Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Prosze o Pomoc (jak postawic serwer?)

BakusLS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdzmy do rzeczy:

Jak zrobic serwer, gdy kupilem serwer Dedyk na CraftServer.pl 3 slotowy bo to tylko dla mnie i dla mojego kolegi i teraz tak: jak ustawic mi i jemu Administratora zeby mogl latac i w ogole wszystko to co Admin. I czy to jak te pieniadze dojda to od razu facet da mi IP i bd mogl wbic na serwer i grac?

I jeszcze jedno pytanie:

Jak wgrac na ten serwer moj save?

Ale najbardziej mnie nurtuje ta instalacja, dodanie komendy /Spawn zeby dzialala i zeby on mial admina.

Dam plusa albo minusa (jak kto woli) :D

Opublikowano

Jezeli serwer bez pluginow, to:

/op <nick> - Dostajesz admina

/gamemode <nick> 1/0 - Zmiana miedzy trybem survival a creative (1 creative - 0 survival)

-Co do IP - tak, powinienes dostac IP jak serwer bedzie gotowy.

-Co do wgrywania mapki, to jak sie nie myle, bedziesz musial sie pobawic w FTP. Uzyj do tego programu FileZilla.

-Z komenda /spawn Ci nie pomoge, bo kompletnie nie znam sie na pluginach ;x

Opublikowano

a podal by ktos linka do takiego plugina? :D

a jak ustawic zebym ja mial admina i czy od razu bd go mial?

I jak wpisze

/op tomek330

to on bedzie sie mogl tp do mnie?

I czy ja bd mial admina od poczatku czy cos musialbym pogrzebac gdzies??

Opublikowano

Mi akurat Warpz0r nie chodził ...

@BakusLS

o ile się nie myle to automatycznie tworzy się spawn ... po wpisaniu komendy /spawn powinieneś się znaleźć w miejscu spawnu. Przynajmniej ja tak miałem

A to z mapą to tak musisz wejść w FTP < FileZilla , TotalCommander > a potem znaleźć folder z nazwą bodajże world i jak tam wejdziesz sprawdź czy masz :

<p><span style="font-family:trebuchet ms,helvetica,sans-serif;">Folder :</span></p><p><span style="font-family:trebuchet ms,helvetica,sans-serif;">- Data</span><br></p><p><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif; ">- Players</span><span style="font-family:trebuchet ms,helvetica,sans-serif;"></span></p><p><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif; ">- region</span><br></p><p><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif; "> pliki:</span><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif; "></span></p><p><span style="font-family: 'trebuchet ms', helvetica, sans-serif; ">- level.dat</span><br></p><p></p>

< chciałem żebyś to sprawdził żeby potem nie było że ci server zepsułem >

Jak masz to przerzuć ten folder na Pulpit . < Będzie to kopia zapasowa , dzięki której w razie czego zwrócisz mape. >

Teraz wejdź w Start -> Uruchom i wpisz %appdata% i wejdź w folder .minecraft. I w saves masz swoje zapisy < światy >

Zmieniasz nazwę swojego save'a na world. Przerzucasz to tam gdzie miałeś folder world i tyle masz swojego save'a na servie ;] Pzdr.

@Edit

Własnie kolega wyżej przypomniał mi komendę . Tylko musisz ustawić się w miejscu Spawnu. Pzdr.

PS. MaDoX dostanie like'a ;D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

z save dzieki i jeszcze jedno xD

Jak wejde pierwszy na serwer to bede mial admina na ten nick co mam na craftserve czy na ten co mam na MC bo ja oryginalnego mam. Jak to bedzie?

Opublikowano

Na CraftServe Masz takie coś jak konsola i tam wpisujesz bez "/" op nick

bo jak wejdziesz pierwszy raz na serwer to nikt nie będzie miał Admina ;D

1336826229-U379973.png

Tuty :

Najwydajniejsza optymalizacja minecrafta czyli zwiększenie fps'ów !

http://www.mpcforum.pl/topic/506414-tutnajwydajniejsza-optymalizacja-minecrafta-czyli-zwiekszenie-fpsow/

LitleSky !

http://www.mpcforum.pl/topic/505707-dllitlesky-survival/

RedStone i Mechanizmy

http://www.mpcforum.pl/topic/596227-tutorialredstone-i-mechanizmy/

Jak postawić serwer na VPS

http://www.mpcforum.pl/topic/592967-tutjak-postawic-serwer-na-vps/

Opublikowano

no ale zebym sobie dal admina to musze miec admina ;P

gdzie jest ta konsola? Czyzby jak sie wcisnie "T"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...