Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do Was kilka pytań, na które chciałbym otrzymać przynajmniej 3x odpowiedź aby zdecydować o tym jak rozwinąć moją postać. A więc :

Mam wojownika 25lv Mental na Syriuszu. Zauważyłem że bardzo mało bije (mam Gizarmę +7). Zastanawiałem się nad zmianą na Body, ale jednak nie chcę, gdyż uważam że obrona jest trochę ważniejsza od ataku. Przypominam iż jest to server Syriusz, czyli bodajże 25 server, a oto pytania :D

1. Czy jak wbiję 30 z tym słabym atakiem (do około 300 biję) to czy da coś to że założę Fms +9 śr. 15 KD Potwora i Śmierci +3?

2. Czy opłaca się używać Fms'a jako mental?

3. Gdzie mam expić na 25/26/27 aby szybko się wbiło do 30 i żebym się nie męczył z długim biciem moobów?

Teraz takie małe pytanie w sprawie kolczyków..

4. Czy opłaca się kupić ebonitowe kolczyki bez bonów, bez przetopów +7 za 9kk na Syriuszu?

Za każdy post z odpowiedziami na przynajmniej te 3 pierwsze pytania dostaje Lubię To. Oczywiście dostanie "Lubię To" tylko 5 pierwszych osób, jak nie dziś to jeszcze jutro. Dziękuję z góry!

Ps : chyba przypadkiem napisałem to w złym dziale, proszę o przeniesienie.

challenger.png

Opublikowano

1. Zmień już teraz broń na srebrny +6 czy tam 5 lub szeroki +7. Z ziemi nie bije się bronią dwuręczną.

2. Tak opłaca. Gdy będziesz mieć bojowca, kup riba.

3. Mentalem - na pustyni.

4. Tego nie wiem, nie gram na Syriuszu.

Opublikowano

1. Tak na prawde - Wojownik Mental powinien używać broni dwuręcznych, czemu ? już wyjaśniam :

Wojownik Mental jest to bardzo ' wolna ' postać, dla niej nie liczy sie szybkość tylko skuteczność ataku. FMS jest to broń dla Bodego - jest szybki. RIB zadaje większe obrażenia i w połączeniu z np. Duchowym Uderzeniem zabiera bardzo dużo HP.

Streszczajac : polecam Ostrze Z Czerwonej Stali.

3. Polecam Ci użycie Exp Bot'a, na pewo nie znudzi Ci się expienie na dzikusach :)

4.Na razie się wstrz

Opublikowano

Czy mógłbyś podać jakiś link do tematu z ExpBotem?

Szukałem trochę, ale nie znalazłem na PL.

challenger.png

Opublikowano

1.Troche da ale nie wiele bo małe śr

2.Nie opłaca się o wiele lepszy jest rib dla mentala

3.Dzikusy polanka/Orki BO

4.Ja bym poczekał na lepszą okazje i kupił jakieś wybonowane :)

NIE MA

Opublikowano

Czy znacie jakieś działające ExpBoty na PL?

Chętnie bym go użył, gdyż aż tak mi się expić nie chce ;>

Oczywiście daję Lubie To.

challenger.png

Opublikowano

Czy znacie jakieś działające ExpBoty na PL?

Chętnie bym go użył, gdyż aż tak mi się expić nie chce ;>

Oczywiście daję Lubie To.

Jak by ci zależało to polecam easyMetin2 tylko on jest płatny (Nie jest drogi)

Ale polecam ci bot jest bardzo dobrze dopracowany może ci expić albo zarabiac za ciebie ;)

NIE MA

Opublikowano

Czy można prosić o jakiś dokładny temat, co ten EasyMetin2 robi? I za ile można go "kupić"?

Co do mentala.. Zastanawiam się albo nad kupnem Riba, albo nad zmianą na Body.

challenger.png

Opublikowano

Easymetin2 nie można kupić na stałe ;P Można sobie wykupić abonament miesięczny. Już podaje link do strony z em (po pl)

http://www.easymetin2.com/pl/homepage.html

Tam masz wszystko opisane.

Polecam zostawić mentala, nie zmieniaj na bodziaka mam bodziaka 43 lvl (już nim nie gram) fms +5 sr 36% kd moba +3 kryt+4 średnie hity to 650-700 (gdybym ulepszył dochodziło by do 900) jako że mam eq z defem problemu nie mam, ale przeciętny body ma problemy z defem ;p Jak byś sobie wyrobił eq smocza +9 defa +3/5 kątna +7/8/9 lub okrągła +7/8/9 do tego żelak +8 buty hp srebrna +9 naszyjnik hp to byś na bo spokojnie dawał rade bodziakiem :P. Mentalem wystarczy smiertelna +6 tarcza 21 +6 zelak +6 silne m1 i jakiś ribek +9 i lecisz z koksem full spot na bo :D

Opublikowano

1.troche wiecej bedziesz zadawac (okolo 50 wiecej)

2.nie oplaca sie bic mentalem z fmsa ale jak nie masz nic lepszego to dobry i taki fms

3.do 30 sie na dzikusach expi

4.nie wiem jak tam ceny stoja ale lepiej uzbieraj na +9

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Czy ten EasyMetin2 jest wykrywalny? Czy muszę zablokować HS?

challenger.png

Opublikowano

Kiedyś dostałem bana za właśnie EasyMetin2 (jeszcze dawno temu) po roku, na miesiąc ;d

Nie chcę dostać bana, chcę sobie pograć ;>

Więc, czy EasyMetin2 jest wykrywalny i czy trzeba blokować HS?

challenger.png

Opublikowano

jak bedziesz miał dostac bana to i tak dostaniesz..

nie tylko HS moze Cie zbanowac

wystarczy ze ktos wysle filmik do supportu i masz bana wiec lepiej nie graj na hackach

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Debile bez bojhowca lepszy fms od riba.. przeciez to logiczne.. bo tym fms zada 6 ciosow a riba 3 ktore beda wieksze o 20 dmg.. wiec logiczne ze lepiej bic fms..bo riba bedziesz bil tak mozolnie jak teraz gizarma.. bo wbiciu 35 i zrobieniu bojowca dopiero wtedy kupujesz riba.. i tutaj w szybkosci uderzen nie bedzie roznicy bo bijesz z konia.. Zostaw sobie mentala masz tansze Ku a w pvp na wyzszym lvlu jezeli dobrze ogarniesz tez wysmienicice sie sprawuje nawet lepiej niz bodziak. co do cen na syriuszu nie znam sie.. expic mozes na dzikich badz na orkach.. masz tam te ork wojownik i tak dalej.. wiec wybor twoj

Opublikowano

LuuK, możliwe że masz rację.

O ile więcej obrażeń zadawałby Rib śr. 15 niż Fms śr. 15, jeżeli Fms zadał np. 230 ?

Z bojowca oczywiście

@@GanerPL

Jak używam EasyMetin2 to prawie zawsze siedzę przy kompie, więc odpisuje na szepty itp. A jak ktoś sie przyjebie że ciągle mam te niby pelerynki, to wystarczy na chwilę wyłączyć expienie i samemu się pobawić. Ważne jest dla mnie to, czy EasyMetin2 jest wykrywalny i czy trzeba blokować HS.

challenger.png

Opublikowano

Mam nadzieję że tak, kiedyś po skończeniu mojej zabawy z ExpBotem jakieś pół roku później jak już pisałem dostałem bana na miesiąc.

Dam Ci "Lubię To", gdyż ta informacja była dla mnie ważna.

challenger.png

Opublikowano

1. Czy jak wbiję 30 z tym słabym atakiem (do około 300 biję) to czy da coś to że założę Fms +9 śr. 15 KD Potwora i Śmierci +3? Tak

2. Czy opłaca się używać Fms'a jako mental? Do 35 lv, potem najlepiej rib z bojowcem

3. Gdzie mam expić na 25/26/27 aby szybko się wbiło do 30 i żebym się nie męczył z długim biciem moobów? Ezo/pustynia

4. Czy opłaca się kupić ebonitowe kolczyki bez bonów, bez przetopów +7 za 9kk na Syriuszu? Nie gram tam więc nie wiem, ale ja na twoim miejscu bym kupił ebo +8/9

A co do Easymetin2, nie musisz płacić jest wiele innych darmowych botów, chociaż by od KaMeRa.

Opublikowano

Zastanawiam się nadal nad zmianą na Body'ego.. Ale widzę że mental zły nie jest. Tylko szybkość ataku i sam atak do kitu, jedyny minus. A u Body'ego minusem jest deff.

Czy jeżeli jednak nie będę miał Riba to będzie się aż tak źle expiło?

challenger.png

Opublikowano

1. Czy jak wbiję 30 z tym słabym atakiem (do około 300 biję) to czy da coś to że założę Fms +9 śr. 15 KD Potwora i Śmierci +3? Taak , bardzo duzo zmieni. Bronie takie jak gizarma maja duzy speed ataku ale maly atak. Mental zawsze bedzie mniej bil, ale za to wiecej wezmie, szybciej poexpi i na wyzszych lv +50 bodego deda na spokojnie ;]

2. Czy opłaca się używać Fms'a jako mental? Jezeli expisz bez konia to tak.

3. Gdzie mam expić na 25/26/27 aby szybko się wbiło do 30 i żebym się nie męczył z długim biciem moobów? Orki zwykle juz pustynia, te sa najmocniejsze i na innych nie dasz rady mocniejszych

Teraz takie małe pytanie w sprawie kolczyków..

4. Czy opłaca się kupić ebonitowe kolczyki bez bonów, bez przetopów +7 za 9kk na Syriuszu? Tego nie wiem, gram na solarze

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Muszę być pewny że nie dostanę bana. Ostatnio jak z któregoś tematu z mpc pobrałem folder z zablokowanym HS to nie chciał mi się włączyć Metin.

I czy ten MultiHack expi za mnie, czy tylko dodaje speeda, combo itp.?

challenger.png

Opublikowano

Multibot sam za Ciebie expi - ustawiasz uzywanie potów, jakimi skillami ma atakować itp. Program do blokady HS'a działa stu procentowo - sam ożystam i moje konto nadal działa. Postaram sie w jutrzejszym dniu dostarczyć Blokade HS'a oraz MB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...