Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa gra - Szaman Leczenie

SpecTPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema .

Dzisiaj postanowilem zagrac w metka po okolo 1.5 roku przerwy .

Naszla mnie chec na gre szamanem Leczenie .

Co myslicie o tej postaci ?

Od razu chce zaznaczyc ze nie bede sie mocno spinal grajac tzn . Zadnych dropkow ( moze na 54 lvl , drop do m2 co by miec na eq ) . Czy ta klasa da sie dropic / expic w miare przyjemnie ?

Ile zajeloby mi czasu wbicie tego skromnego 54 lvl .

PS. Moglibyscie podrzucic jakis build do pvp / pvm ?

Dziekuje wszystkim za czytanie moich wypocic a za odpowiedzi odwdzieczam sie Lubie to .

Opublikowano

Wbijanie zależy od Ciebie, ile chcesz poświęcić czasu i czasami na drop PD, IS itd. Klasa nie jest powołana do expa i dropu, ponieważ na małym lvl nie ma ani skilli obronnych, ani atakujących :> Postać zaczyna swój dobry charakter na wyższym lvl i na wyższych poziomach skilli.

Poradniki:

http://www.mpcforum.pl/topic/297474-tutszaman-healer-leczenie/

http://www.mpcforum.pl/topic/263190-tut-szaman-budowa-postaci/

Opublikowano

Szaman jest postacią dobrą do pvp

Zalety:

+Tanie Ku

+Postać dobra do pvp

+Można usuwać negatywne efekty

Wady:

- ciężko się expi

Skile najlepiej dodawać tak:

Przywołanie błyskawicy-Leczenie-Błyskawiczny rzut-Zwinność-Burzowy szpon-Zwiększenie ataku ;)

NIE MA

Opublikowano

Ciekawi mnie tylko jak takim szamanem bedzie wygladalo np :

- bicie metkow

- bossy

Jak wiadomo nie samym pvp czlowiek zyje xD

Opublikowano

Powiem tak , Leczenie jest słabą postacią do expa , lecz na wyzszych lv jest na prawde dobra do pvp .

Smok - super postać do expa , mile widziana w PT , w pvp z dobrymi skillami , eq i biologiem jest bossem , jedyny BM :)

Metki ? Bardzo dobre eq byłoby potrzebne :)

Bossy ? Myśle że było by to nie opłacalne ponieważ ubić szamanem bossa jest bardzo cięzko ze słabym eq , a ty grasz do poczatku wiec cienko z tym może być :)

Jeśli chcesz grasz szamanem , to pomyśl najpierw czy nielepiej zrobić na poczatku Wojownika Body , zrobić mu bojowca i zarobić na eq dla szamana , a w między czasie expić sobie szamana w pt z kims .

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Zawsze wydawało mi sie fajne jak szaman leczenie stawał pod koniec pvp z wojem i na zapytanie o HP odpowiadał :

-Full ;D

Ale sam nie wiem czy jeszcze sie na neigo zdecydowac .

Wypowie sie ktos jeszcze ?

Poleciały Lajki dla was panowie dzieki za rady

Opublikowano

Szczerze to jeśli chodzi o bulidy nie masz za wielkiego wyboru. Robisz pod PvP wybierasz błyskawiczny rzut->leczenie->przywłanie błyskawicy->zwinność-> burzowy szpon ( zwiększenie ataku ?? wg. mnie jak i wielu skill zrobiony dla picu nie opłaca sie maxować ;) ) w sprawie PvM radzę zaglądnąć do tutków podanych wyżej. Obecnie mam tylko lvl 35 ale nie narzekałem na exp. Idąc bulidem który napisałem PvP lecą wszyscy do 40, a co do PvM mam boja i jest dobrze. Jednak trzeba mieć dość dobre eq do tego by expić samemu.

Opublikowano

Szaman Smok jeżeli chodzi o samodzielny exp nie jest najlepszy lecz bardzo często Smok brany jest do grupy by dawać buffa, postac tylko stoi i raz na jakiś czas wciśnie klawisz i za to dostaje kolejne poziomy i czasami Yang. Polecam Szamana Smoka.

Opublikowano

zalety :

szybkość zaklęcia,skile leczenia .. + ogólnie jako szaman to koks na wojny,bo mało osób ma abs na wachlarze/dzwony .

wady :

ciężki exp i bicie metinów ..

Opublikowano

Zacznijmy od tego ze abs dzwon/wachlarz dziala tylko podczas ataku takiego jak na moba nie na skille. Na nasze skille dziala abs na magie, ktory na high lvl jest spotykany ze wzgledu na BM'ow. Pomimo to szaman leczenie/blysk jest dobry na wojny jak i do expa. A jezeli chodzi o bicie metkow nie ma problemow, oczywiscie nie bedzie to tak efektywne jak u innych klas ( woj, sura ). Po wbiciu 35, zrobieniu boja i kupieniu antyka exp i bucie metkow to przyjemnosc ;)

Opublikowano

szaman dobry na privy i jeśli smok to o tyle dobrze że możesz komuś pobuffać a leczenie bardzo żle dobry do pvp ale bardzo się nim expi i nikt go prawie nie bierze do buffa juz bardziej ci radzę zagrać sura wp

Opublikowano

szaman dobry na privy i jeśli smok to o tyle dobrze że możesz komuś pobuffać a leczenie bardzo żle dobry do pvp ale bardzo się nim expi i nikt go prawie nie bierze do buffa juz bardziej ci radzę zagrać sura wp

Widac niewiele wiesz o PRAWDZIWEJ grze na Plu wiec wracaj na privki typu Xenox . Samodzielnie grajacy szaman to nie buff i uwazam, ze powinien sam expic a nie zulic o expa za bufki...

Z tak chaotycznie napisanego zdania zrobil sie jeden wielki bezsens

bardzo żle dobry do pvp
-- wtf ? .

W tydzien na solarze wbilem 35lv helerem. Teraz mam juz bojowca skila m5 (przywolanie) . Kilkanascie kamykow duchowych, bodzi , bialych perel i innych dupereli .wystarczy tylko chciec ... Na poczatku dropilem jelonki,fmsy z bestow, kawalki klejnotow w m2 ( sa tyle warte co kd ) i inne ulepszacze. Rowniez metki w m1/m2. Mialem te szczescie ze z pierwszego metka ktorego ubilem dropla aura i juz mialem kase na ulepszenie eq;) . Dodatkowo zrobilem sobie buffka 25 lv ( wachlarz 8 int i zlote kolce +9 w zupelnosci wystarczaja)

Heler jest dla mnie wspaniala postacia i przyjemnie mi sie nia gra lecz Tobie radze wybrac Smoka , poniewaz jestes poczatkujacy i nie do konca zdecydowany . odradzam robienie najpierw bodych czy innych dropkow - glowna postac w zupelnosci wytarczy. Mam nadzieje, ze jakos pomoglem Ci sie nakierowac:) Zycze powodzonka

Próba uargumentowania czegokolwiek idiotom, jest równie podstawna jak mówienie garbatemu by się wyprostował

29 pkt ostrzeżeń <3 Jedziemy do 100

NIE GRAJ TO CI ZASZKODZI.

Opublikowano

Jak już coś piszesz to coś sensownego. :)

Co do Szamana Leczenie, jest on dość dobry lecz na high lvl.

Nie ma samemu nim expić, najlepiej jakbyś załatwił sobie kogoś, będziesz z nim szedł i go buffował.

Jak już powiedziałeś, chciałbyć bić bossy czy tam metki to szaman leczenie odpada.

Nie ma jakiś pożądnych atakujących skilli lecz same buffy.

Jak chciałbyś expić szamanem to polecam szamana smok.

Ma on dość dobre skille, które umożliwiąją Ci zabić moba znacznie szybciej niż leczenie. :)

KU dla Szamana jest bardzo tanie, kosztują pare tysięcy.

Więc ja osobiście bym polecał Szamana Smok, przyjemnie się expi i nawet szybko.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

szaman healer jest dobry na wysokich lvlach jak ogarniesz.

w expie/dropie trochę lami jak to wiadomo szaman, ale nim samym coś zarobisz na pewno.

wbicie tego 54 lvla to powiedzmy około miesiąc, dwa max, myślę.

build do pvp

błyskawiczny rzut > leczenie > przywołanie błyskawicy > zwinność

build do expa

przywołanie błyskawicy > leczenie > zwinność > błyskawiczny rzut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...