Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba]Ktoś mi zaprojektuje taki mechanizm?

RRockmaNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż potrzebny mi mechanizm z redstonu. Wyjaśnię jak on ma działać. Tylko że ma być na przycisk, nie dźwignię.

Gdy kliknę przycisk, sygnał ma iść przez redstone do pistona. Gdy dojdzie do pistona, piston ma zostać w pozycji w jakiej jest, przez np. minutę, myślałem aby zrobić jedną drogę, bez repeaterow, a drugą z repeaterami. Na początku sygnał do tej z repeaterami byłby zablokowany pistonem (przerywacz sygnału), wraz z kliknięciem przycisku sygnał szedłby przez prostą drogę bez repeaterów,, przesuwał pistona, a drugi piston blokowałby tą drogę, a następny odblokowywałby drogę z repeaterami. Sygnał szedł by do tej z repeaterami, szedlby przez repeatery (ilosc repeaterow dostosowana do czasu w jakim ma byc piston w pozycji). Sygnał szedłby do pierwszego pistona, który wracałby do swojej poprzedniej pozycji. Lecz jest problem, bo to w końcu przycisk, więc piston po chwili wraca do swojej pozycji. NMoże jest jakaś bamka logiczna lub mechanizm, który pomógł by mi w tym??

Opublikowano

Kurde, to jednak nie to. Potrzebne mi jest takie coś, co szybko wysyła sygnał, a później powoooli go puszcza, żeby np. wyłączył się po minucie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...