Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPSy po 1-2

maro7854

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam bardzo wielki problem, grałem w minecrafta 1.0 było dobrze po zmianie na 1.1 zaczęły się problemy z fps-ami w pewnym momencie gra się zamula do 1-2 fpsów po czym zacina się zamulając całego kompa i się resetuje, zużycie procka mam 33% gra pochłania ponad 1024Mb ram(ale umnie to norma) a grafikę cały czas obciąża w 100%(nawet jeśli gra chodzi płynnie ale tylko na pełnym ekranie)

Mój komp:

Phenom II 955 x4

4Gb ram

GTX460 1Gb

Płyta głoówna MA770T-UD3

Na wersji 1.0 maksymalne obciążenie procka to 25% a grafika to ok 20% czasem z chwilowymi skokami na 70% ale to na 1-2 sekundy

Może wiecie co może być z tą grą w wersji 1.1 bo nie mogę grać na serwerach.

Pozdro4all

Opublikowano

kolego trudno powiedzieć co może być nie tak może usuń .minecraft w %appdata%

dla pocieszenia powiem ci że u mnie minecraft po jakimś czasie potrafi nagrzać mój Intel i7 2-gen do 100 stopni i komp się resetuje

ale to winna trochę zbyt słabego chłodzenia muszę coś z tym wreszcie zrobić :D

/// ale za to mam darmowe ogrzewanie w pokoju

Opublikowano

Sterowniki pobierz najnowsze. Może to wina chłodnicy?? Takie parametry, a tyle FPS?? Takich butów nie widziałem.

Optifine wgraj. Wyłącz to czego nie używasz.

Najwyżej do serwisu daj. Możesz mieć coś nie tak.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

winę internetu można wykluczyć bo na single też tak mam. chłodzenie proca mam dobre na żadnej gierce mi się nie grzeję ale zauważyłem że na wersji 12w03a już się tak nie robi ale nie da się grać na serwerach a chodzi mi głównie o multi :[

Opublikowano

no polecam 3 punkt :D problem tak jakby rozwiązałem wywaliłem zbędne rzeczy z dysku C i jak na razie się nie zacina ^_^ więc temat chyba można zamknąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...