Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ogromne opóźnienia na serverze

grzanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Sprawa przedstawia sie następująco: zwykłem stawiać serwer pod dwie osoby. Nie graliśmy od 1.7, gdzie opóźnienia też były, ale minimalne i tylko podczas generowania terenu, także dało się grać. Po wyjściu 1.1 postanowiliśmy znowu pograć. Ściągnąłem więc najnoszego Bukkita(Nie pamiętam dokładnego bulidu, ale pod 1.1). Koledze po wejściu na serwer ładują się tylko pojedyncze chunki, a on sam spada w dół do momentu, aż w końcu wygeneruje się chunk, na którym się zespawnował. Opóźnienia sięgają dwóch minut. Gramy przez Hamachi(Kolega ma jeszcze pirata). Jakieś solucje? Żaden plugin typu "NoLagg" nie pomógł. Mój .bat:

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -Xms1G -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar nogui
pause

Podzespoły nie były wymieniane od ostatniej gry.

Opublikowano

To wszystko zależy od internetu hostera i gracza.

Oraz od ilości ramu na serverze

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Internet przyspieszył z 1Mb do 5Mb z mojej strony, więc to raczej nie jest problemem. Ilośc przydzielonego RAMu do serwera jak i jego ilość w komputerze się nie zmieniła.

Opublikowano

Hmmh, a czy ty też masz takie lagi?

Jeżeli nie to wina najprawdopodobniej stoi po stronie

kolegi.

Pewnie ma włączone jakieś torrenty, zapory, antyvirusy.

Opublikowano

Ja nie mam żadnych opóźnień. Co dziwne, po postawieniu serwera przez kolegę na jego maszynie, też miał lagi. Przed grą powyłączaliśmy wszystkie zasobożerne porogramy, gg, steam, itp.

Opublikowano

No to już wina komputera kolegi, bądź też internetu.

Powiedz mu żeby pogadał z dostawcą internetu albo przeczyścił komputer

Opublikowano

Liveboxa i ciągnie przez Wi-Fi, ale później podłączył sie kablem i dalej to samo. Pomimo tego, że nie jest to z mojej winy, poszukuję solucji, abyśmy mogli pograć bez lagów ;)

Opublikowano

@up

Tak jak pisałem, kontakt z dostawcą i sprawdzenie czy komputer nie ma virusów

Opublikowano

a czy nie masz wgrane no lagg ?

jeśli tak usuń ten pluginów bo najnowsza wersja ma bug overflow slow chunk loading

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...