Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RMCF1902 W KOŃCU DOSIĘGNIE SPRAWIEDLIWOŚĆ ZA NĘKANIE I PRZEŚLADOWANIE UŻYTKOWNIKÓW

WesolyMotylek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NAGMINNE NĘKANIE I PRZEŚLADOWNIE MOJE OSOBY WŁAŚNIE DLA KOLEGI ŹLE SIĘ BARDZO SKOŃCZY, TYM RAZEM JUŻ MAM WSZYSTKO

Zgodnie z art. 212 § 1 Kodeksu karnego ?kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku?.

Według art. 212 § 4 tegoż kodeksu przestępstwo jest ścigane z oskarżenia prywatnego. Oznacza to, że pokrzywdzony (Pan) osobiście lub przez pełnomocnika wnosi do sądu karnego akt oskarżenia.

Zgodnie z art. 24 § 1 Kodeksu cywilnego ?ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne.

W razie dokonanego naruszenia można także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie.

Na zasadach przewidzianych w kodeksie można również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny?.

Art. 216.

§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

NIE MASZ SZANS TERAZ, JUŻ SIĘ NIE WYMIGASZ, UPRZEDZAM ŻE W KODEKSIE CYWILNYM ISTNIEEJ ARTYKUŁ GDZIE ZA TAKIE PRZESTEPSTWO MOZESZ STRACIC DOSTEP CALKOWICIE DO FORUM ZGODNIE Z PRAWEM

JAK WIDZISZ ZE MNĄ SIĘ NIE ZACZYNA, SKORO O GODZINIE 15 KONTO NIE BEDZIE ODBLOKOWANE JAK SAM WIDZISZ MASZ GWARANTOWANE ZE POJDZIESZ SIEDZIEC ZA NEKANIE I PRZESLADOWNIE + PLACENIE ZADOSCUCZYNIENIA, DOWODY POSIADAM WSZYSTKIE

Opublikowano

Tu ma gościu racje, ponieważ RMCF1902 usuwał moje posty w dziale Tworzenie Stron WWW ...

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

WTF to trzeba było na PW mu napisac acz kolwiek bardzo ciekawe... Aak juz piszesz takie rzeczy to napisz dokładniej za co cię zbanował....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

1. Nie ubiegasz się o żadne stanowisko, zawód, działalność związaną z mpc.

2. Rejestrując się na mpc potwierdziłeś, iż zgadzasz się z regulaminem forum, toteż RMCF ma pełne prawo robić wszystko, co wg niego łamie regulamin. Jak tu ładnie cytowałeś, jego działanie nie jest bezprawne.

3. Wyrwane z kontekstu.

4. Dzieciak dorwał się do kodeksu prawnego. Za zbanowanie Cię, z resztą całkowicie słusznie i zgodnie ze wszelkimi zasadami zawartymi w regulaminie mpc nie będzie płacił, siedział.

5. To Ty go znieważasz, działasz na jego szkodę, sprawę można dziecinnie łatwo skierować przeciwko Tobie.

6. Wyjdź i zamknij drzwi.

+ Powtarzasz się,

http://www.mpcforum.pl/topic/539528-w-koncu-dosiegnie-sprawiedliwosc-gmod-rmfc1902

Opublikowano

kochany proszę potwierdzenie pisemne sądu że regulamin ma moc prawną, po 2 nie ma nikt prawa prześladować uzytkowników jak to robi RMCF1902, fałszywe informacje oszczerstwa pomówienia

Opublikowano

I co pójdziesz na policje i do sadu??myślisz że pójdzie siedzieć za sprawy dotyczące forum??no to w takim razie powodzenia.Może banować cie za co chce takie jest prawo bytu.

Opublikowano

Wez przymknij morde leszczu , prowokujesz i tyle , nie masz co robic w domu , idz na dwor do kolegow ( oczywiscie jak masz )

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

kochany proszę potwierdzenie pisemne sądu że regulamin ma moc prawną, po 2 nie ma nikt prawa prześladować uzytkowników jak to robi RMCF1902, fałszywe informacje oszczerstwa pomówienia

Nie jestem "kochany" toteż skoro piszesz tutaj o sądzeniu się, wyraź innym szacunek.

Nie potrzeba mocy prawnej, aby wykluczyć użytkownika z danej społeczności, tutaj forum.

Śmiem twierdzić, iż teraz to Ty prześladujesz RMCF i działasz na jego szkodę. To on niejako sprawuje tutaj stanowisko, a wg Twojego pierwszego postu, to Ty tutaj łamiesz kodeks prawny.

które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska

Poniżasz go, narażasz na utratę zaufania i na koniec RMCF sprawuje tutaj stanowisko.

Opublikowano

I co pójdziesz na policje i do sadu??myślisz że pójdzie siedzieć za sprawy dotyczące forum??no to w takim razie powodzenia.Może banować cie za co chce takie jest prawo bytu.

Problem masz a on szczególnie własnie nie ma, złamał regulamin forum a także naruszył strefe prywatną i nęka i prześladuje moją osobe , dowody mówią same za siebie, nie znasz sytuacji nie wypowiadaj sie

teraz bedzie sprawiedliwosc dla kazdego

Nie jestem "kochany" toteż skoro piszesz tutaj o sądzeniu się, wyraź innym szacunek.

Nie potrzeba mocy prawnej, aby wykluczyć użytkownika z danej społeczności, tutaj forum.

Śmiem twierdzić, iż teraz to Ty prześladujesz RMCF i działasz na jego szkodę. To on niejako sprawuje tutaj stanowisko, a wg Twojego pierwszego postu, to Ty tutaj łamiesz kodeks prawny.

Poniżasz go, narażasz na utratę zaufania i na koniec RMCF sprawuje tutaj stanowisko.

Ja sprawę wygram i zgodnie z kodeksem cywilnym kokosz bedzie musial mu zablkowac dostep, w tym momencie sponiewierzyles polskie prawi, gdybym byla teraz podla bys poszedl siedziec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...