Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Parę pytań na temat ps3

zlotybin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Zamierzam niedługo kupić ps3(i tu takie małe pytanie,czy ''opłaca'' się kupować?nie chodzi o cenę,tylko dużo się mówi że ps3 i xkloc już się ''wypaliły'' i niedługo nowa generacja.czy wy na moim miejscu kupowalibyście w tym czasie(teraz)konsole?)i mam jedno pytanie.U siebie w pokoju posiadam monitor tylko z wejściem jak poniżej.i tu moje pytanie czy idzie do tego podłączyć ps3?jeśli tak to jak,i czy jakieś przejściówki będzie trzeba? monitor ma 1490x900 więc HD teoretycznie powinno odpalić.A i czy będzie DUŻA różnica między takim podłączeniem jak się da? bo jak mała to mi nie przeszkadza,no chyba że będzie kolosalna.

I teraz druga sprawa czyli głośniki.mam głośniki CREATIVE 5:1takie do PC,czyli podłączane do gniazdka + 3 kabelki do PC (zielony czarny,różowy). i czy takie głośniki da się do ps3 użyć?jeśli tak to też prosił bym o wyjaśnienie jak.

Z góry dzięki.

PS:Jeszcze jedno pytanie,czy softa mogę zaaktualizować do najnowszej wersji,np przez pendrive,bez większych problemów?

VGA300px-SVGA_port.jpg

/link poza MPC

Opublikowano

PS3 i xkloc się wypaliły? Kto ci takich bzdór naopowiadał. To są jedyne konsole które warto kupić. Wii PsVita i inne konsole możesz sobie odpuścić. Ps3 vs Xkloc. Hmm. Ps3 to darmowy internet, dobry multi, fajny wygląd, dobre pady. Na xklocu tylko wydasz kasę na multi. Do tego w xklocu jest większa szansa na szybkie zepsucie. PS3 samo z siebie się nie zepsuje. Chyba że ze starości. Nie warto czekać na nowe konsole bo nowe będą może w 2015.

Co do wejścia to przejściówka powinna się znaleźć. Najlepiej podłączyć HDMI.

Głośniki. Nie mam pojęcia ale powinny odtwarzać dźwięk z konsoli.

Myślę że ci trochę pomogłem. Jak byś nie zrozumiał mojej wypowiedzi to PS3 lepszy.

Opublikowano

Ze spokojem możesz FW wgrać na pendrive a następnie zainstalować go na konsoli.

Do podłączenia PS3 pod VGA będzie Ci potrzebny jakiś component które bez problemu kupisz na allegro albo w jakiś sklepach, podobnie jest w sprawie dźwięku.

Różnica w obrazie jakaś tam będzie, kolosalna na pewno nie, najlepiej jednak podłączyć sprzęt pod HDMI wtedy masz pewność że obraz będzie ładny i płynny.

O "wypaleniu" konsoli nie będę nic wspominać bo o głupotach nie dyskutuję, jeśli myślisz o kolejnych nextgenach które prawdopodobnie będą już prezentowane w przyszłym roku radzę zainwestować kasę w jakiś monitor z HDMI (450-600zł) albo telewizor

819531478353821175209.gif

Opublikowano

dzięki za wszystko

w Plazmie mam hdmi i przez nie będę podłączał jak będę grał w dużym pokoju :) jednak pewnie większość czasu będę grał u siebie w pokoju gdzie mam monitor.

znalazłem taki kabel http://allegro.pl/ka...2060725330.html

lecz przeczytałem że:

Jeśli nie posiadacie innego wejścia niż VGA inaczej będziecie skazani na kupno drogiego (ok. 200 zł) konwertera VGA Box HD, celem podpięcia konsoli przez analogowy kabel D-Sub z 15 pinami (VGA). Takowy konwerter przyda się Wam również w przypadku, gdy monitor, jakim dysponujecie, nie posiada innego wejścia niż VGA (sens to ma tylko wówczas, gdy monitor jest panoramiczny i uzyskuje co najmniej rozdzielczość 720p).

To znaczy że bez tego boxa sobie nie podłączę? :/

Niby jest ten kabel co podałem na aukcji,ale wiele osób piszę że on nie będzie działał :/

jeszcze pytania dotyczące samego softu ps3.

1.podobno jest wbudowana przeglądarka z javą i flashem,Czy normalnie mogę oglądać YouTube?

2.Sprawdzał ktoś czy da radę odpalić minecrafta?:D jak ma się premium, można się zalogować do gry z poziomu przeglądarki,strasznie mnie ciekawi czy MC by odpalil.

/link poza MPC

Opublikowano

dzięki za wszystko

w Plazmie mam hdmi i przez nie będę podłączał jak będę grał w dużym pokoju :) jednak pewnie większość czasu będę grał u siebie w pokoju gdzie mam monitor.

znalazłem taki kabel http://allegro.pl/ka...2060725330.html

lecz przeczytałem że:

Jeśli nie posiadacie innego wejścia niż VGA inaczej będziecie skazani na kupno drogiego (ok. 200 zł) konwertera VGA Box HD, celem podpięcia konsoli przez analogowy kabel D-Sub z 15 pinami (VGA). Takowy konwerter przyda się Wam również w przypadku, gdy monitor, jakim dysponujecie, nie posiada innego wejścia niż VGA (sens to ma tylko wówczas, gdy monitor jest panoramiczny i uzyskuje co najmniej rozdzielczość 720p).

To znaczy że bez tego boxa sobie nie podłączę? :/

Niby jest ten kabel co podałem na aukcji,ale wiele osób piszę że on nie będzie działał :/

jeszcze pytania dotyczące samego softu ps3.

1.podobno jest wbudowana przeglądarka z javą i flashem,Czy normalnie mogę oglądać YouTube?

2.Sprawdzał ktoś czy da radę odpalić minecrafta? :D jak ma się premium, można się zalogować do gry z poziomu przeglądarki,strasznie mnie ciekawi czy MC by odpalil.

1. Tak ma wbudowane te rzeczy i YouTube można oglądać, ale w 360p tylko (bynajmniej u mnie)

2. Minecraft'a nie odpalisz bo próbowałem.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...