Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobry Komputer na server ? Minecraft 1.1 bukkit bez hamachi

leper1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dane mojego komputera:

-Karta Graficzna Ati Radeon 6970

-Pamięć RAM 16 GB RAM

-Procesor Amd Phenom x6 2,8

-Prędkość internetu 30MB/S, wysyłanie 15MB/S.

-Standarowy dysk 500GB Samsung

-Zasilacz 600W Shiftec

-1xChłodzenie cieczowe procesora.

-3xPozostałe chłodzenie to wiatraki "12"

Ile mój komputer uciągnie graczy na serwerze, aby nie było żadnych lagów ??Server Minecraft bukkit 1.1 bez hamachi

Proszę pisać konkretne odpowiedzi.

x

Opublikowano

Komputer to ma tu raczej mało do rzeczy, ważniejszy jest bardziej internet ile masz mb/s, a ramów można i tak dać maksymalnie do 1GB bo nie jest to serwer dedykowany, ale po twoim komputerze i zależy jaki internet, jeżeli masz tak 25 - 50mb/s neta to do 20 graczy powinno uciągnąć. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz, odpowiem na wiele rzeczy.

BANER468.gif

Opublikowano

Komputer to ma tu raczej mało do rzeczy, ważniejszy jest bardziej internet ile masz mb/s, a ramów można i tak dać maksymalnie do 1GB bo nie jest to serwer dedykowany, ale po twoim komputerze i zależy jaki internet, jeżeli masz tak 25 - 50mb/s neta to do 20 graczy powinno uciągnąć. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz, odpowiem na wiele rzeczy.

Nie pisz głupot ..

@topic

Z taką pamięcią ram to uciągniesz nawet 150 osób ..A no i jeszcze internet dobry ..

Przeznacz na serwer 8gb ram i ustaw 80slotów na serwie (ew.100)

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Nie pisz głupot ..

@topic

Z taką pamięcią ram to uciągniesz nawet 150 osób ..A no i jeszcze internet dobry ..

Przeznacz na serwer 8gb ram i ustaw 80slotów na serwie (ew.100)

Tak tak... przeznacz 8gb ram na serwer zależy też jaki ma windows bo przeznaczenie RAM na serwer na XP można max do 1.5GB, ale najpewniej ma Windows 7 to już masz racje, a nie wiem kto tu może pisać głupoty, bo najpewniej ty, a ustawienie 150 osób jest głupotą moim zdaniem, a po co by miał ustawiać 150 osób jak i tak na pewno by nie weszło więcej niż powyżej 10 osób.

BANER468.gif

Opublikowano

Zależy ile ważą pliki serwerowe !

Ile masz pamięci RAM !

I oczywiścię jaki internet !

Przeznacz 4GB/Ram i z 15mb neta !

To uciągnie bez lagów 20/30 osób !

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Tylko nie które pluginy mogą zżerać trochę RAM tak samo jak i potwory i zwierzęta, a o to ile ważą pliki serwerowe niema nic do rzeczy ważne co jest w tych plikach włączone lub jakie pluginy są ;)

BANER468.gif

Opublikowano

Tak tak... przeznacz 8gb ram na serwer zależy też jaki ma windows bo przeznaczenie RAM na serwer na XP można max do 1.5GB, ale najpewniej ma Windows 7 to już masz racje, a nie wiem kto tu może pisać głupoty, bo najpewniej ty, a ustawienie 150 osób jest głupotą moim zdaniem, a po co by miał ustawiać 150 osób jak i tak na pewno by nie weszło więcej niż powyżej 10 osób.

No ale nie wiadomo ;].jak będą widzieć dobre parlamenty serwera i dużo slotów,fajne pluginy to nawet wejdzie 50 osób ;]

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Lecz się na głowę panie znawco :D

Dane mojego komputera:

-Karta Graficzna Ati Radeon 6970

-Pamięć RAM 16 GB RAM

-Procesor Amd Phenom x6 2,8

-Prędkość internetu 30MB/S, wysyłanie 15MB/S.

-Standarowy dysk 500GB Samsung

-Zasilacz 600W Shiftec

-1xChłodzenie cieczowe procesora.

-3xPozostałe chłodzenie to wiatraki "12"

Teoretycznie gdybyś miał taki sprzęt, w co wątpię weszło by na twój serwer około 150 do 200 osób może więcej.

Ja osobiście na necie 10 Mb down 1 MB up

procek phenom 2 x4 955 i 4 GB ram postawiłem serwa tak żeby sprawdzić se i wbiło ponad 50 osób i było prawie zero laga.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

1.Podaj prawidłowe dane komputera.

2. podałeś, że masz 6 rdzeni, jest to nie możliwe

3.600w zasilacz na taki sprzed...? chyba coś cie boli.

4.Umyj se luloka. xD

Opublikowano

1.Podaj prawidłowe dane komputera.

Podał prawidłowe...

2. podałeś, że masz 6 rdzeni, jest to nie możliwe

Nie możliwy to ty jesteś.. 6 rdzeni jak najbardziej możliwe.

3.600w zasilacz na taki sprzed...? chyba coś cie boli.

Mnie boli ,głowa od twojej ortografii.

4.Umyj se luloka. xD

Wtf?

Co do tematu. Myślę ,że 80 osób bez lagów. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siema a jesli dam na moj serwer 2 gb ramu to mi odbierze je z kompa ?? i jak wylacze serwer to czy one by ewentualnie wrociły

serwer ma byc gora dla 6/7 osob bo to tylko przez hamachi z kolegami pograc

Opublikowano

Panowie, panowiee... nie kłóćcie się.. to nie ma sensu.

@topic serwer uciągnie około 140 osób bez lagów i bez potężnych pluginów co zżerają mnóstwo ramu z serwera.

co prawda mogą być lekkie lagi przez twoje wolne łącze (patrząc pod serwer) ale to wtedy, gdy będzie brzydka pogoda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...