Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Poradnik dla Medyka

Maximus™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam zaproponować mój tutek dla medica więc zaczynajmy : )

Jedną z 5 dostępnych postaci w grze War Rock jest Medic. Z założenia ma być postacią odpowiedzialną za wsparcie pozostałych członków drużyny, jednak w rękach doświadczonego gracza staje się groźnym przeciwnikiem, zdolnym wygrywać starcia 1 vs 1 przeciwko Assault'owi z dobry uzbrojeniem typu Famas lub L85A1. Bez wątpienia największą zaletą Medic'a jest zdolność samoleczenia, zarówno przy użyciu zastrzyku (Medic Kit) jaki i dzięki pomocy PX'a zwanego "Medic Box". Zastrzyków oraz Medic Box'ów nie należy również żałować dla pozostałych członków drużyny, z uwagi na to że za każdy zastrzyk (gdy leczony przez nas kolega z drużyny ma nad sobą czerwony krzyżyk) nasz Medic dostaje punkty asyst które zwiększają poziom doświadczenia zdobywanego pod koniec meczu oraz mogą w dużym stopniu przyczynić się do zwycięstwa naszej drużyny (Wiadomo, w pełni zdrowy Assault jest znacznie groźniejszy niż gdyby miał mieć np. połowę HP).

Standardowe uzbrojenie Medic'a:

1 slot - Pięści - jakie są każdy widzi. Polecam używać tylko do ataków z zaskoczenia, w celu ośmieszenia przeciwnika;

2 slot - Colt - standardowy pistolet jakim jest Colt, ma również "bardzo standardowe" obrażenia, lepiej zmienić go na jakiś inny "gun" przeznaczony na 2 slot.

3 slot - MP5 - wśród podstawowego ekwipunku Medic'a znalazł się również ten dość dobry karabinek, o wysokiej celności i dobrych obrażeniach. Idealny gdy trzeba komuś "sprzedać head'a", jednak początkującym graczom może nie przypaść do gustu (wiadomo "dają za free" to pewnie dziadostwo icon_mrgreen.gif)

4 slot - Medic Kit - zastrzyk który leczy nam 30 % obrażeń, a kolegom z teamu 40%, nie należy nigdy żałować go sobie, ani naszym towarzyszom

Pozostałe bronie na 2 slot:

Glock - przy stosunkowo małym odrzucie zadaje również małe obrażenia, sytuację ratuje tryb strzelania serią (prawy przycisk), ale mimo to nie polecam go;

Desert Eagle - kultowy Desert Eagle w War Rock'u jest dość dobrym pistoletem, o dużych obrażeniach i małym (w odniesieniu do rzeczywistość) odrzutem, co sprawia że jest głównym konkurentem MP5k;

.357 Magnum - czyli bez kija nie podchodź, ta broń została w War Rock'u całkowicie spieprzona, mimo że ma duże obrażenia to olbrzymi odrzut sprawia że nadaje się tylko na "straszaka", ot tak żeby dać znać jakiemuś noob'kowi "że już po niego idziemy"

MP5K - i oto nadchodzi król, młodszy kuzyn MP5 na 2 slocie spisuje się znakomicie, dzięki wysokiej szybkości strzelania, niezłym DMG i małym odrzucie MP5K jest moim zdaniem najlepszą bronią na 2 slot, przeszkadzać może jedynie mały magazynek (tylko 20 naboi)

Dual Berettas - podwójna Berreta mi specjalnie do gustu nie przypadła, głównie że względu na małe obrażenia i "dziwny lag" jaki często pojawia się podczas strzelania z tych dwóch pistoletów, na plus można zaznaczyć duży magazynek (30 naboi) co pozwala na długi ostrzał lub wymianę ognia na wysokim poziomie

Pozostałe bronie dla Medica (3 i 5 slot):

TMP9 - solidny i szybki, te 2 odczucia przechodzą mi do głowy kiedy słyszę słowo "TMP9", jego wadą są dość małe obrażenia które jednak nadrabia celnością, dobra alternatywa dla K1 lub MP7A1;

Dual Scorpions - przez wielu krytykowane Scorpiony, według mnie są dobrą bronią, o niesamowitej szybkości ( niecałe 4 sek. i pusty magazynek !) i olbrzymim odrzucie, który jednak każdy "pr0skillzor" powinien opanować; idealne do taktyki "wchodzimy na pełnej ku*wie ze Scorpionami, jak się kończą to wyciągamy K1 lub Mp7A1 i czyścimy to co zostało" jak swojego czasu mówił mi jeden z członków mojego byłego klanu icon_mrgreen.gif;

P90 - charakterystyczna broń, w skrócie powiem o niej tak: "albo ją pokochasz albo znienawidzisz". Mały, nawet bardzo mały DMG nadrabia 50 nabojami w magazynku i wysoką szybkostrzelnością, idealna do ciągłego ostrzału przeciwnika, tzw. "spray'owania"

Uzi - "Uzik" w War Rock'u nie jest zbyt gangsta, przy jego niskiej szybkostrzelności, jedyną szansą na efektywne granie tą bronią jest celowanie w głowę i proszenie Boga aby przeciwnik miał już końcówkę naboi w magazynku;

K1 - młodszy kuzyn standardowej giwery Assaulta - K2, w rękach Medic'a spisuje się naprawdę nieźle, celny, szybkostrzelny i zadający duże obrażenia jest idealną bronią dla początkującego gracza, jaki i takiego który przy War rock'u spędził już nie jedną nockę;

G36C - lżejsza wersja G36, pozbawiona przybliżenia i mająca krótszą lufę, jest bronią słabą, przynajmniej w stosunku do wspomnianego już G36, widać że obcięcie lufy przełożyło się na mniejszy DMG i niską szybkostrzelność, ta broń ewidentnie przegrywa w starciu z konkurencyjną K1;

G36C_D - zmodyfikowana wersja G36C, tym razem szczycąca się bardzo dużym magazynkiem (100 naboi), w zasadzie nie wiele różni się od zwykłego G36C, bierzemy ją gdy zależy nam na bardzo długim ostrzale i nie lubimy martwić się o naboje;

MP7A1 - ostro "przykoksowana" broń dla Medic'a, praktycznie nie ma słabych punktów, pojemny magazynek (40 naboi), wysoki DMG (chociaż niektórzy nadal uważają że jest za mały) i naprawdę wysoka celność czynią z tej broni prawdziwego "killera" w rękach doświadczonego gracza;

M4 Spectre - nowa broń w War Rock'u, wcale nie jest jakaś cudowna, owszem charakteryzuje się wysoką szybkostrzelnością ale na tym jej zalety się kończą, ma zdecydowanie za mały DMG oraz czasem lubi nią "rzucić", dodatkowo mały (jak na jej szybkostrzelność) magazynek (40 naboi) sprawia że po kilku sekundach już nie mamy czym strzelać;

Winchester - jedyny shotgun znajdujący się w naszej wersji War Rock'a, nie należy do szczególnie śmiercionośnych broni, da się nim wymiatać ale potrzeba na to sporo treningu ponieważ z początku ta broń jest trudna do opanowania i rzadko się zdarza że uda nam się położyć przeciwnika jednym strzałem a na ten drugi może już zabraknąć czasu

Porady dla Medic'a:

- Nigdy nie strzelaj gdzie popadnie, strzelaj dokładnie !

- Gdy ktoś z naszego teamu pisze "med" lub "medic" to znaczy że potrzebuje naszej pomocy, również może się zdarzyć że zacznie do nas strzelać, wtedy nie oddajemy mu tylko go leczymy !

- O tym że nasz kumpel z teamu potrzebuje interwencji Medic'a świadczy biały krzyżyk nad jego głową;

- Gdy leczymy kogoś (lub siebie) to zawsze robimy to w miarę dobrze osłanianym miejscu, tak żeby przeciwnik nas nie podszedł bo wtedy jesteśmy zupełnie bezbronni, podczas leczenia zawsze nasłuchujemy czy ktoś przypadkiem się nie zbliża;

- Nie żałujemy Medic Kit'ów bo naprawdę rzadko się zdarza podczas grania w trybie CQC żeby nam ich zabrakło (mamy ich w sumie 11);

- Jeśli zbywa nam na kasie to możemy zakupić retail'ową wersje War Rock'a która daje nam na zawsze na 8 slot Medic Kit 2 (niebieski) który leczy 50 % obrażeń, w innych wersjach War Rock'a Medic Kit 2 można zakupić w Item Shop za dinary, możliwe że i w naszej wersji kiedyś pojawi się taka opcja;

- Medic Box'y rzucamy w strategicznych miejscach, czyli w takich o których będziemy mieć pewność że nasz kolega z drużyny będzie nimi przechodził;

- Trzeba pamiętać że Medic Box'a może nam "gwizdnąć" przeciwnik i wtedy nie dostaniemy za to żadnej asysty a on mimo to się uleczy;

- Gramy, gramy i jeszcze raz gramy !

Dziękuje i mam nadzieje że Poradnik się przyda Pozdrawiam

Lord Darkus

@Down

Skopiowane jest tylko wstęp a to wszystko to z googli

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Tutek mało uczy nowych rzeczy, ale się przyda dla nowych graczy :)

Łap lajka za chęci napisania.

#edit

Jeżeli już coś kopiujesz to napisz skąd bierzesz informacje, jeśli nie są twoje.

Widziałem na innej stronie o tematyce warrocka, spis wszystkich broni skąd skopiowane jest 98% twoich opisów broni dla medica.

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

Po 1 wiem że to kopiowane bo już to widziałem

Po 2 skoro nie kopiowane to czemu niema najnowszych broni typu.CX4STORM?

Więc skończ mówić że to nie jest kopiowane

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Po 1 wiem że to kopiowane bo już to widziałem

Po 2 skoro nie kopiowane to czemu niema najnowszych broni typu.CX4STORM?

Więc skończ mówić że to nie jest kopiowane

A po co mam dodawać CX4Storm jak dla medica to tylko DODATEK

@Down

Chcesz wiedzieć to se wpisz w google

Zaraz to poprawie

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Bo to też jest broń?

A skopiowane na 100%

To w takim razie czemu niema pojedyńczej beretty?To nie dodatek więc to wytłumacz

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

@topic warrock.com.pl tam jest wszystko to co on SKOPIOWAŁ. Wchodzisz na tą strone i masz porady dla medyka wszystko słowo w słowo, dla mnie tutek nie potrzeny i skradziony !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...