Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grać czy nie grać? opłaca się czy już nie ? będzie trzeba wydać pieniądze ?@_@

Allien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć .

Mój problem polega na tym ,że nie cały miesiąc temu sprzedałem postać =.=

Gram w metina jakieś 4,5 roku ;<

Nie wbijałem nigdy lvl'a większego niż 60 ..

Mam koleżankę 80 Dagger która skończyła grać i może mi zaoferować stal +9 ..

Ale muszę się przenieść na inny server ;x

Stwierdziła ,że dalej nie chce grać bo nie chce wyrzucić na grę minimalnie 3 tys ,żeby mieć z bonowane eq ..

Dlatego rodzą się moje pytania .. :

- Jak uzyskać z bonowane eq nie płacąc za to polskimi pieniędzmi ?(Wiem dropić kamyki w dt, itd. ale chciałbym ,żeby ktoś się wypowiedział na ten temat i rozwinął myśl)

- Jak długo by zajęło zbieranie yang na z bonowane eq ?

-Czy na moim miejscu zaczęli byście od nowa przygodę z metin2 gdy by wam zaoferowano stal +9 dla ninji ? ;x

- Opłaca się jeszcze grać w metina ?

Sorry za tę pytania itd. możliwe ,że ktoś zakładał temat z podobną sprawą ;x

Wynagrodzę za odpowiedzi i z góry dziękuje .

bleach%20tag.png
Opublikowano

Ja bym brał stal i grał dalej. Stal +9 i tak jest spoko, a bonowanie będziesz mieć czas. A 3 tyś to przesada, żeby wybonować jeden item to od 3 do 8 zwojów z pechem więcej. Jeden zwój 100 SM. Czasem są promocję ze za 24 PLN możesz kupić 90 coś SM. A jest jeszcze tak że są pakiety i możesz kupić 4 zwoje i płacisz za 3. To też się opłaca. Więc jak widzisz nie jest tak źle.

Opublikowano

Jasne że graj i bierz stalkę. Jedyne co mi nachodzi na myśl gdy chcesz mieć bonowane eq to jedynie je kupić. Więc teraz nasuwa się pytanie za co? Odpowiedź brzmi za kamole bez ich dropienia na pewno nie uzyskasz itemów wybonowanych nie wkładając w to PLN. Tylko wiesz zaczynając gre ze stalką Ci nic to nie pomoże wbijesz 70 i dopiero ją ubierzesz. Najlepiej zrób liste za i przeciw czy grać czy nie i zdecyduj.

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

na twoim miejscu bral bym ta stalke ew zamienil za stal na inna postac. co do bonowania eq oczywiscie jest kilka sposobow dropienie KD i innych drogocennych rzeczy oraz wypelnianie reklam za ktore dostajesz SM

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

Graj graj i jeszcze raz graj.

Nie musisz przecież wydawać pieniędzy realnych żeby wybonować eq.

Owszem, zabierze to zdecydowanie więcej czasu jeśli bez IS'u .

Jedynie Co musisz dropic itd, oraz szukać ludzi którzy wysyłają smsy na SM, płacisz w yangach. To jest dobry sposób , tylko uważaj na oszustów.

Opublikowano

Aha. Możesz również zdobywać SM na bony przez wypełnianie reklam / ankiet. Jest to bardzo przydatne i na prawdę da się zarobić SM ;)

Polecam.

Members | ProUser | Gold Member

Opublikowano

kasa to z dropu tylko, kamole, szkaty, kd itp. nic innego

kilka miesięcy, gdybyś codziennie dropił, to tak może z 2 - 3 tygodnie na jeden item z bonami.

nie, ja bym nie rozpoczynał od nowa, bo by mi się nie chciało znowu marnować tyle czasu.

czy opłaca się grać? to już zależy od twojej woli. przemyśl porządnie to, co mógłbyś zrobić w tym czasie, kiedy byś się nudził w metinie.

Opublikowano

Stal będzie będzie Ci potrzebna dopiero w przyszłosci, proponuję zrobić Wojownika Body 35 lvl którego rozwiniesz i sprzedasz za ok. 300 - 350 zł i za te pieniązdze bedziesz mógł wybonować EQ, lub zrobionym Dropem posiedzieć w M2 gdzie zdobędziesz itemy za ktore zdobędziesz juz wcześniej wybonowany Ekwipunek.

Opublikowano

Nie musisz płacić polskimi możesz płacić w Euro ;D (żart)

-Możesz dropić kamyki albo kraść drop kamyków itp

-Zależy jakie bony byś chciał mieć w eq i jakie eq to od tego zależy czy długo by ci to zajeło

-Jak ci oferują coś to bierz sprzedaj kup sobie eq i zbieraj na lepsze

-Czy się opłaca ? Grasz dla przyjemności a nie dla zarobku ;x (chyba) jeżeli chcesz to graj :)

NIE MA

Opublikowano

Więc na tą chwile jestem w 70% na tak ..

Ale mam jeszcze jedno pytanie ,żeby spamu nie robić ..

Bo ta stalka jest dla ninji , jaka jest szansa ,że ktoś by mi ją wymienił np. za stalke woj albo sura ?

Czy lepiej pozostać przy klasie : Ninja ? Grałbym Raczej Archerem bo odkąd pamiętam zawsze "serce mi stawało" jak widziałem jakiegoś archera z pro eq ;d

I zawsze chciałem no zagrać Archerem , wiem ,że z tym się wiąże zrobienie Dropka itd . Będę wdzięczny jak mi jeszcze doradzicie ;-)

bleach%20tag.png
Opublikowano

Tak jak dla mnie archer to tez bardzo fajna postać i tez zawsze chciałem nim grac ale jakoś nie było okazji ;( z archerem wiąże sie kilka problemow musisz mieć dropa min 55 lvl na sohan dobrze rozwinięta poli eq z pz i kase na marmurki i bufa bo dla archera jedyne rozwiązanie z expem to expienie na poli wiec sam zdecyduj, salke dla ninji wymieniłbyś bez problemowo za stal dla sury, pooglądaj jakieś filmiki na YT z sury Wp i archera poczytaj kilka tutow na MPC o tych 2 postaciach i zdecyduj sam. Osobiście gram WP jak narazie 52 lvl i zarabianie nim jak i exp nie sprawia mi żadnych problemow przez ostatni tydzień wyexpilem sobie tez Bm'a do 55 lvl(pczywiscie mial PD i ks lidera) zarobiłem tez na eq dla niego.Wiec według mnie zrób wp expij nim drop kamole itp a przy okazji wyexp sobie buffa chociaż 35 lvl pomoc i blogo na M a potem zacznij expic wymarzonego archera :D Wp na 75 lvl to najlepsza postac do dopu kamykow na 52 z bulidem ostrze>zbroja>strach z przeciętnym eq i bufem bez problemowo będziesz ubijał metki 50/65 na sohan i lorda w normalnym lochu do tego 2x drop i kamyki beda lecialy jak szalone lord respi sie co 30 min wiec możesz skakać po 4 ch i go ubijać a co do metkow to pobierasz wykrywacza (download na MPC'ach wystarczy poszukać) i lecisz dropic.

Archera potem jak juz będziesz ogarniał spota szponów w V2 to z pierścionkiem expa jak byś się postarał to wyexpisz go do 75lvl w około tydzień/dwa.

Myślę ze pomogłem rozwiązać ci twój problem, jeśli tak to liczę na Like'a

PS. na jakim serwie byś grał ??

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

Opublikowano

A ja inaczej Ci podpowiem- pier*** to i odpuść. Nie szkoda Ci czasu na to? Sam kiedyś grałem sporo w metina, a teraz żałuję, bo mimo wielu fajnych poznanych ludzi, czy tutaj na mPC czy w grze czasu nie cofniesz. A dla założenia jednego itemku, który teraz jużnie jest wcale tkai pro tracić kolejne miesiące? Pozdro;)

Opublikowano
- Jak uzyskać z bonowane eq nie płacąc za to polskimi pieniędzmi ?(Wiem dropić kamyki w dt, itd. ale chciałbym ,żeby ktoś się wypowiedział na ten temat i rozwinął myśl) Drop kamieni, metki 40/45/50 (pustynia), 55/65 (sohan), 70/Ognisty Król (piekło), 75/80 (zwykły las), 85/90/olbrzymie duchy (red las), i ogólnie bossy, z dropem kamieni jest różnie, raz dropią raz nie, ostatnio ceny spadły więc może equ też spadnie.

- Jak długo by zajęło zbieranie yang na z bonowane eq ? Moim zdaniem troche by Ci zajęło, zależy też ile czasu możesz poświęcić na grę

-Czy na moim miejscu zaczęli byście od nowa przygodę z metin2 gdy by wam zaoferowano stal +9 dla ninji ? ;x Nie, nie zagrałbym a tymbardziej na plu

- Opłaca się jeszcze grać w metina ?Nie, lepiej zagrać w coś innego, metin to przeżytek, fajnie tylko czasem wpaść i zobaczyć jak bardzo metin opustoszał.

@Tape, może byś do cholery po ludzku napisał? a nie jedno ogromne zdanie z 5 przecinkami...

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Lol 3 tys.? Od razu 3 mln :D, ostatnio była taka promocja że za 225 zł można było zainkasować 1950 SM, starczy na pełne wybonowanie dobrych 3 itemków, łącznie ze zmienianiem bonów do skutku. Poza tym możesz zawsze robić cenne itemy na DT i wymieniać na itemki z bonami. Np. za czystego boja+9 czy stalkę+8 ludzie oferują fajne rzeczy. Albo po prostu dropisz kamole, lub jak wbijesz odpowiedni lvl zarabiasz krocie innymi metodami typu wyprawy na Ripperka, drop stalek w lesie, małży i itemów w grocie itd. Wszystko kwestia czasu i cierpliwości.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

@Tape, może byś do cholery po ludzku napisał? a nie jedno ogromne zdanie z 5 przecinkami...

Autor tematu zrozumiał bo nie napisał nic o tym ze nie rozumie albo ze coś źle napisane to ze nie stawiam przecinków to już moja sprawa widocznie tak mi się podoba albo porostu mam z tym problem (ale to już Cie nie powinno obchodzić) Wiec przestań się czepiać, poza tym nie jest to jedno ogromne zdanie jakbyś czytał uważnie zauważyłbyś ze podzieliłem moja wypowiedz na kilka zdań. wiec odpuść sobie i patrz na siebie i swoja pisownie a nie poprawiasz innych.

Pozdrawiam tape

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

Opublikowano

@Tape Zrozumiałem twój post bez problemu ;x

Swoim postem doradziłeś mi trochę rzeczy więc mnie gówno obchodzi jak to napisałeś ,ważne ,że zrozumiałem ;x

bleach%20tag.png
Opublikowano

@Tape, hah i znów ogromne zdanie, zero składni zdań, mam popatrzeć na siebie? spoko, ja z ortografią ani interpunkcją nie mam żadnych problemów, może dlatego że wolałem pójść do szkoły a nie naparzać w metina?

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Weź stal i sprzedaj;p

nie no a tak serio to wszystko zalezy od cb:)

Blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawo !;p

4131418047e339866649.jpgRazem wygramy !<3

Opublikowano

Graj bierz stale sprzedaj i rób od 1 levela kox postać a reszta przyjdzie z czasem ;)

Motocykle :*

Mój ustrój..

Mój wybór..

Moje życie.

Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat..

Opublikowano

Za stal +9 dostaniesz na prawde pro eq . Oplaca sie grac jak najbardziej. Ladna taka stal warta jest 1 tysiac .

- Jak uzyskać z bonowane eq nie płacąc za to polskimi pieniędzmi ?(Wiem dropić kamyki w dt, itd. ale chciałbym ,żeby ktoś się wypowiedział na ten temat i rozwinął myśl) / Potrzebujesz wysoki lv i bic metiny morderstwa w dt. Najlepszy najbardziej efektywny zarobek. Pomysl sam. Idziesz 2 postaciami Ty i buff do dt na 7 pietro. Odlurujesz sobie i bijesz metiny bez limitu. W 2 h ubijesz metinow okolo 70 minimum. Ile CI kamieni duchowych dropnie. Ku aura silne czarowane. Po prostu tydzien dropienia i masz na kasy tyle ze srasz nia

:D

- Jak długo by zajęło zbieranie yang na z bonowane eq ? Zalezy jak bardzo chcesz bonowac. Itemy z abs sa drogie. Na tym 7 pietrze z x2 dropem po 3 h dziennie tydzien starczy przy farceniu troche. Tak sie mi wydaje. Oczywiscie jak chcesz miec na prawde pro eq z bonami to ok 2 tygodni na eq 5b itd

-Czy na moim miejscu zaczęli byście od nowa przygodę z metin2 gdy by wam zaoferowano stal +9 dla ninji ? ;x Za stalke dostaniesz boga +9 nimfe +9 zelaka +9 1.5khp eq i starczy Ci na wykokszenie skili. Sam se odpowiedz ..

- Opłaca się jeszcze grać w metina ? Na pl? Tak, Jest zabawa

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

o kurde bierz stalke, wymień ją za 4wybonowane itemki z hp i git majonez. masz pro postac :D

dodatkowo zostanie ci troche kasy to kupisz birzu na 54 +6 i do dt do +8

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...