Zainstaluj SP3 i problem się naprawi:)

dokłądnie zainstaluj sp3 jak już ci radziliśmy, nie słuchaj zadnych bajerów o zasilaczu biosach czy innych bajkach, ( virus Ci biosa uszkodzi xD spadłem z fotela jak to ujrzałem ) ( a cd-rom ci wybuchnie xD ) posłuchaj nas i zainstaluj sp3 , potem sciagnij program ccleaner i wyszczysc rejestr i komputer tym programem pozdrawiam

Opublikowano

Ludzie, jak by nie mial sp3 to by metka nie odpalil . Mi sie wydaje, ze masz za slabego procka .

Kolejny "inteligencik" Człowieku zeby odpalic metina nie potrzeba sp3, ale wtedy długo nie pogra bo komp reaguje jak by sie grzał mu procesor, wiec skoro nie miałeś takiego problemu, nie wpierdalaj sie i nie wprowadzaj chłopaka w błąd tak jak reszta ze bios mu pada czy zasilacz a a cd-rom bedzie walił płytami xD. Każdy z moich kolegów nawet ja sam miałem to samo, po nowej aktualizacji, ze bez sp3 metek sie wyłanczał, było info ze słaba karta graficzna czy nawet ze procesor sie grzeje, wystarczyło dograc sp3 i wszystko uległo poprawie ,

Opublikowano

Ktoś napisał że bez sp3 bym nie odpalił metka, a ja właśnie go nie posiadam :) Poda ktoś może link i powie gdzie go zainstalować ?

kuzyk2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...