Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kbot a ACTA

roseq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, słuchajcie jak to będzie z actą i kbotem? Jeśli ibot będzie kręcił się dalej, kbot też i ivan będzie nowe wersje dawał kbota, to jeśli go pobiorę z oficjalnej strony producenta to jak to będzie dalej? Ktoś pisał / gdzieś oglądałem że dostawca będzie kontrolował, ale czy to łamie jakiś regulamin tej acty?

Zarabianie w internecie - chętny? Pisz ?

Opublikowano

Wow... Ty już się do ACTY zaczynasz przyzwyczajać:D Jeśli ACTA by się w Polsce przyjęła (czego bym bardzo nie chciał) to używanie kbota raczej nie łamało by regulaminu i było by tak jak jest do tej pory, że jedyne co mogą zrobić to ban na konto. Dla pewności lepiej przeczytać regulamin ACTA,.

Opublikowano

wole się przyzwyczajać, każde państwo nie podpisuje, ale Polska nie jest "każda" i zapewne podpisze, tak dla pewności chciałem zapytać :), dzięki

Opublikowano

Wow... Ty już się do ACTY zaczynasz przyzwyczajać :D Jeśli ACTA by się w Polsce przyjęła (czego bym bardzo nie chciał) to używanie kbota raczej nie łamało by regulaminu i było by tak jak jest do tej pory, że jedyne co mogą zrobić to ban na konto. Dla pewności lepiej przeczytać regulamin ACTA,.

Tu sie nie zgodzę bo jak byś czytał całe rozporządzenie tej ustawy to bys wiedział, że Kbot łamie ją pod każdym względem. Kbot to odwzorowanie Ibota a co za tym idzie odebranie pomysłu twórcy Ibota- według którego ACTA mam prawo nałożyć surową karę za łamanie prawa o udostępnianiu i rozpowszechnianiu nielegalnego oprogramowania. Idąc dalej jako użytkownik końcowy Kbota też ci grożą z tego powodu sankcje - a jeżeli instalke Kbota podeślesz koledze to sam rozpowszechniasz nielegalne oprogramowanie i sam łamiesz prawo !!!

W Rosji ACTA nie wchodzi, ani sopa, ani pipa więc po co marnować mózg na myślenie o tym?

a czy internet ma granice? nie . ACTA będzie kontrolowało przepływ informacji w internecie- nie będą pytać czy twórcą był Rosjanin czy jakaś inna nacja czy serwer z którego ściągasz był rosyjski czy europejski- ale czy to co pobierasz i używasz jest legalne. Zwróć uwagę że większość serwerów- ma w swoim stanie jakieś pliki, które są kopią oryginalnych albo są skrakowane albo pozbawione licencji- większość z nich padnie bo na właścicieli nałożone zostaną kary !!!
Opublikowano

a czy internet ma granice? nie . ACTA będzie kontrolowało przepływ informacji w internecie- nie będą pytać czy twórcą był Rosjanin czy jakaś inna nacja czy serwer z którego ściągasz był rosyjski czy europejski- ale czy to co pobierasz i używasz jest legalne. Zwróć uwagę że większość serwerów- ma w swoim stanie jakieś pliki, które są kopią oryginalnych albo są skrakowane albo pozbawione licencji- większość z nich padnie bo na właścicieli nałożone zostaną kary !!!

I tu się mylisz. Zayctuje ci to na przykładzie prostym : Poszłeś na kurs kulinarski i nauczyłeś się gotować przepysznego kurczaka. Poszłeś do domu , i wysłałałeś np. mamie ten przepis. I wedle przepisów ACTA , oboje jesteście przestępcami. Jeśli zrobisz tak drugi raz , odcinają ci dostęp całkowicie do internetu , a trzeci idziesz do więzienia.

Opublikowano

I tu się mylisz. Zayctuje ci to na przykładzie prostym : Poszłeś na kurs kulinarski i nauczyłeś się gotować przepysznego kurczaka. Poszłeś do domu , i wysłałałeś np. mamie ten przepis. I wedle przepisów ACTA , oboje jesteście przestępcami. Jeśli zrobisz tak drugi raz , odcinają ci dostęp całkowicie do internetu , a trzeci idziesz do więzienia.

Pisz poprawnie jak już musisz pisać w ten sposób (nie "poszłeś" tylko Poszedłeś ) a nawiązując do twojego posta wskaż gdzie się mylę... celem mojego posta było uświadomienie Mar. Quake ,że jednak warto o tym pomyśleć bo jak sam stwierdził "

po co marnować mózg na myślenie o tym". Nie pisałem o wymiarze kary, jej egzekwowaniu, czy sposobie zrozumienia co jest nie legalne odnosząc się do ACTA. Pomysł z kurczakiem... chyba gdzieś to czytałem ale mniejsza z tym- opisałeś dokładnie to samo co umieściłem kilka linijek wyżej "

a jeżeli instalke Kbota podeślesz koledze to sam rozpowszechniasz nielegalne oprogramowanie i sam łamiesz prawo !!!"

Opublikowano

sranie w banie. po pierwsze to muszą ustalić, że kbot jest podróbą ibota. skoro tak długo się trzyma to chyba musi oznaczać, że twórcy ibota nie mogą sobie z kbotem prawnie poradzić... w dodatku oba boty należą do rusków, więc nielegalności acta nie będzie mogło stwierdzić.

Opublikowano

Widać większość z Was nawet nie ma zielonego pojęcia co to jest ACTA. Więc w przypadku botów nie ma obawy. Polecam poczytać o tym w sieci bo wiele osób nie wie co to jest ale gęby od gadania bzdur im się nie zamykają, a najbardziej denerwujące są dzieciaki piszące do mnie o tym że wszystkie gry i strony w necie zostaną zamknięte bo podpisali ACTA. Także wyjaśniam po krótce - nie da się egzekwować praw autorskich w nielegalnych programach.

bugpointblack.png

Opublikowano

@UP

Zgadzam się z tobą, ale jednak będą zamykać wszystkie uploadowe serwisy, youtube, wikipedia, twitter itp , więc nie można dopuścić aby ACTA zostały wprowadzone do Polski, bo to jest ograniczenie wolności internetu i wolności słowa, bo wszystko będzie monitorowane przez odpowiednie władze.

We are Anonymous...

We are Legion...

We do not forgive...

We do not forget...

Expect Us...

Opublikowano

dobra poczytałem trochę jedni twierdzą że to przestępstwo, inni że nie, ja też poczytałem i do końca nie jestem pewien czy to zgodne z actą czy nie

Opublikowano

Kbot będzie normalnie funkcjonował :)

Nie , nie będzie. Zrozumcie zarozumiałe gęby , że jak to wejdzie to oni bedą wiedzieli wszystko co robisz , dosłownie wszystko. Wystarczy że wstawisz sobie np. avatar z logiem dark orbit , a twój ISP wysła list do Hamburgu wraz z zgłoszeniem łamania praw autorkisch. W konsekwencjach jutro u cb. może być policja pod domem , zapłacisz swoją grzywne. A gdy zrobisz tak nastepny raz , idziesz do więziena.

Rozumiecie ? Neostrada(tu tylko przykład ISP , moze byc netia ,astra cokolwiek) będzie widzieć wsztstko co przechodzi przez transfer danych , to że kbot autoryzuje sie z serwerem , itd.

Opublikowano

@up Zapewne , wysyłają list o popełnieniu przestępstwa z zarzutem dla exone(np.) , wtedy exone odwołuję się do tego piszac podają dane użytkownika posiadającego dedyka czyli w tym wypadku ciebie.

Wychodzi na jedno , i tak wpadniesz.

Opublikowano

a jeśli zmienię na ex1 dane? bo mam inne niż moje prawdziwe obecnie, co wtedy? po ip?

Opublikowano

@up one muszą być prawdziwe bo przeciez kase im musisz przelać :) Jak wpiszesz Jan kowalski oczywiscie ze nie zaakceptują , ale wiedz ze po IP pewnie tez dojdą.

Opublikowano

Nie , nie będzie. Zrozumcie zarozumiałe gęby , że jak to wejdzie to oni bedą wiedzieli wszystko co robisz , dosłownie wszystko. Wystarczy że wstawisz sobie np. avatar z logiem dark orbit , a twój ISP wysła list do Hamburgu wraz z zgłoszeniem łamania praw autorkisch. W konsekwencjach jutro u cb. może być policja pod domem , zapłacisz swoją grzywne. A gdy zrobisz tak nastepny raz , idziesz do więziena.

Rozumiecie ? Neostrada(tu tylko przykład ISP , moze byc netia ,astra cokolwiek) będzie widzieć wsztstko co przechodzi przez transfer danych , to że kbot autoryzuje sie z serwerem , itd.

Ciekawe skąd Polska weźmie tyle policji bo co drugi Kowalski wstawi sobie taki awatar czyli pod każdym blokiem i co drugim domem będzie codziennie rano policja - a wiesz to nawet fajne, przynajmniej na ulicach będzie bezpieczniej.

bugpointblack.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...