Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dziennik] zarabianie

Razzac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Dla motywacji własnej i innych postanowiłem otworzyć taki mały dziennik z tego jak będę zarabiał. Chcę tym udowodnić wszystkim że na prawdę jest to możliwe.

Będę się starać updatować dziennik codziennie. Zacząłem około tydzień temu.

Dzień 1 - 7

Kupiłem domenę i znalazłem 3 kategorie plików którymi będę się dzielił. Znalazłem do nich zdjęcia zdjęcia i z pierwszej kategorii wybrałem 8 a następnie zablokowałem każdy plik hasłem i wrzuciłem na mediafire a hasło na uploadpay. Następnie wydałem około 50zł na pozycjonowanie (social bookmarki i commenty).Po tygodniu wszystkie słowa kluczowe są na miejscach 8 - 15 w google i na razie nie ma żadnego pobrania.

Dzień 8

Dzisiaj zajmuje się pozostałymi dwoma kategoriami. Wrzucam zablokowane hasłem pliki na mediafire i hasła na uploadpay. Do jutra powinienem skończyć. Po wrzuceniu wszystkich plików napisze 3 unikalne artykuły żeby lepiej pozycjonowało się stronę.

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Nom to co tu pisac

Powodzenia !

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Prowadzę też tzw. mfa lub mns (micro niche sites lub made for adsense) tworzone pod reklamy. Po prostu jak to mówią internet marketerzy "nie trzymaj wszystkich swoich jajek w jednym koszyku" dlatego staram się zarabiać z różnych źródeł.

pozdrawiam

\m/ \m/

Opublikowano

Lepiej pisz to na blogu, mod Ci może zablokowac temat, również zarabiam przez internet.

Pozdrawiam i powodzenia !

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Za co mieli by mi zablokować temat? Chcę tylko zainspirować użytkowników mpc do zarabiania!

A jak zarabiasz?

kamyfek1.png

bez reklamy yt.

Opublikowano

Przepraszam że wczoraj nie było update'u ale nie miałem internetu.

Pliki zrobione,posty na stronie napisane. Dzisiaj wrzucę tam linki do downloadu. Wydałem już około 150zł na pozycjonowanie i efekty jak na razie nie zabijają ale jeszcze nie wszystkie linki dostarczone. Przede mną jeszcze napisanie 4 artykułów (3 na stronę i 1 do zespinnowania do wklejania na blogi web 2.0 w celach pozycjonowania)..

Co do pytań wysłanych na pm/gg:

Nie,nie podam linki do strony. Wybaczcie ale nie chcę się dzielić pomysłem z którego zamierzam zarabiać co najmniej kilkaset złotych miesięcznie.

Czy szukam wspólnika? Szukałem ale usunięto mi temat. Niedługo będę robić kategorie z crackami (jeśli wypali obecny test) i wtedy przyda mi się pomoc.

pozdrawiam

\m/ \m/

Opublikowano

Cholera - okazuje się że źle wrzuciłem wszystkie pliki dlatego ciągle 0 pobrań. Minęło dopiero kilka dni od startu projektu a już mam na stronie 3 komentarze - jutro zainstaluje statystyki jakieś to będę pisać ile ludzi weszło na stronę. Ciągle nie napisałem tych artykułów i nie mam gotówki na dalsze pozycjonowanie. Piszcie śmiało co chcecie wiedzieć np o pozycjonowaniu.

pozdrawiam

\m/ \m/

Opublikowano

Pomysł na zainspirowanie innych jest dobry lecz wykonanie mi się nie podoba... Większość pewnie nawet nie wie o czym ty piszesz....

Z takimi szczegółami mógłbyś wchodzić w "dział" z tą konkretną tematyką a nie do pogaduszek... ;/ A jeżeli już szerzej chcesz rozpowszechniać swój "niecny" plan to pisz to w

języku zrozumiałym dla każdego a nie tylko tych "wtajemniczonych"... Ci wtajemniczeni są już świadomi i nie trzeba ich inspirować... :>

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Zaraz FBI wjebie ci się na stronę że udostępniasz pliki i napewno na tym zarobisz.... 10lat w Guantanamo

Opublikowano

Pomysł na zainspirowanie innych jest dobry lecz wykonanie mi się nie podoba... Większość pewnie nawet nie wie o czym ty piszesz....

Z takimi szczegółami mógłbyś wchodzić w "dział" z tą konkretną tematyką a nie do pogaduszek... ;/ A jeżeli już szerzej chcesz rozpowszechniać swój "niecny" plan to pisz to w

języku zrozumiałym dla każdego a nie tylko tych "wtajemniczonych"... Ci wtajemniczeni są już świadomi i nie trzeba ich inspirować... :>

dokładnie...

Ja nie mam pojęcia o czym Ty mówisz -,-

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Zrób sobie licznik odwiedzin.

Wrzuć sobie swój link do profilu sygn itp.

Im więcej linków prowadzi do Twojej strony i Google Bot to wyhaczy będziesz miał ciut wyżej stronę.

Jaką masz niszę :D?

Opublikowano

Nie wrzucę linku do sygnatury ponieważ obecnie w mojej niszy jest zero konkurencji i chcę żeby tak pozostało :)

O linki się nie martwię,w najbliższych dniach wydam około 150 - 200zł na pozycjonowanie i powinno być top 5. Jak na razie jestem poza top 100 na wszystkie słowa (tzw taniec - "google dance") bo dodałem trochę za dużo linków na raz.

pozdrawiam

@edit

zapomniałem dodać że dzisiaj miałem 9 unikalnych użytkowników i 13 odsłon! Moim zdaniem to dobrze jak na drugi tydzień działania strony. Niestety tylko 2 z USA - ale jestem poza top 100 na większość słów.

\m/ \m/

Opublikowano

Zrób sobie licznik odwiedzin.

Wrzuć sobie swój link do profilu sygn itp.

Im więcej linków prowadzi do Twojej strony i Google Bot to wyhaczy będziesz miał ciut wyżej stronę.

Jaką masz niszę :D?

Uwazaj bo ci poda nisze. Metoda youtube lepsza kupilbys kilka botow mniej wydal i wiecej zarobil ale no zobaczymy.

GaimdKk.jpg

Opublikowano

Są różne metody i każda dobrze zastosowana i zmodyfikowana jest dobra - moim zdaniem źle nie trafiłem. Zobaczymy czy za miesiąc będę zarabiać chociaż tego dolara dziennie - a planuje więcej.

\m/ \m/

Opublikowano

Wczoraj miałem uwaga... 37 odwiedzin! Jest dobrze! Usunęli mi wszystkie pliki więc zero pobrań ale dzisiaj wrzucę na inny serwer. Mam już 3 słowa kluczowe na pierwszej stronie google i 4 na drugiej więc nie jest źle. Dzisiaj zamierzam w końcu napisać kilka artykułów mimo że jestem chory i źle się czuję. Jak by ktoś chciał zarobić to za 4 arty po angielsku płace 40 - 50zł.

pozdr

\m/ \m/

Opublikowano

Wczoraj zanotowałem 76 odwiedzin i dwa razy tyle odsłon ale zero pobrań... chyba muszę zmienić metodę monetyzacji. Dobra,zdradzę Wam moją niszę - są to filmy. Myślałem nad sztucznym playerem a po kliknięciu na play content lockerem (takie okienko "wypełnij jedną z poniższych ofert żeby obejrzeć film") ale taki locker kosztuje 100$ i nie wiem czy warto tyle inwestować.

Napiszcie mi proszę czy kogokolwiek ten dziennik interesuje bo nie wiem czy warto go dalej prowadzić.

pozdr

\m/ \m/

Weteran
Opublikowano

Prowadź, prowadź ;)

"Jak by ktoś chciał zarobić to za 4 arty po angielsku płace 40 - 50zł."

Aktualne ?

1329036830-U154499.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...