Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJA]Eventy...

DamianoxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Od jakiegoś czasu zastanawiam się co się dzieje z Metin2 PL... W grudniu była tombola... Ok, pierwszy raz takie coś. Ludzie się pobogacili i tyle. Było fajnie. Teraz w styczniu tombola znów ruszyła. Ludzie za przeproszeniem napieprzają tą tombolę na ponad 100 kontach. Kamienie niedługo będą na ziemi leżeć. Skoro jest drugi raz tombola, to znaczy cała "Władza" metina wie już, że ludzie zaczną robić konta masowo z nadzieją, że ZNÓW będzie tombola ! I jeszcze doszły te prezenty. Władza metina wie, że ludzie którzy mieli pełno kont na tombolę, to zaczną na niej otwierać prezenty. Wg. mnie oni chcą zachęcić ludzi do robienia kont, co im wyszło. Ale powiedzcie mi PO CO ?! Przecież oni na tym tracą, bo z prezentów lecą dodania i zmianki... Niedługo połowa IS'a będzie za darmo i oni dobrze o tym wiedzą, że na tym nie zyskują. Nie rozumiem sposobu ich działania. Możliwe, że chcą sprzedać metina.

Proszę po mnie nie jechać od razu, że po co taki temat itp. WYPOWIADAJCIE SIĘ ! Im więcej osób tym lepiej !

Daj Like'a ;D

Opublikowano

Jak na Solarze będzie wszystkiego pełno, to wprowadzą s27 i od nowa się zacznie :D

Opublikowano

Nie ma eventów to narzekacie, wprowadzają nowe eventy też narzekacie. Zastanówcie się czego chcecie, według mnie to dobrze że Team wpada na nowe pomysły na event czy umilenie gry w postaci prezentów.

Opublikowano

Ale to nie tylko na solar... Na każdym serwerze się przepełnia. Dzieciaki bonują śmieci i wystawiają je na shopach za śmieszne ceny albo na allegro... Prawie w każdym sklepie kamol. Najbardziej mnie zastanawia, po co te eventy, skoro wiedzą że na tym tracą... W tym musi być jakiś haczyk..

Daj Like'a ;D

Opublikowano

mi sie wydaje ze oni dodaja ta tombole dlatego ze jak jest np dzik wojenny nagroda dnia a komus 1 los nie wystarczy na wygranie go to kupi losy za znaki, a co zrobi jak nie ma znaków a chce dzika ? kupi SMy i wyda na cos zeby miec SZ

a paczki ktore byly ostatnio moim zdaniem sa po to aby moze ustabilizować ceny na serwerze ? albo moze po to ze jak ludzie widza ze fajnie mozna zarobic na dodaniach bonu i zmienianiu ich to kupia wzmocnienia i zaczarowania przedmiotu w isie ?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

A zauważył ktoś że od czasu tych eventów jest taniej? Działanie administracji gry jest takie że chcą obniżyć ceny zeby bylo tak jak kiedys, ale widać ze noob nie umie tego docenić. Nie na eventów/bieda/ceny z kosmosu ŹLE... Tanio i są eventy tez ŹLE. Nie rozumiem waszego działania i myślenia. Sry za błędy ale pisze z telefonu.

Opublikowano

A zauważył ktoś że od czasu tych eventów jest taniej? Działanie administracji gry jest takie że chcą obniżyć ceny zeby bylo tak jak kiedys, ale widać ze noob nie umie tego docenić. Nie na eventów/bieda/ceny z kosmosu ŹLE... Tanio i są eventy tez ŹLE. Nie rozumiem waszego działania i myślenia. Sry za błędy ale pisze z telefonu.

Ja Cię nie obrażam. Ja tylko napisałem jakie mam zdanie na temat tego. Więc jeśli nie umiesz się wczytać, to się nie wypowiadaj.

Daj Like'a ;D

Opublikowano

Pomysł na ewent jest bardzo dobry tylko mogli by to np. zrobić że można brać udział tylko od 30Lv.

Było by lepiej nie było by masowego robienia kont :)

NIE MA

Opublikowano

Ale stękacie... Oni to robią aby ściągnąć dzieci którzy mają bogatych rodziców i aby wydawali na IS... Troche się nta tym wzbogacą.

316b4wgcc5pk8.gif316b4wgcc5pk8.gif
Opublikowano

Ja Cię nie obrażam. Ja tylko napisałem jakie mam zdanie na temat tego. Więc jeśli nie umiesz się wczytać, to się nie wypowiadaj.

Człowieku jak robisz temat to mam prawo się w nim wypowiedzieć, to nie samosia ani inne takie. Po za tym określenia noob nie użyłem stanowczo do ciebie, lecz do wszystkich którzy mają z tym problem.

Opublikowano

Tombola jest dobrym pomyslem :)

Wprowadzili ja po raz 2gi zeby znow napedzic ludzi do kupowania losow;]

Leca teraz na ilosc a nie na wysokosc ceny.

Wiecej ludzi kupi losy po mniejszej cenie = chwyt marketingowy ;)

Sam niezle na tym zarobilem jak do tej pory;]

60 kont x 10 otwieran prezentow + na kazdym koncie codziennie 1 los na TOMBOLE = cud, miod, malina :D

Ale powiem wam ze do tej pory nie wylosowalem glownej nagrody, mimo iz losowalem caly grudzien i teraz od poczatku;D

A co do prezentow to jak narazie otworzylem okolo 200razy i mam 7dodan 2 zmianki kilka bodzi i 12kamoli ;]

A na solarze narazie jest wszystko tanie, poczekajcie gdy tombola zniknie , to sie bedzie dzialo;]

Kamolki beda chodzily po 15kk+ moge wam to zapewnic;]

A do tego teraz malo osob ma juz skile na G.

Ogolnie cieszy mnie to ze TEAM w koncu zaczal sie interesowac graczami.

A do tomboli, bylo to specjalenie zrobione gdyz 1wszy raz gdy byla tombola to wystartowal s26 i wiadomo ze wiekszosc ludzi wydala ZL na IS.

A ze dodali cos takiego jak TOMBOLA to IS'iarze wydawali 2-5x wiecej niz normalnie ;)

35677.png27235.png

34025.png28520.gif

Dixon37

Opublikowano

Fajnie ze jest event, ale z gory wiadomo ze bedzie masowe robienei kont i otwieranie szkat i zagarnianie nagrod z tomboli. Sytuacja poprawi sie na miesiac bo yang na serverze jest coraz wiecej i jak jest wiecej to traci na wartosci wiec wszystko pojdzie w gore. Zarabiaja na tym ze ludzie kupuja sm zeby miec sz i szukac dzika wojennego ;] Pozdrawiam

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Trochę logiki.

Era prywatnych serwerów = mniej ludzi na globalu = mniejsze pieniążki dla panów z GF = eventy, które polegają na kupowaniu z IS.

Proste? Proste.

Opublikowano

Ale stękacie... Oni to robią aby ściągnąć dzieci którzy mają bogatych rodziców i aby wydawali na IS... Troche się nta tym wzbogacą.

A moim zdaniem właśnie odwrotnie, ściągają graczy którzy nie mają pieniędzy a chcą mieć lepszy ekwipunek. Z jednej strony reklama a z drugiej pomoc :)

Loteria jest bardzo ciekawa i za razem jak wspomnieli wyżej obniża ceny.

Gdy ACTA wejdzie w życie era prywatnych serwerów zaniknie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...