Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Craftbukkit

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Ostatnio założyłem serwer Craftbukkit i przez 1 tydzień ferii bardzo dobrze się grało aż do wczoraj. Rano normalnie włączyłem serwer, pograliśmy trochę z kolegami i skończyliśmy. Gdy chciałem włączyć serwer wieczorem najpierw w konsoli pokazało się coś w stylu : " Failed to bind to port" - coś takiego. Doszedłem do tego, że zmienił się mój adres ipv4. Zmieniła się tylko ostatnia cyferka. No ale dobra zmieniłem adres serwera w serwer properties na aktualny i pojawił się problem. Na serwer mogę wejść ja ale już moi koledzy nie ... Poprzednim razem też miałem ten problem ale odblokowałem porty dodałem wyjątki/reguły do zapory/antywirusa i serwer działał. Teraz to wszystko jest ale niestety koledzy nie mogą grać. Możecie coś poradzić ?

mg7k04q.jpg

Opublikowano

I jak zrozumiałem masz zmienne IP , używaj no-ip , łatwe i wygodne . Poza tym z tego co rozumiem nie grasz na hamachi , to po co ty IP wpisujesz w server.properities ??? Jeśli włączasz serwer na odblokowanych portach , miejsce gdzie wpisuje się normalnie IP w server.properities zostawiasz PUSTE !!!

Jeśli pomogłem daj LIKE :)

@a to jak sie naprawil to ok :) Lecz i tak nie wpisuj IP w tamto pole w server.properities :)

Sieć serwerów CS 1.6

logo.png

Zapraszamy ;)

Opublikowano

Mam to no ip wszystko robiłem tak jak w poradnikach ( sprawdzałem kilka ) a ip nadal się zmienia.

A jak nie wpisz ip w ustawieniach to za pomocą jakiego mam się łączyć ?

mg7k04q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...