Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Z grafiką 1024x768 oraz frapsem i myszką (WEJDZCIE PROSZE )

Gemrip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WIEM, ŻE NAPISAŁEM BARDZO DUŻO I WIEM ŻE 50 % Z WAS WYJDZIE Z TEGO TEMATU ALE PROSZE, ABY KTOŚ MI POMÓGŁ, A W ZAMIAN BĘDE ROBIŁ DUŻO MONTAGE'Y ORAZ 1 na 1 ;)

JEŚLI KTOŚ NIE ZROZUMIAŁ COŚ W TEKŚCIE NIŻEJ PROSZE PISAĆ WYTŁUMACZE.

W czerwcu dostałem przerobionego kompa,(WCZEŚNIEJ CHODZIŁ SŁABIUTKO ). Dostałem nowy monitor 24 cale, karte graficzną, nie jestem pewny co do procesora, ale na 70 % też. Wszystko śmigało, zainstalowałem nowego frapsa full versje (gdzieś znalazłem na necie po dłuższej chwilii) i mogłem spokojnie nagrywać filmy z Combata, nawet dodałem własny montage. Niestety końcem Września zaczeło coś się dziwnego dziać. Nagrywając tym samego frapsa, gra zaczynała mi się na początku przycinać (przestawała dopiero wtedy gdy chwile pograłem sobie). Zniosłem to i czekałem chwile i nagrywałem jak gram Sniper only. Niestety miesiąc, dwa pózniej znowu coś sie zaczeło dziać. Myszka podczas włączania frapsa zaczełą wolniej chodzić. Wytłumacze to wam tak. Gracie sobie na szybkości ruchu myszki takiej wygodnej dla was. Włączacie frapsa i nagle ta myszka chodzi wam 2/3 razy wolniej i musicie zwiększać ruch myszki w combatcie o 10/15 w góre (NP z 15 do 30 ). Pózniej tak juz się popieprzyło że nie mogłem zrobić szybki qs w momencie gdy klikałem lewy prawy lewy no poprostu nie dało rady.

PYTANIE :

Czym to może być spowodowane? Słaba karta graficzna? Procesor? Odrazu chce oznajmić że oczyszczam dysk ccleanerem oraz antyvirusem i to nie pomaga.

Dla leniwych w skrócie :

Dostałem nowego kompa w czerwcu. Wszystko szybko chodziło. Po 4/5 miesiącach zaczely się problemy :

Lagi na początku włączania frapsa

Musze zwiększać szybkość ruchu myszki bo z włączonym frapsem myszka chodzi mi 2 razy wolniej

Nie moge strzelić snajperką (Quickscope). Nie , nie jest to moją winą nie dam rady strzelić szybkiego qs

Im mniejsze FPS na sekunde troszeczke mniej laguje jednak nadal mam wymienione wyżej problemy

Czym to może być spowodowane? Słaba karta graficzna? Procesor? Sterowniki ? Oprócz Team Fortress na steamie nie mam innych gier.

Chciałbym dodać że w temacie z tą grafiką 1024x768 to jest problem taki że na tej 1280x720 mam grafike 4:3 a na 1024x768 16:9 z wydłużoną snajpą i tam bez frapsa mam mikrolagi, krańce budynków nie są w lini prostej tylko takie przekrzywione troche.

Opublikowano

ymm ... Może zmień rozdzielczość gry 800x600 i wszystkie opcje na Off.

Co do sprzętu ..

Podaj nam parametry kompa . Będzie nam łatwie .

Z Myszką masz może coś przestawione w Panelu Sterowania ? , patrzałeś ?

Sformatuj dysk / Zainstaluj CA na innym dysku .

marihuana_synatura.png

By Mee ;**

Opublikowano

Jak już powiedział kiedyś Piecu, Combat się na okrogło rozwija i jego wymaganie rosną, może twój komputer jest za słaby, żeby nagrywać filmiki z tej gry, a próbowałeś reinstalacje Fraps lub CA ?!

Może coś z FPS'ami pogrzebałeś i komputer nie wyrabia ze zbyt dużej ilości ;/

Opublikowano

zrób oczyszczanie dysku mój komputer prawym właściwości i kliknij oczyszczanie dysku i ta opcja ci gwarantuje oczyszczenia komputera a nie Cceanerem

Instalowanie na nowym to nic nie da ..

Mam to samo jak włączam frabs'a a komputerek nie byle jaki .I nic z tym nie zrobię

Opublikowano

zrób oczyszczanie dysku mój komputer prawym właściwości i kliknij oczyszczanie dysku i ta opcja ci gwarantuje oczyszczenia komputera a nie Cceanerem

Instalowanie na nowym to nic nie da ..

Mam to samo jak włączam frabs'a a komputerek nie byle jaki .I nic z tym nie zrobię

Jutro usune combata oraz frapsa, oczyszcze dysk i wam napisze. Jednak nie wiem czy coś to da. Bo mam CA na dysku D gdzie nie mam zbyt duzo zajete a na C wiadomo wszystko z windowsa to nie wiem jak wy o tym myslicie. Moze poprostu go odinstalowac i znowu zainstalowac na ten sam dysk? co do karty graficznej i reszty wszystko napisze jutro. dzis jestem zmeczony

Specjalista
Opublikowano

ale po co Ci fraps? ustaw sobie nagrywanie na CA jakość you tube HD i masz filmiki wysokiej rozdzielczości (wszyscy tak robią, tylko Ty się bawisz frapsem)

wtedy nic nie powinno się dziać, bo wbudowany fraps współpracuje z grą

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Do was wszystkich, zauważyłem coś bardzo dziwnego. Usunełem frapsa i pobrałem jakiegoś nowego, odpaliłem na Combatcie i wogóle nie lagowało nic, myszka tak samo normalnie chodziła, moge quickscopowac tylko to wersja 30 s. W wszystkich full wersjach zauważyłem ze tylko tam nie moge strzelac i mam te problemy co wam pisałem. Co o tym myślicie? Czy Fraps full versja rózni sie tak bardzo od 30 s ze w full versji mam lagi a na 30 s kompletnie nic. Tylko szukam full versji bo ni bede jak matoł co 30 s frapsa włączał.

Opublikowano

Do was wszystkich, zauważyłem coś bardzo dziwnego. Usunełem frapsa i pobrałem jakiegoś nowego, odpaliłem na Combatcie i wogóle nie lagowało nic, myszka tak samo normalnie chodziła, moge quickscopowac tylko to wersja 30 s. W wszystkich full wersjach zauważyłem ze tylko tam nie moge strzelac i mam te problemy co wam pisałem. Co o tym myślicie? Czy Fraps full versja rózni sie tak bardzo od 30 s ze w full versji mam lagi a na 30 s kompletnie nic. Tylko szukam full versji bo ni bede jak matoł co 30 s frapsa włączał.

powiedział Ci kolega wyżej..po co Ci fraps? filmiki z niego zajmują ogromną ilość miejsca... ustaw sobie w nagrywarce z CA jakość HD i będzie lepiej...

@down

oczyści Ci tylko ze śmieci...a nie sformatuje ;]

więc spokojnie

ehh.:)

Opublikowano

Oczyszczać dysk D? Tylko to mi wszystko oczyści, także nie wiem czy oczyścić czy nie?? ;d

Opublikowano

Ja bym Ci doradził zmienić program. Fraps często laguje ja używam Dxtory przy nim nie ma zadnych lagów sam tego uzywam. Jak chcesz moge ci znaleźć plik z licencją żebyś miał pełna wersje.

Download :

http://www.gamefront.com/files/20640629/Dxtory+2.0.108.rar

Skan :

https://www.virustotal.com/file/d2af16d9de65b496d8943fa9b6842e526f3947c6ec5c0d8a9a92d8e5376ad7c5/analysis/1327328079/

1744581277.png
Opublikowano

nie mozna wierzyc ze cos dziala wiecznie . chcialem przez to powiedzieć że mimo to ze twoj komp dzialal dobrze to po instalacij to mogles go zasmiecic przez ten czas najlepiej jest pousuwać jakies programy i pliki %temp% radze raz na jakis czas uzyc np: revo uninstaller PRO zeby cos w dokladniejszym stopniu usunac a zamiast cCleaner uzywal Smart Defrag i tak jak up zmienil bym program

Opublikowano

Ok dzięki wam za wszelkie rady ;) Mam jeszcze pytanie. Spróbowałem nagrywać tym programem z CA i w folderze CA nie moge odpalić video, po prostu pisze że plik nie można odtworzyć, próbowałem odtworzyć film Windows Media Player, oraz Movie Maker. Nic to nie dało. Dzisiaj to dopiero zauwazylem. Przedtem wszystko działało bo lubiłem nagrywać noobków jak hackują. Ktoś moze zna odpowiedz na to pytanie?

Opublikowano

Powiem ci tak co do Frapsa , nagrywam filmiki długo i powiem tak. Combat coraz bardziej laguje ,a Fraps nie ma nic do tego

Zmień w Frapsie Z Full-Size na half-Size i dodaj więcej FPS ja gram np na 120 i to powinno pomóc

Mam nadzieje że nagramy kiedyś DualTage ;P A Co do CA recorder to ustaw sobie żeby nagrywał w Mp4

I nie otworzysz tego ale np Sony Vegas czy Adobe After Effects otworzy ci to bez problemu.A potem zrenderujesz sobie to normalnego mp4 czy do wmv albo do avi.

34igz20.jpg

Sygna by me

I Like iT <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...