Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie: zamiana kontami, wejdzcie (skomplikowane) :P

harry10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. otoz zamienialem sie kontami z pewnym kolesiem, ale ze on zmienial niedawno maila na koncie, to dal mi calego nowego maila wiec nie moglem sobie zmienic na swoj. zmienilem haslo, przypomnienie hasła (poczta na o2 wiec w opcjach zmiany zmienilem opcje odzyskiwania na sms ). przypomnienie dalem jako sms, i tutaj stawiam moje pytanie: jezeli na poczcie zmienilem numer telefonu z ktorego trzeba wyslac sms aby otrzymac kod do ponownej zmiany hasla, to jezeli on wysle z ineego niz w profilu, swojego numeru telefonu tą zmiane to czy bedzie mogl wszystko ukrasc?? prosze o wypowiedzi. aha jeszcze jedno pytanie: jesli zmienilem i haslo do maila i przypomnienie (sms) to czy konto (az do czasu mozliwej zmiany maila, zmienie na swoj) jest bezpieczne?? moge juz przekladac eq i normalnie grac?? poczta na o2, wiec nie wiem czy tam sa tylko 2 opcje zmiany czy wiecej, jesli jest wiecej to prosze o podanie. Wiem, chaotycznie ale moze ktos skapuje:P

Ref w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Jeśli dobrze zrozumiałem , to konto jest już na nowym e-mailu który jest w twoim posiadaniu , jeśli zmieniłeś numer telefonu do odzyskiwania hasła , to jak ktoś będzie je chciał przypomnieć , to przyjdzie na podany numer telefonu , lecz czy nie można sobie przypomnieć hasła , pytaniem pomocniczym? Jak masz taką opcje to to pytanie też sobie ustaw na swoje . Więc jeśli konto jest na tym e-mailu którego ty masz to możesz spokojnie sobie grać , lecz jeśli jest jeszcze na tamtym starym e-mailu to musisz niestety poczekać i mieć nadzieje, że koleś z którym się wymieniałeś nie zrobi Cie w bambuko :)

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

to znaczy jest tylko 1 opcja do wyboru: albo pytanko albo sms. wybralem sms ale nie wiem czy zmieniac na pytanie, czy tez nie.konto juz jest na 100% na mailu ktory jest obecnie w moim posiadaniu. jeszcze jakies podpowiedzi??

@Edit: wypowie sie ktos jeszcze?

Opublikowano

To sam sprawdź czy moze przypomnieć pytankiem. Ale lepiej je zmień i tak.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Sama posiadam konto na o2 e-mail , z tego co wnioskuje w posiadaniu e- maila jesteś Ty, podałeś swój numer telefonu jako przypomnienie, tutaj muszę Cię zasmucić skoro osoba wskazana przez ciebie zna się na obejściach haseł w poczcie to niestety dostanie się do e-maila - sama padłam ofiarą tego sposobu gdyż ktoś zmienił numer telefonu i hasło na swoje a passów nie miał.

Tutaj z mojej strony alarmuję aby jak najszybciej napisać do Administracji Serwera Gry i poprosić ich o ręczną zmianę e-maila przez nich.

Jeśli w podczas zakładania konta na o2 podałeś fałszywe dane to Administratorzy poczty nic nie pomogą oni w takich przypadkach rządajom potwierdzenia twojej tożsamości

JAK NAJSZYBCIEJ PISZ DO ADMINISTRATORA SERWERA ABY ZMIENIŁ E-MAIL RĘCZNIE

Opublikowano

jesli to była jego poczta może ją odzyskac , napisze do administracji ze mu skradziono konto , poda dane ktore wpisał przy rejestracji i oddadzą mu email . wiem bo sam tak robiłem kiedys :) Wiec nie wkaldaj eq jeszcze, lub napisz do mnie na PW, powiem ci jak zmienic email bez czekania i potwierdzania na starym adresie ...

Sama posiadam konto na o2 e-mail , z tego co wnioskuje w posiadaniu e- maila jesteś Ty, podałeś swój numer telefonu jako przypomnienie, tutaj muszę Cię zasmucić skoro osoba wskazana przez ciebie zna się na obejściach haseł w poczcie to niestety dostanie się do e-maila - sama padłam ofiarą tego sposobu gdyż ktoś zmienił numer telefonu i hasło na swoje a passów nie miał.

Tutaj z mojej strony alarmuję aby jak najszybciej napisać do Administracji Serwera Gry i poprosić ich o ręczną zmianę e-maila przez nich.

Jeśli w podczas zakładania konta na o2 podałeś fałszywe dane to Administratorzy poczty nic nie pomogą oni w takich przypadkach rządajom potwierdzenia twojej tożsamości

JAK NAJSZYBCIEJ PISZ DO ADMINISTRATORA SERWERA ABY ZMIENIŁ E-MAIL RĘCZNIE

żaden adminostrator nie zmieni mu emaila ręcznie nie wciskaj kitu, a koles zmienił ci haslo i pytanie bo sie nie wylogował z poczty po tym jak Ci ją dał. Pomyśl troszeczkę. Ja potrafie Ci zmienic emaila na koncie bez wbijania na Twoj email, i nawet nie wiesz kiedy, co i jak :) Są różne sposoby, zmiany emaila, bez wbijania na niego i zostawiania swjego ip. bo kradziez emaila jest karalna, lecz do tej metody nie potrzeba emaila :) Pozdrawiam

Pomogłem Daj plusika :)

Nick w Metinie zawsze " Omachi "

Opublikowano

widze ze zainteresowanie tematem nie jest duze, wiec prosze o zamkniecie , chyba ze ktos jeszcze zechce cos powiedziec;)

Opublikowano

Jeżeli dobrze zrozumiałem - dostałeś konto z e-mail, zmieniłeś hasło do konta Metin2, do konta poczty oraz nr umożliwiający przypomnienie hasła na poczcie.

Na o2 jeśli się nie mylę istnieje możliwość przypomnienia hasła za pomocą pytania więc e-mail nie jest w pełni bezpieczny, jeżeli jednak użytkownik posiadający wcześniej ten adres nie udostępniał pytania oraz odpowiedzi konto jest bezpieczne i możesz przerzucać EQ lecz ja radziłbym Ci poczekać na zmianę na swoją własną pocztę stworzoną przez Ciebie do której jedynie Ty masz dostęp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...