Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gf :)

dok42

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc mam zamiar zrobic sobie 8 gf i puscic je w pt na ongi. Wytaxuje je do 42. I tu pytanie :jakie buildy i jakie skile roziwjac ty za pomoc:D

Opublikowano

Zrób sobie 8 wizardów. Puścisz ich w PT to jak miód będzie.

7 Wiz/Cler

1 Wiz/Bard

Sex, alkohol, mordobicie...

ruSRO: Apec

acc: Наступение - 9x

Rouge/Cleric

Opublikowano

po co robić 1 cler'a i 1 bard'a lepiej zrobić

tak ja wyżej 7 Wiz/Cler i 1 Wiz/Bard

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Ja bym zrobił tak jak napisał Ofensywa bo i tak 8 wiz będzie hitować onga pt (dokładnie jest na 6 hitów od wizarda na 42lv ) więc to nic nie zmieni a wystarczą tylko 4 blesy na 2min . Najlepiej to jakąś górkę z dobrym spawnem znajdź bo będzie brakować mobów. I na dzień będziesz zarabiał od 2-4kk na każdej ale z dobrym spawnem.

Admin Cienia
Opublikowano

Jak build na gfy to gorszego niz wizz/cler nie może być.. jeśli już to tylko wizz/bard (noise + move march) i tyle, przecież gf'ami i tak siedzisz na mobach po 7/8/9/10lvl nizej to na kij tu cler..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja co do GF polecam 2HS char robi repota co 2h duzy dmg a jak bija razem to niema chuja zeby ci ktos na spot wbijal najlepiej dodac do jednego z botow barda i w ostatecznosci clera

@Edit: heh mam GF full str 2HS i wizzy nie liczac tego ze 2HS maja latwiej bo PHY mobki nic im nie robia to wiekszy zysk maja mi dziennie z wizzow wychodzi 6kk-8kk a z 2HS 9-12kk czyli lekka ruznica ale kazdy robi jak lubi mogle sie spodziewac takiej reakcji co do 2HS

Und3rsoldier.png

Admin Cienia
Opublikowano

Czy wy macie pojęcie o GF? Full str to nawet w gre nie wchodzi żeby zrobić z niego goldfarme..

Opublikowano

ale noobki, zaden nie wie jak sie farmi soxy na onagach xD

4 Wizard/Clerics, 1 Cleric (Pure), 2 Bard/clerics, 1 Warlock/bard
Wizards: 
Range: 16. 
Skills: (in this order) Earth Shock, Lightning Shock (Optional, gives Fear,) Fire Bolt, Fire Blow, Snow Wind. 
Buffs: Earth Barrier, Life Control. 
Switch-Wep Buffs: Bless Spell, Group Reverse

Cleric:
Range: 1 (so it stays in one spot should it get moved somehow it will walk back. Range 0 means he will wander.)
Attack Skills: None, Healing Cycle (it wont hit the mobs, so itll stop the cleric from attacking and getting itself killed)
Buffs: Recovery Division, Group Healing, Bless Spell, Holy Word, Healing Cycle, Group Reverse.
Switch-Wep Buffs: None.

Bards:
Range: 1 (same reason as clerics.)
Skills: None, Mana Cycle (Same reason as Healing Cycle for clerics.)
Buffs: (This is where it gets a little more complicated, You have to do different buffs for each bard.)
->Bard 1: Noise, Moving March, Mana Cycle, Guard Tambor
-->Bard 2:Noise, Moving March, Mana Cycle, Dancing of Magic, Hit March
Yes the order DOES matter.

Switch-Wep Buffs: Bless Spell, Group Reverse.

Warlock:
Range: 16
Skills: Daze, Decayed, Blaze, Medical Raze, Combat Raze, Vampire Touch.
Buffs:Shadow Armor.
Switch-Wep Buffs:Noise, Moving March.

76561198001815076.png
Opublikowano
Ja mam 6 gf, czyste wizze+bard i latają ładnie..

A zarabiasz 50-60 mil dziennie ? B)

-------------------------

No raczej że nie. ^^

76561198001815076.png
Admin Cienia
Opublikowano

Xanter, ale ile przy tym roboty jest. ;) Czy warto na proste gf'y się w to bawić?

Opublikowano

Dlakazdego kazdy charmozebyc lepszy do gold farmingu dlajednego wizzy dladrugiego bow dla innego 2HS niema co pisacco najlepsze bo niema czegos takiego jak idealna gold farma zawsze sawady i zalety tylko trzeba wybrac ten idalny dla siebie

Und3rsoldier.png

Opublikowano

@up

Dlatego podałem wizardów.

Aktualnie mam 1 wizarda i sam expi na mobkach 4 lvl mniejszych a siana z tego ma że mała bania.

Niedługo zrobię sobie 8 wizardów ^^

Sex, alkohol, mordobicie...

ruSRO: Apec

acc: Наступение - 9x

Rouge/Cleric

Opublikowano

rób nukerów

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

ja tez puszczam 8 gf i to sa 6 wiz/bard i 2 wiz/cle. 0 dedow bo 2 wiz/cler blesy oraz rd a bardow nie atakuja agresywne moby i jest miodzio pt;]

PostalDude - Iris - 90

Opublikowano
ja tez puszczam 8 gf i to sa 6 wiz/bard i 2 wiz/cle. 0 dedow bo 2 wiz/cler blesy oraz rd a bardow nie atakuja agresywne moby i jest miodzio pt;]

Ja sądze tak jak ty tyle zę nie 2 wiz/vler tylko 2hs/cler bo te wizy będą dużo potkow zrzerać bez blessow na gigagach

Opublikowano

fuuu 2h nienadaje sie na gf żaden warrior

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...