Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego komp się wyłącza?

tester888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.

Poprostu wale z mostu. Wyłącza mi się komp gdy np. gram w różnie jaką grę, a czasami jak siedzę na przeglądarce.Gdy go włączam też czasami przy ładowaniu wyłącza się. Miałem kupionego nowego kompa. Windows 7, RAM 1GB, Procek 2.6GHz X2, i słaba karta graficzna oraz też nowy zasilacz. Czy to może być wina karty graficznej czy zasilacza, a może czegoś innego?

Proszę o odp.

Opublikowano

j.w

też obstawiam zasilacz, ew przegrzewa się procek albo karta i resetuje się komputer, sprawdź temperatury podzespołów np programem SpeedFan

btw Windows 7 i 1GB RAM? coś mi tutaj śmierdzi...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi

Win7 i 1GB ramu chodzi bardzo przyzwoicie.

Niekoniecznie musi byc to zasilacz. Sciagnij program memtest86+ na windowsa i przetestuj pamiec. Jak znajdzie jakies bledy albo podczas testowania komp sie wylaczy/zresetuje to znaczy ze pamiec walnieta. Zasilacz jest ok.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

ZASILACZ napewno kolega miał ten sam problem , zmiana zasilacza pomogła.

Procesor :

Intel core i3 530 x 2 2.93 GHZ

Ram:

4 GB DDR3

Karta Graficzna :

Nivida GeForce GT 220 1 GB

Płyta główna:

Płyta główna :H55M-S2H GIGABYTE

Opublikowano

Zasilacz jest bardzo dobry jak na 390W. Mowil ze ostatnio wymienil wiec to nie powinna byc wina zasilacza. Temperatury w normie.

Sprobuj przeskanowac komputer programem combofix, moze pomoze...

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Jednak wina płyty głównej. Płyta nagrzewa się o komp się wyłącza. Thx za odp. WSZYSTKICH LAJKUJE ; )

@EDIT

Ale jak temu zaradzić, żeby było wszystko dobrze i bezpiecznie ?

Opublikowano

jest na to rada oczywiście, jak nie boisz się spalenia płyty to w biosie przestaw temp. przy której komputer ma się resetować, ale jak pisałem wcześniej to tylko zwiększy szansę na spalenie płyty ;) ale komputer już nie będzie się resetował

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...