Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nowy system Metin2

saszka20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem,

musiałem od nowa zainstalować windowsa itp. Zainstalowałem prywatny serwer VirtualMt2,

gdy załączam wyskakuje coś takiego:

Sorry, Your system does not support 3D graphics,

please check your hardware and system configeration

Then ty again.

Jestem z komputerów kompletnie zielony ;/

PROSZĘ O POMOC. ;]

Opublikowano

Oznacza to, że Twoja karta graficzna odmawia posłuszeństwa.

W tym celu należy:

1. Zrestartować komputer. Nasza karta graficzna może po prostu nie wyrabiać.

2. Sprawdzić czy nasza karta graficzna spełnia minimalne wymagania gry

3. Sprawdzić czy masz wyłączone przyspieszenie sprzętowe karty graficznej

4. Pobrać najnowsze sterowniki do Twojej karty graficznej i zainstalować

5. Pobrać najnowszą wersję DirectX (oczywiście przystosowaną do naszej karty graficznej)

6. Sprawdzić czy nasza karta graficzna nie jest fizycznie uszkodzona

Pomogłem?

Daj + :)

Opublikowano

Oznacza to, że Twoja karta graficzna odmawia posłuszeństwa.

W tym celu należy:

1. Zrestartować komputer. Nasza karta graficzna może po prostu nie wyrabiać.

2. Sprawdzić czy nasza karta graficzna spełnia minimalne wymagania gry

3. Sprawdzić czy masz wyłączone przyspieszenie sprzętowe karty graficznej

4. Pobrać najnowsze sterowniki do Twojej karty graficznej i zainstalować

5. Pobrać najnowszą wersję DirectX (oczywiście przystosowaną do naszej karty graficznej)

6. Sprawdzić czy nasza karta graficzna nie jest fizycznie uszkodzona

1.To nie pomaga

2.Karta graficzna spełnia wymagania do gry GTA 4

3.Gdzie to można sprawdzić ;/?

4.Mam sterowniki na płytce, ale boje się że to może być chyba z windowsa-Co instaluje tego windowsa to ktoś mi to musi robić ;/

5.Była już przy instalowaniu sterowników

6.Nie jest fizycznie uszkodzona.

Małe pytanko, nie widzę nic w poście o plusie- Nie wiem jak je dawać ;]

Czekam na dalsze odpowiedzi.

Edytuję po raz kolejny:

Na dodatek obraz mi faluje. Faluje to znaczy- Hmm ciężko to opisać sprubuję nagrać filmik i dam to tu.

Opublikowano

Sorry, your system does not support 3D graphics,please check your hardware and system configeration then try again.

Czyli :

Niestety, system nie obsługuje grafiki 3D, proszę sprawdzić sprzęt i ustawienia systemu następnie spróbuj ponownie.

Po 1 zainstaluj metina na nowo

Po 2 sprawdź sterowniki karty graficznej,ogólnie systemu

Po 3 miałeś ten problem wczesniej ?

Po 4 masz akcelerator grafiki 3D ?. Jeżeli nie to lipa, nie pograsz sobie.

Zrób Reinstalke Clienta zmień ustawienia w " IME Mode :Z Game IME Na Extrnal IME

Opublikowano

Sorry, your system does not support 3D graphics,please check your hardware and system configeration then try again.

Czyli :

Niestety, system nie obsługuje grafiki 3D, proszę sprawdzić sprzęt i ustawienia systemu następnie spróbuj ponownie.

Po 1 zainstaluj metina na nowo

Po 2 sprawdź sterowniki karty graficznej,ogólnie systemu

Po 3 miałeś ten problem wczesniej ?

Po 4 masz akcelerator grafiki 3D ?. Jeżeli nie to lipa, nie pograsz sobie.

Zrób Reinstalke Clienta zmień ustawienia w " IME Mode :Z Game IME Na Extrnal IME

2. Poszukam w necie do mojej karty graficznej.

3. Tak miałem go za każdym razem instalowania systemu windows od nowa ;/

4.Nie wiem czy mam czy nie mam, ale wcześniej mogłem grać nawet w gry typu GTA 4 Call of duty 5 Itp.

Zrób reinstalke... To nie zadziałało.

Szukam sterowników w necie.

Opublikowano

1.Dowiadujesz się jakiej firmy masz Karte graf.

2.Ściągasz odpowiednie sterowniki do niej

3.Instalujesz , resetujesz kompa

Ściągnij Program :

Driver Genius

Ten program wykrywa stare aktualizacje, i jak nie są zaktualizowane, automatycznie je aktualizuje, pod twój sprzęt

Opublikowano

Ok już działa

Teraz gdy załączam metka wszystko ok i w pewnej chwili wyświetla się komunikat:

System Winbdows Brak dysku

W stacji nie ma dysku. Włóż dysk do stacji.

Klikając anuluj, ponów próbę i kontynuuj nic się nie dzieje dalej to samo jest -_-

PROSZE O POMOC!

Opublikowano

Zresetuj komputer lub włóż jaką kolwiek płytę do napedu to naprawi twój problem :) możliwe że Antywirus usunął Ci pliki potrzebne do prawidłowego działania Clienta :) (robaczki nie grozne dla Systemu ) wyłącz Antywirusa i przeinstaluj Clienta na czas instalacji wyłącz antivirka

Ps: Tego komunikatu nie wyłączysz "Anuluj" No chyba że Menedżerem zadać Windows. ;x

http://www.mpcforum.pl/topic/359551-tut-problem-z-metin2-rozwizanie-system-windows-brak-dysku/

Taka mała informacja ;) dla Ciebie ode mnie pobierz sobie taki program Dr Web i przeskanuj komputer :)

Przekonasz się że nawet w plikach .exe, .dll - Jest wirus sality :D

Jeśli pomogłem daj +

A jeśli nie to dalej będziemy szukać rozwiązania ;x

Opublikowano

Jakaś aplikacja odwołuje się do napędu, podejrzewam że jakiś wirus, bo kiedyś już była podobna sytuacja na forum

Przeskanuj system programem antywirusowym + skan Malwarebytes/Dr.WEB CureIt lub Kaspersky Virus Removal Tool. Jak masz zbędniki w autostarcie to wyłącz je, gdybyś nie wiedział co zostawić, co skasować pokaż listę z msconfig - zakładka Uruchamianie

Start>>>Uruchom>>>Msconfig>>Uruchom>>I tam masz jakie programy, co uruchamia Ci się przy starcie komputera jeśli odznaczysz programy twój komputer będzie uruchamiał się szybciej .

1. Otwierasz moj komputer >> wlasciwosci >> opcje folderow >> widok >> zaznaczasz ‘pokaz ukryte pliki i foldery’ i odznaczasz ‘ukryj chronione pliki systemu operacyjnego’.

2. ctrl+alt+del >> zakladka procesy, znajdujesz i zakanczasz ‘wscript.exe’

3. otwierasz dysk i kasujesz od razu poprzez Shift+Delete pliki autorun.inf i MS32DLL.dll.vbs, pozniej przechodzisz do c:\windows i robisz to samo z plikiem MS32DLL.dll.vbs

4. start >> uruchom >>regedit, przechodzisz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE –> Software –> Microsoft –> Windows –> Current Version –> Run i kasujesz MS32DLL

5. Pozniej przechodzisz do klucza HKEY_CURRENT_USER –> Software –> Microsoft –> Internet Explorer –> Main by wykasowac “Hacked by Godzilla”

6. start >> uruchom >> gpedit.msc >> konfiguracja uzytkownika >> szablony administracyjne >> System >> podwojnie klikasz na Wyłącz funkcję autoodtwarzania i wtedy

a. Zaznacz Włączone

b. Zaznacz Wszystkie dyski

7. start >> uruchom >> msconfig >> uruchamianie >> odznacz ‘MS32DLL’ >> zastosuj

1. Uruchom komputer w trybie awaryjnym bez obsługi sieci

2. Zaloguj się jako Administrator (przytrzymaj wciśnięte [Ctrl Alt], po czym dwukrotnie naciśnij [Del])

3. Odpal edytor rejestru (Start -> Uruchom -> regedit)

4. Znajdź klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

5. Usuń wpis DisableTaskMgr

6. To samo w kluczu: HKEY_ USERS\Default\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

7. Zaktualizuj antywirus i włącz moduł samoobrony w ustawieniach

8. A teraz odpal OTL oraz GMER i wygeneruj logi

9. Przeskanuj komputer antywirusem, a także programem SpyBot (zaktualizuj bazę przed skanowaniem)

10. Jeśli to nic nie da, odpal narzędzie Combofix

Najlepiej to zrób scana Komputera Programem Dr Web.

Jeśli to nie zadziała nie martw się :) będę starał się pomóc Ci nie zostawiam nigdy ludzi w potrzebie :)

Opublikowano

Jakaś aplikacja odwołuje się do napędu, podejrzewam że jakiś wirus, bo kiedyś już była podobna sytuacja na forum

Przeskanuj system programem antywirusowym + skan Malwarebytes/Dr.WEB CureIt lub Kaspersky Virus Removal Tool. Jak masz zbędniki w autostarcie to wyłącz je, gdybyś nie wiedział co zostawić, co skasować pokaż listę z msconfig - zakładka Uruchamianie

Start>>>Uruchom>>>Msconfig>>Uruchom>>I tam masz jakie programy, co uruchamia Ci się przy starcie komputera jeśli odznaczysz programy twój komputer będzie uruchamiał się szybciej .

1. Otwierasz moj komputer >> wlasciwosci >> opcje folderow >> widok >> zaznaczasz ‘pokaz ukryte pliki i foldery’ i odznaczasz ‘ukryj chronione pliki systemu operacyjnego’.

2. ctrl+alt+del >> zakladka procesy, znajdujesz i zakanczasz ‘wscript.exe’

3. otwierasz dysk i kasujesz od razu poprzez Shift+Delete pliki autorun.inf i MS32DLL.dll.vbs, pozniej przechodzisz do c:\windows i robisz to samo z plikiem MS32DLL.dll.vbs

4. start >> uruchom >>regedit, przechodzisz do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE –> Software –> Microsoft –> Windows –> Current Version –> Run i kasujesz MS32DLL

5. Pozniej przechodzisz do klucza HKEY_CURRENT_USER –> Software –> Microsoft –> Internet Explorer –> Main by wykasowac “Hacked by Godzilla”

6. start >> uruchom >> gpedit.msc >> konfiguracja uzytkownika >> szablony administracyjne >> System >> podwojnie klikasz na Wyłącz funkcję autoodtwarzania i wtedy

a. Zaznacz Włączone

b. Zaznacz Wszystkie dyski

7. start >> uruchom >> msconfig >> uruchamianie >> odznacz ‘MS32DLL’ >> zastosuj

1. Uruchom komputer w trybie awaryjnym bez obsługi sieci

2. Zaloguj się jako Administrator (przytrzymaj wciśnięte [Ctrl Alt], po czym dwukrotnie naciśnij [Del])

3. Odpal edytor rejestru (Start -> Uruchom -> regedit)

4. Znajdź klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

5. Usuń wpis DisableTaskMgr

6. To samo w kluczu: HKEY_ USERS\Default\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

7. Zaktualizuj antywirus i włącz moduł samoobrony w ustawieniach

8. A teraz odpal OTL oraz GMER i wygeneruj logi

9. Przeskanuj komputer antywirusem, a także programem SpyBot (zaktualizuj bazę przed skanowaniem)

10. Jeśli to nic nie da, odpal narzędzie Combofix

Najlepiej to zrób scana Komputera Programem Dr Web.

Jeśli to nie zadziała nie martw się :) będę starał się pomóc Ci nie zostawiam nigdy ludzi w potrzebie :)

Zrobiłem do połowy tego co pisałeś i działa ;]

Nie robiłem w awaryjnym nic ;]

WIELKIE DZIĘKI ;]

Opublikowano

Bardzo proszę o nie zamykanie Tematu gdyż może ktoś jeszcze mieć podobny problem :)

Saszka nie ma za co jak byś potrzebował jeszcze jakiej kolwiek pomocy pisz :)

Opublikowano

No co tam się stało?

System Windows

Exception Processing Message c0000013 Parameters 75b4bf7c 4 75b3bf7c 75b3bf7c Tera taki komunikat I na dole do wyboru

Anuluj ponów próbę kontynuuj

I to samo mogę klikać ile chce i nic.

Opublikowano

Ten problem jest spowodowany przez wirusy , lub przez oprogramowanie po aktualizacji systemu Windows

1.Przeskanuj komputer Dr Web.

2.Jeśli to nie zadziała spróbuj przypisane litery dysków zmienić na inne

3.Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

4.Wyłącz i włącz przywracanie dysków

1) zmieniając przypisanych liter dysków

2) odinstalowanie stacji dyskietek (Jeśli tak ową posiadasz ;x :D)

3) dokonanie zatrzymania oprogramowania które wyszukuje napędów, np. odinstalowanie i ponowne zainstalowanie lub aktualizacja.

Napisz czy zadziałało..

Opublikowano

Ten problem jest spowodowany przez wirusy , lub przez oprogramowanie po aktualizacji systemu Windows

1.Przeskanuj komputer Dr Web.

2.Jeśli to nie zadziała spróbuj przypisane litery dysków zmienić na inne

3.Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

4.Wyłącz i włącz przywracanie dysków

1) zmieniając przypisanych liter dysków

2) odinstalowanie stacji dyskietek (Jeśli tak ową posiadasz ;x :D)

3) dokonanie zatrzymania oprogramowania które wyszukuje napędów, np. odinstalowanie i ponowne zainstalowanie lub aktualizacja.

Napisz czy zadziałało..

1. Nic nie dało.

2.Jak to zrobić? ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...