Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ACTA I METIN2 PRIV

Sloik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oświecę was .... Acta nie przyjmą czytajcie w necie rząd trzęsie portkami i robi pod siebie xD .. po tym wszystkim co się działo ..

więc nie pierd*** bzdetów

Co ty pierdo**** ? Oglądałeś debatę, która odbywała się dziś?

Zapis rozmów z debaty:

http://www.tvn24.pl/-1,1733911,0,1,premier-nie-bedzie-wycofania-podpisu-pod-acta,wiadomosc.html

Fragmenty :

17:43 Donald Tusk w odpowiedzi na pytanie, co to znaczy "zawiesić ratyfikację": - To znaczy zawiesić, czyli nie skierujemy tego do Sejmu - powiedział premier. I zaznaczył, że jeśli podczas debaty nie będzie argumentów do wycofania ratyfikacji, to ratyfikujemy ACTA.

17:24 Premier Donald Tusk: - Im dłużej słucham tej debaty i w niej uczestniczę, to mam wrażenie, że jest coraz więcej przeciwników ACTA. To mnie dziwi. Nie mam takiego wrażenia, że spotkaliśmy się tu po nic. Jak patrzyłem na cały proces legislacji tej umowy, to nie miałem wrażenia, że ktoś głośno protestował, łącznie z ministrami. Nie krzyczała też opozycja, więc byłem święcie przekonany, że ACTA są OK. Wydaje mi się, że ACTA stały się chłopcem do bicia, a są sześciorzędnym problemem. Problem może leżeć w naszym prawie.

16:50 Premier Donald Tusk: - Ja nie rozumiem dlaczego przez cztery lata działania prawa bardziej opresyjnego niż ACTA, w Polsce nie było protestów, a teraz są. Być może na serio powinniśmy się zastanowić nad tym, jak ma wyglądać polskie prawo ws. ochrony praw autorskich.

- Też chcę zapewnić po raz kolejny, że na tym etapie jesteśmy wszyscy bezpieczni. Powtórzę też, że nie będziemy zmieniać naszych decyzji, bo ktoś protestuje. Musimy wspólnie dojść do porozumienia. Na to jest teraz czas.

- Musimy też wiedzieć, że w internecie odbywają się także złe rzeczy, przestępstwa. Do tego trzeba dostosować przepisy. Jesteśmy na to gotowi.

16:44 Premier Donald Tusk: - Co do referendum. Na pytanie "Czy jesteś za, czy przeciw ACTA ?"- znam odpowiedź. Takie dzisiaj są nastroje. Spotykamy się po to, żeby wysłuchać siebie wzajemnie. Wychodzimy z etapu wzajemnej brutalności. Jesteśmy w tym momencie, że możemy sobie powiedzieć, że nikt na razie nie ma racji. My mieliśmy być może zbyt dużo arogancji, wy zbyt dużo agresji i nieufności. Wiem też, że dzisiejsze spotkanie nie wystarczy.

- Dlaczego podpisaliśmy gotowość do ratyfikacji? Zamknięcie drogi do ratyfikacji byłoby sygnałem, że jest w Europie państwo, któremu nie zależy na ochronie własności. Taki byłby przekaz.

Teraz mówisz, że wycofają się bo się boją nas ?

15:22 Donald Tusk: - Nie będzie wycofania podpisu. Będzie to, o czym już powiedziałem - brak ratyfikacji tak długo, jak długo będą wątpliwości.

'

Co to znaczy, że nie będzie wycofania podpisu ? To oznacza, że rząd ma Was w dupie i nie zmieni decyzji ws. ACTA i będą czekać aż ucichnie sprawa z ACTA i przecisną ACTA po cichu.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...